Strona 20 z 80 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 837

Wątek: Error 99 (err99)

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Racibórz-Schoonhoven

Domyślnie

Witam nowego kolegę na forum i chciałbym się spytać o rzecz oczywistą(według mnie oczywistą!!).Jeżeli aparat działa na jednej karcie a na drugiej nie,to nie sądzisz że prawdopodobnie masz uszkodzoną jedną z kart.Pewnie tą nową!!A co do err99 to niestety było setki razy na forum więc radzę poszukać od razu zanim usłyszysz od reszty.
    Ps.nie wkleję Ci żadnego,pomocnego linka gdyż jestem tak samo LENIWY jak Ty.
    Pozdrawiam!!
    fotografia
    akwarystyka

Domyślnie error 99

Witam
    Mam ze swoim 300D, a raczej z obiektywem problem. Przy robienu fotek na przymkniętej przysłonie (chociaż troszkę) przy ok 90% strzałów mam error99. Wykombinowałem (troche google pomogły), ze to wina klejacej się przysłony w kicie. Na pełnej dziurze jest ok, ale kto fotografuje kitem przy f/3.5??? heh
    Czy da sie to jakoś tanie rozwiazać czy najpościej bedzie kupić nowy obiektyw?
    ArturJB
    www.artur.jb.prv.pl
    Canon A420 + dSLR Nikon z osprzętem

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

http://canon-board.info/showthread.php?t=13240
    http://canon-board.info/showthread.php?t=11960

jest to jeden z tematow.
    uzyj opcji szukaj zanim cos napiszesz.
    Ostatnio edytowane przez FOTOGRAF ; 25-08-2006 o 21:17
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Coś nie na temat mu FOTOGRAF doradziłeś Ja szczerze mówiąc nie zauważyłem żeby takie coś się pojawiało bo nie robie na 3,5

EDIT: sprawdziłem na 3.5 i 4.0 - 10/10 zrobionych
    Ostatnio edytowane przez snow ; 25-08-2006 o 21:18
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

majtieng
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArturJB Zobacz posta
    Witam
    Mam ze swoim 300D, a raczej z obiektywem problem. Przy robienu fotek na przymkniętej przysłonie (chociaż troszkę) przy ok 90% strzałów mam error99. Wykombinowałem (troche google pomogły), ze to wina klejacej się przysłony w kicie. Na pełnej dziurze jest ok, ale kto fotografuje kitem przy f/3.5??? heh
    Czy da sie to jakoś tanie rozwiazać czy najpościej bedzie kupić nowy obiektyw?
    Tez to mam, tak samo, i doszedlem do wniosku zeby rozebrac obiektyw i zobaczyc co sie stalo z przyslona. Ale czy ktos na tym forum moze powiedziec jak rozebrac i zlozyc w miare bezpiecznie i bezawaryjnie rzecz jasna kitowy obiketyw do trzysetki?!

PaQ
    Guest

Domyślnie

A próbowaliście z innymi obiektywami? Swego czasu przebrnąłem przez ogromne forum angielskie o err 99 i wygląda na to, że to jest problem związany z różnego typu zaburzeniami zasilania, które to z kolei wywodza się z np.: nadmiernego poboru prądu przez obiektyw (przy większej przesłonie), przybrudzonych styków, uszkodzonej migawki, problemy z bateria etc, etc... czasami da się to naprawić czyszcząc po prostu styki, czasami tylko serwis.

Coś już napisał Awatar kml
    Miasto
    z księżyca

Domyślnie error 99

Witam wszystkich .
    Mam problem z moją 10ką . to znaczy po klepnięciu lustra wyskakuje mi error 99 . Stało się to w dodatku na weselu gdzie byłem fotografem !! i całe szczęście że 3 minuty drogi autem miałem w studiu 60ke bo miał bym problem ...
    ale nie oto .. szukałem czegoś na temat tego błędu i wyczytałem że to nie zgodność canona z sigmą którą posiadam 24-70 2.8 . Ale ta 10ka chodziłą z tą sigmą ze 2 lata i wszystko było ok . Czy to nie czasem migawka ? lub jej koniec ? ile kosztować mnie będzie naprawa takiego błędu w serwisie w warszawie ?
    I jeszcze pytanko .. czy wysyłacie do warszawy sprzęt ? czy jedziecie z nim do stolicy ? chociaż napewno na miejscu tego nie zrobią ..

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Jak im powiesz że z księżyca jesteś to ci zrobią na miejscu żeby ci zaoszczedzić drugi raz dojazdu
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Coś już napisał Awatar kml
    Miasto
    z księżyca

Domyślnie

mam około 250km do wawy.

pozdro

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

To może być migawka ale może być też coś z obiektywem. Sprawdź czy domyka się przysłona.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 20 z 80 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów