Strona 18 z 84 PierwszyPierwszy ... 816171819202868 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 837

Wątek: Error 99 (err99)

Domyślnie error99

Znajomy kupił Canona 350d zaraz jak wyszedł na rynek, i robil nim swoja budowe. Pozyczalem od niego ten aparat kilka razy - tylko ze ja robie zdjecia hobbystycznie - wiec troche nim wykroilem licznik. Sam zrobilem nim ok 20 000 zdjec. Aparat w styczniu zeszłego 2006 roku zaczął mi pokazywać wlasnie ten blad error99. Nie wiem z czym on byl zwiazany... znajomy tez nie wiedzial, a okres gwarancyjny jemu sie skonczyl wiec nie wysylal aparatu do dzisiaj-lezy w torbie. Moze miktos powei co mam zrobić? Aparat zrobi 2-4zdjęć i klatka sie zacina. Po wylaczeniu i ponownym wlaczeniu, aparat znow dziala do 2-4zdjec... i tak na okraglo. Od nowości działa z obiektywem kit. W trakcie wesela w sierpniu w 2005 mial kilka razy na sobie Sigmę, ale to raczej nie wpływa na ten błąd. Prosze o odpowiedź.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No bardzo możliwe, że to o czym pisali koledzy wyżej czyli migawka - niestety .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Sigma 28-105mm F3.8-5.6 UC ASPHERICAL IF a ERR 99

Cześć!
    Parę dni temu nabyłem Sigmę 28-105mm F3.8-5.6 UC-III ASPHERICAL IF
    do Canona 350D (wiem, że to żadna rewelacja ale na szybko potrzebowałem spacer-zooma). Dzisiaj paczka przyszła. Podłączam obiektyw i wyświetla się ERR 99, czytam co dany komunikat oznacza i jak byk stoi, że obiektyw nie współgra z puszką (dziwne - przecież bagnet EOSowy), karta nowa (Kingston Elite PRo) tak więc podłączam Tamrona i aparat działa na wszystkich kartach. Czy ktoś mi sprzedał bubla, czy po prostu umyślnie/nieumyślnie sprzedał obiektyw, który z natury nie gra z dSLRami?

PS Po przejściach z Tamronem i tą Sigmą mówie tylko "You only can Canon"
    GG: 559899

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Satrsze Sigmy nie współpracują z cyfrowymi lustrzankami Canona, a także z kilkoma analogami jak 300V 30/33V, 300X itd. - niezgodnosć elektroniki. W droższych modelach wymienia się w serwisie Sigmy chip, ale z tym szkiełkiem to raczej nic nie zrobisz. Było już o tym kilka wątków.
    A Vtez zrobił ostatnio listę zgodności szkieł z korpusami cyfrowymi.
    Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 12-02-2007 o 19:25
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

mhm
    pozostaje mi tylko powiedziec o kutwa i oddac obiektyw spowrotem (szkoda, ze sprzedawca nie zaznaczyl w aukcji ze te szkla nie wspolgraja)

Uzależniony

Domyślnie

a skad on niby ma wiedziec z czym wspolgra, sprzedawal jakies stare szklo z analoga i tyle, bym ci nawet tego nie przyjol i nega odrazu postawil

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Czemu nega? czy ja pisze ze ja mu nega napisalem? Bralem to pod uwage ze moze nie wspolgrac - a ze w stronie "o mnie" jest zapisane ze kase zwraca za graty to nie bralem pod uwage tego ze bedzie klopot

Uzależniony

Domyślnie

tego co tam jest napisane to ja nie wiem bo nie ma linka do aukcji, ale gdybym sprzedawal szklo starocia i ktos mi powiedzial ze u niego nie dziala z okularami ktore dostal od Dody to bym sie wkurzyl ze ktos sobie z mojego czasu i prowizji jaja robi.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Nie wiem czy sprzedawca to handlarz czy użytkownik. Jeśli użytkownik to mógł nie wiedzieć, jeśli handlarz to najprawdopodobniej świadomie nie napisał, chociaż teraz większość z nich już pisze, czy szkło chodzi z cyfrą czy nie.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Zadzwon do Sigmy i sprawdz! Ja mialem kiedys z moja 28-80 problem podobny i sie okazalo ze za 300 zl podejma sie pogrzebamnia zeby z cyfra lazilo. (po prostu byl starszy model ) Pomijam fakt ze nowy i juz dostosowany do cyfry kosztowal mnie 60 zl wiecej wiec nie pisze ktora opcje wybralem
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Strona 18 z 84 PierwszyPierwszy ... 816171819202868 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów