Strona 15 z 84 PierwszyPierwszy ... 513141516172565 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 837

Wątek: Error 99 (err99)

Domyślnie

„Jak ręką odjął” Nóż, lutownica, taśma izolacyjna i zestaw 10D + kabel synchro, żarówki błyskowe działają teraz jak marzenie.
    KuchateK trzeba byłoby im napisać po „chińsku”.
    Pozdrawiam

lopezo
    Guest

Domyślnie Kompatybilnosc 400D - SIGMA

Wlasnie zakupilem canona 400D i jestem zdegustowany bo moj stary obiektyw Sigmy ktory uzywalem wczesniej przy analogach wywoluje err99, przed zakupem wszyscy twierdzili ze nie bedzie poblemow z kompatybilnoscia a teraz wyglada ze moge obiektyw wyrzucic do kosza:-(

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lopezo Zobacz posta
    Wlasnie zakupilem canona 400D i jestem zdegustowany bo moj stary obiektyw Sigmy ktory uzywalem wczesniej przy analogach wywoluje err99, przed zakupem wszyscy twierdzili ze nie bedzie poblemow z kompatybilnoscia a teraz wyglada ze moge obiektyw wyrzucic do kosza:-(
    Sigmy (szczególnie starsze) niestety tak już mają. Jeśli ktoś mówił że nie będzie problemów to znaczy że delikatnie powiedziawszy - słabo się orientuje w temacie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lopezo Zobacz posta
    I to wszystko pewnie wina 400D ?

A z tym 'wszyscy twierdzili' to nie masz racji - wystarczylo sie przed zakupem tu na forum zapytac i znalazlbys co najmniej kilkudziesieciu co by cie ostrzeglo o problemach z kompatybilnoscia ze starszymi Sigmami.
    Wina oczywiscie lezy po stronie Sigmy, ktora tak robi swoje podrobki bagnetow Canona.
    No ale ze juz po fakcie dopiero przyszedles na forum poszukac informacji (a moze tylko ponarzekac, nieslusznie, na 400D?) to juz chyba nie wina Canona?

Dopiero zaczyna Awatar Gooferek
    Miasto
    Ostrowiec

Domyślnie Error 99 w Canon 350D

Witam

Spotkalem sie z dosyc chyba niezwyczajna sytuacja w moim 350D. Otoz periodycznie sprzet lapie err 99. Wystepowanie tego bledu jest jak najbardziej przypadkowe, raz zaraz po wlaczeniu i zrobieniu zdjecia, raz po dlugiej serii zdjec. Body wspolpracuje z kitowym 18-55. Sprzet ma dopiero 5 miesiacy, kupiony w sierpniu, "klepniete" wg licznika ok 10tys. klatek.
    I teraz moje pytanie: czy to juz migawka wysiada i wydaje okrzyki bolu i rozpaczy czy moze jest tego jakis inny powod.
    Nadmieniam ze body przez znaczac czesc czasu uzytkowania wspolpracowalo z obiektywem kitowym, przez kilkaset zdjec z Sigma 70-300 APO i w tym przypadku err 99 ani razu sie nie pojawil.
    Prosze o komentarz/rady w tej kwestii. Z gory dziekuje za wszystkie posty. Pozdrawiam
    Canon 350D | Canon 50D | Tamron 17-50/2.8 | Canon 50/1.4 | Canon 70-200/4L | Speedlite 580EX+430EX | talia karta

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

error 99 to najczęściej błąd obiektywu. Przeczyść styki i zobacz czy występuje nadal

Domyślnie

U mnie, na starym kicie (28-90 4-5,6), to nagminne, ale tylko przy domkniętej przesłonie. Przy otwartej na full, probkemu nie ma. Może to być zatem wina przesłony... jak stary jest obiektyw?
    Oczywiście styki także trzeba sprawdzić.
    Czy problem pojawia się na innych obiektywach?
    Ostatnio edytowane przez Krisspy ; 24-01-2007 o 22:49

Zablokowany

Domyślnie

J/w - styki lub stary typ szkła. Ja miałem takie ceregiele w 350 d w stareńkiej sigmie - zoomie. Co kilkanaście/dziesiąt strzałów wyskakiwał ER i musiałem wyłączyć i ponownie włączyć. U ciebie to oczywiście nie występuje, bo masz kita -więc styki.

Dopiero zaczyna Awatar Gooferek
    Miasto
    Ostrowiec

Domyślnie

Obiektyw zakupiony razem z aparatem jako zestaw wiec... ma 5 miesiecy Za tydzien, dwa przesiadam sie na Tamron 17-50 i zobaczymy co wtedy sie bedzie dzialo. Styki czyscilem, zarowno w body jak i w obiektywie, efekt - ciagle err 99 sie pojawial. Zobaczymy co bedzie z Tamim.

Pozdro
    Canon 350D | Canon 50D | Tamron 17-50/2.8 | Canon 50/1.4 | Canon 70-200/4L | Speedlite 580EX+430EX | talia karta

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ERR99 moze rowniez oznaczac styki.... zasilania albo karty pamieci. Sprawdz gniazdo karty pamieci czy ktorys bolec ci sie nie wygial. Sprobuj zmienic karte pamieci. Sprawdz/przeczysc styki w gniezdzie baterii, sprobuj na innej baterii.

Strona 15 z 84 PierwszyPierwszy ... 513141516172565 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów