Strona 14 z 84 PierwszyPierwszy ... 412131415162464 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 837

Wątek: Error 99 (err99)

Dopiero zaczyna Awatar MCat

Domyślnie

tylko nie rozumiem co znaczy nie gotowa... nie podgrzana do działania? a tak serio, ja mam często err 99 na obiektywie kitowym od 300D - wina: przysłona czasem zacina się, ale po rozruszaniu działa potem dobrze. Inna rzecz że tylko działa dobrze w pewnym zakresie ogniskowej, od ok 30-55, na szerokim wogóle, podejrzewam więc uszkodzoną taśmę. Tylko u mnie to inna trochę rzecz, bo kitowy ma już 2,5 roku i był wykorzystywany bardzo intensywnie (ok 140 tyś zdjęć, na łączną ilość 180 tyś jakie zrobiłem 300D - bez wymiany migawki i lustra... i to jest ciekawe, ile to wytrzyma jeszcze?)

bsorbek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MCat Zobacz posta
    tylko nie rozumiem co znaczy nie gotowa... nie podgrzana do działania? a tak serio, ja mam często err 99 na obiektywie kitowym od 300D - wina: przysłona czasem zacina się, ale po rozruszaniu działa potem dobrze. Inna rzecz że tylko działa dobrze w pewnym zakresie ogniskowej, od ok 30-55, na szerokim wogóle, podejrzewam więc uszkodzoną taśmę. Tylko u mnie to inna trochę rzecz, bo kitowy ma już 2,5 roku i był wykorzystywany bardzo intensywnie (ok 140 tyś zdjęć, na łączną ilość 180 tyś jakie zrobiłem 300D - bez wymiany migawki i lustra... i to jest ciekawe, ile to wytrzyma jeszcze?)
    to jednak nie karta i wasnie miałem pytac czy może kit+owy byc niedopasowany. U mnie sięczasem zacina np raz na 30-40 zdjęc czasem czesciej albo w ogole obiektyw niby jest nowy ale od 400 d i II - sam już nie wiem pozycze Sigme i sprawdzę jak działa

bsorbek
    Guest

Domyślnie

z Sigmą to samo albo i gorzej czy to możę byc zepsuta migawka ? Wydaje mi sie zę wtedy nie robiłby wcale zdjęć a dzisiaj jak robiłam nim zdjęcia to na 50 zacioł sie dwa razy

Dopiero zaczyna Awatar MCat

Domyślnie

Trudno powiedzieć, możliwe że wadliwa jest jedna z taśm w aparacie

Początki nałogu Awatar moregun

Domyślnie

u mnie jak sie zaczelo pojawiac sie er99 w 20d to po jakimś czasie zwiesil mi sie na amen aparat i w serwisie wyczytalo wyrok:
    rysa na migawce
    WYMIENIĆ MIGAWKĘ 600zł

zabolało

bsorbek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moregun Zobacz posta
    u mnie jak sie zaczelo pojawiac sie er99 w 20d to po jakimś czasie zwiesil mi sie na amen aparat i w serwisie wyczytalo wyrok:
    rysa na migawce
    WYMIENIĆ MIGAWKĘ 600zł

zabolało
    po jakim czasie zawiesił się na amen?????

Domyślnie 10D i gniazdo synchronizacji PC ( ERR 99)

Witam. Mam następujący problem z podłączeniem żarówek błyskowych (VS-68W –prawdopodobnie to te same co JH6800) do 10D. Chciałbym poznać waszą ewentualną diagnozę zanim przejdę do bardziej drastycznych rozwiązań.
    Podłączając wyżej wymienioną żarówkę błyskowa poprzez kabel synchro do gniazda PC aparat (kabel w zestawie) po wciśnięciu spustu wyświetla kod błędu err 99. W instrukcji napisane zostało na stronie 106 iż „duże lampy błyskowe mogą mieć kabel wyzwalania o innej polaryzacji niż gniazdo PC Eos 10 D nie będzie wyzwalał takich lamp, chyba że przerobisz kabel synchronizacji … „(10D ma na bolcu plus) i nie są to duże lampy błyskowe. Czy to może oznaczać ze jak przetnę kabel zamienię przewody i wtedy to zadziała? Czy po prostu rozwalone mam gniazdo PC.
    Mogę wyzwalać je poprzez foto cele ale wszystko wskazuje na to że błysk spóźnia się i na zdjęciach nie widać różnicy z lampami czy bez (ciemno) Czy miał ktoś z tym podobny problem? Czytałem na forum ze problem istniał w 300D z tego typu lampami ale w 10D?
    Z kostką nie próbowałem jeszcze. Proszę o jakieś sugestie czego może to być wina.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Zamiana przewodów miejscami pomoże, poszukaj postów Kuchatka na ten temat..

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Dzięki Arturs za szybką odpowiedz. To zabieram się do rozcinania kabli.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Mysle, ze trzeba by producentowi podeslac by jakos, ze blad maja na schemacie i zle robia
    ...

Strona 14 z 84 PierwszyPierwszy ... 412131415162464 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów