No to serwis i gniazdo CF w aparacie do sprawdzenia.
No to serwis i gniazdo CF w aparacie do sprawdzenia.
Witam wszystkich .
Mam problem z moją 10ką .to znaczy po klepnięciu lustra wyskakuje mi error 99 . Stało się to w dodatku na weselu gdzie byłem fotografem !! i całe szczęście że 3 minuty drogi autem miałem w studiu 60ke bo miał bym problem ...
ale nie oto .. szukałem czegoś na temat tego błędu i wyczytałem że to nie zgodność canona z sigmą którą posiadam 24-70 2.8 . Ale ta 10ka chodziłą z tą sigmą ze 2 lata i wszystko było ok . Czy to nie czasem migawka ? lub jej koniec ? ile kosztować mnie będzie naprawa takiego błędu w serwisie w warszawie ?
I jeszcze pytanko .. czy wysyłacie do warszawy sprzęt ? czy jedziecie z nim do stolicy ? chociaż napewno na miejscu tego nie zrobią ..
Jak im powiesz że z księżyca jesteś to ci zrobią na miejscu żeby ci zaoszczedzić drugi raz dojazdu![]()
40d + m42 58-500 + EF 18-75
"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770
To może być migawka ale może być też coś z obiektywem. Sprawdź czy domyka się przysłona.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
w ktoryms z watkow (niestety niepamietam) wyczytalem ze w 300D wyskakuje taki blad w momencie otwierania lampy (na programie P) przy obiektywie tamrona 70-300.Mowie tu o oryginalnym oprogramowaniu.Wiec moze to jest kwestia softu??Moze warto sprawdzic przed oddaniem jesli nie masz juz gwarancji
niestety crater to napewno nie jest wina softu i wina lampy wewnetrznej ponieważ używam zewnętrznej 550EX . Cos sie po prostu spier... i tyle![]()
No to już tylko żytnia nie ma co dywagować i tracić czasu. Pewnie migawka.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner