-
Dopiero zaczyna
Przepraszam za offtopa, ale czy można zaufać systemowi cannona. Wiem, że to forum jest bardzo duże i liczba użytkowników ogromna, ale 68 stron różnych błędów już się nazbierało. Ciężko znaleźć podobne u konkurencji. Miałem wcześniej do czynienia z N... Niestety został skradziony. Bardzo mocno zastanawiam się nad zakupem 40D. Uważam, że oferuje bardzo duże możliwości w bardzo atrakcyjnej cenie. Jest jedno ale. Producent gwarantuje przebieg 100 tyś, a opisywane tu przypadki to bardzo często przypadki właśnie 40D, gdzie migawka pada przy >20 tyś. Może najzwyczajniej wybrałem zły temat na forum, i nie powinienem był tu wchodzić zanim cokolwiek zakupiłem? Przyznam, że trochę mnie to zniechęciło. Przesadzam z tymi obawami czy nie do końca. Może jest dostępna jakaś strona ze statystykami awaryjności migawek dla różnych cyfrówek Cannona? Wiadomo, że trzeba patrzyć na większą próbę niż pojedyncze przypadki. Będę wdzięczny za odpowiedź.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Sam znalazłem taką oto stronę: http://www.olegkikin.com/shutterlife/canon_eos40d.htm
Szczerze mówiąc wyniki przedstawiają się fatalnie. Nie wiem na ile powyższa strona jest wiarygodna, ale tym wynikom do 100 000 daleko.
Ostatnio edytowane przez JonathanStrange ; 31-03-2010 o 00:55
Powód: Automerged Doublepost
Uprawnienia umieszczania postów