Pokaż wyniki od 1 do 10 z 837

Wątek: Error 99 (err99)

Mieszany widok

Domyślnie

Wymiękłem i przeczytałem tylko do 40 strony.
    Błąd err99 pojawia się tylko z obiektywem Tamron 17-50 (stałka i kit bez problemu). Błąd pojawia się jedynie po zoomowaniu powyżej ok 40mm. Przy dociśniętym spuście do połowy pojawia się czasami przy ogniskowej powyżej 40mm a po dociśnięciu spustu błąd wsyskakuje cały czas. Pomaga zmiana ogniskowej poniżej 40mm i on/off. What it is. Shit?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szybki-pl Zobacz posta
    Wymiękłem i przeczytałem tylko do 40 strony.
    Błąd err99 pojawia się tylko z obiektywem Tamron 17-50 (stałka i kit bez problemu). Błąd pojawia się jedynie po zoomowaniu powyżej ok 40mm. Przy dociśniętym spuście do połowy pojawia się czasami przy ogniskowej powyżej 40mm a po dociśnięciu spustu błąd wsyskakuje cały czas. Pomaga zmiana ogniskowej poniżej 40mm i on/off. What it is. Shit?

Mam cos podobnego w tamronie 70-300 gdzie w zakresie 70-180mm wszytsko dziala niezaleznie od wybranej przyslony. Powyzej tych 180mm da sie focic tylko i wylacznie na pelnej dziurze bo inaczej wyskakuje err99. Patrzac w przednia soczewke i naciskajac przycisk podgladu glebi ostrosci widac ze przyslona nie chce sie przymknac.

Uprawnienia umieszczania postów