Strona 47 z 84 PierwszyPierwszy ... 37454647484957 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 837

Wątek: Error 99 (err99)

Coś już napisał Awatar koyot77
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Er99 - w przypadku mojego Rebel'a pokazał się kilka razy, zazwyczaj po zmianie obiektywu. Fakt, że czasem przez roztargnienie i podniecenie, że chwila ucieknie, zdarzało mi się zmieniac obiektyw nie wyłączają Body, ale zauważyłem, że jak wymieniałem z Kit'a na Sigmę częsciej się pokazywał niż w przypadku konwertera M42 i pozostałych obiektywów.

Czyżby inne mocowanie EF EF-s ? Może styki? Pierścień EOS->M42 z izolacją [sprawdzałem dobrze pomalowany]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bazyl3 Zobacz posta
    Całe szczęście szkło na gwarancji. Tym razem zostaje na Żytniej
    Naprawione. Wymieniono uszkodzony mechanizm przysłony. W łapkach dopiero w poniedziałek, więc wtedy napiszę czy to był czynnik errorowaty

franz92
    Guest

Domyślnie

w tej sytuacji może pomyśl lepiej nad nowym body?? naprawa mało opłacalna chyba jak masza 'dziesiatke"
    pozdraw

Anax
    Guest

Domyślnie

Witam Szanownych Forumowiczów,

niniejszym dolaczam do grona osób, którym pojawil sie slawetny Err99, w zasadzie, w nowym sprzecie.

Moj przypadek nie odbiega od opisywanych wczesniej - mam EOSa 40D + EF 80, oryginalna karte CF i akumulator, wszystko blyszczace czyste (styki, szkla), nowe i..., blad 99. Nie moge wiec pracowac.

Widzac liczbe postow, przylaczam sie do jednej, czy dwoch opinii, ze tak masowe przypadki pojawiania sie blędu nie powinny miec miejsca w tej klasie sprzetu - to kpina ze strony Canona (mowie tu o przypadkach kiedy uzywa sie body i obiektywu, czy tez kart i akumulatorow zalaczonych razem przy zakupie przez firme). Cos tu nie gra.

Oddaje wiec sprzet do serwisu. Zobacze, jak sie spisze serwisant, a przede wszystkim, ciekaw jestem co jest przyczyna usterki w nowym Canonie EOS 40D (czy ta slawetna migawka) oraz czy i, jak bedzie dalej aparat dzialal. Jezeli beda dalej problemy - to pozywam korporacje do sadu. Nie po to wydaje grube pieniadze na markowy sprzet, aby ot tak po 1000 fotkach siadla migawka. Obecnie nie moge pracowac, awaria nastapila w terenie, podczas pracy, ktorej nie moglem zakonczyc, wiec za dosc nieprzyjemne przerzycia nalezy mi sie rekompensata od firmy, na marce ktorej oparlem caly swoj osprzet.

I na koniec - chcialbym (zamierzam) po serwisie otrzymac oficjalne wytlumaczenie od firmy Canon dlaczego tak masowo sie pojawia ten blad w nowym sprzecie.

Pozdrowienia,
    Robert

Coś już napisał Awatar maciej76
    Miasto
    gno-wlkp

Domyślnie

trzymamy kciuki i czekam na info jak dostaniesz odpowiedz,

mam 450d od miesiaca i troche i pojawilo mi sie to raz z kitowym obiektywem, nic przedtem nie wymienialem, od tak wyskoczyl.

Coś już napisał Awatar sleep

Domyślnie

Witam

To już mój drugi err 99

err 99 - gwarancja do 16.10.2008 - jest 5.11.2008, była wymieniona migawka 27.07.2008r. - do rzeczy - prawdopodobnie migawka, co pięć sekund strzela sama fotkę, wyjmuję baterię, wkładam baterię a ona strzela samoistnie. Dzwoniłem do E-CSI - jeżeli to migawka - wymiana za darmo (100.000 klapnięć lub gwarancja migawki była wymieniona 3 miesiące temu). Zobaczę jak potoczy się sprawa - jutro wysyłam DHL.

Pozdrawiam
    40D, 5D2 + dwie L-ki, 550 EX, 580 EX II, statyw Manfrotto www.zycieplocka.com.pl

Coś już napisał Awatar droog
    Miasto
    kraków

Domyślnie

ja ponad tydzien temu otrzymalem swoj sprzet.
    naturalnie byla wymieniona migawka, bez problemow.
    teraz poki co wszystko jest ok

Początki nałogu
    Miasto
    Nowy Sacz

Domyślnie

Czy ktoś po wymianie jeden raz migawki w 40d musiał ja wymieniać ponownie?
    Jeśli tak to ile klapnieć mu wytrzymała druga?

Coś już napisał Awatar sleep

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotna Zobacz posta
    Czy ktoś po wymianie jeden raz migawki w 40d musiał ja wymieniać ponownie?
    Jeśli tak to ile klapnieć mu wytrzymała druga?
    he he około 5.000 zdjęć - wymienili mi w sierpniu (na gwarancji), w listopadzie pojawił się err99 - właśnie jestem po rozmowie telefonicznej - znowu "popsuła" się migawka - wymiana gratis (aparat nie jest na gwarancji), ach te magiczne 100.000 "pstryków" gwarancji na migawkę.

Pozdro
    40D, 5D2 + dwie L-ki, 550 EX, 580 EX II, statyw Manfrotto www.zycieplocka.com.pl

szemtom
    Guest

Domyślnie

właśnie dzisiaj w mojej 40-ce pojawił się error 99, nic nie pomaga, żadne czysczenie itd.itp., aktualizacja firmwaru też nie , jest na gwarancji zobaczymy co będzie..

Strona 47 z 84 PierwszyPierwszy ... 37454647484957 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów