Strona 46 z 84 PierwszyPierwszy ... 36444546474856 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 837

Wątek: Error 99 (err99)

Coś już napisał Awatar droog
    Miasto
    kraków

Domyślnie

witam, niestety doświadczyłem błędu err99 w ostatnią sobotę. sprawa wygląda tak, że pojawił się on podczas robienia zdjęć w zestawie: tamron 28-75 2.8 + speedlite430ex.
    mój aparat to canon eos 40d
    niestety próbowałem chyba wszystkich metod dostępnych w internecie tj: przeczyszczenie styków, wyjęcie baterii (także tej 3v podtrzymującej pamięć) wymiana karty itd... obecnie mam wpięty w korpus obiektyw 50mm 1.8 canon'a i z nim próbuje obudzić mój aparat, ale... nie działa. od momentu pojawienia się błędu err99 nie udało mi się wykonać ani jednego zdjęcia - za każdym razem błąd..
    proszę o pomoc, nie wiem co zrobić a potrzebuje niebawem mieć aparat.
    wiek mojego 40D to około 6 miesięcy i niewielki przebieg max 5000 zdjęć.
    aparat kupiłem w londynie, czy ewentualna gwarancja będzie reflektowana w polsce?
    pełna treść błędu:
    "err 99 - nie
    mozna fotografowac. wylacz i wlacz aparat lub wyjmij i ponownie wloz
    akumulator"

sirChris
    Guest

Domyślnie

Witam,
    Kolejne pytanie dot err99. Canon 20d wyskakuje ten błąd od 2 dni z coraz większą częstotliwością. Próbowałem przepinać obiektywy. Jestem w stanie zrobić max jedno zdjęcie nie ważne czy z Taronem, Sigma czy oryginalnym Canonem. Styki czyszczone. Co jeszcze mogę zrobić oprócz wysłania do serwisu?
    Dziękuje z góry i pozdrawiam.
    Krzysiek

Miasto
    kraków

Domyślnie

do pytań zadanych wyżej chciałbym spytać jak z tą gwarancją?
    mam taką książeczkę gwarancyjną, jednak nie podbitą (są miejsca na pieczątkę, numer seryjny itd), mam też rachunek (aparat kupiony w sklepie jessops) - co mam zrobić? ktoś już przez to przechodził?
    czy taką gwarancję będą mi honorować w polsce? czy muszę odesłać książeczkę (książeczkę i aparat?) do uk aby mi tam podbili ?
    proszę o pomoc, sprawa jest nie cierpiąca zwłoki...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Są to prawdopodobnie problemy z migawką = serwis. Gwarancja ze sklepu w Londynie jest ważna u nas 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    kraków

Domyślnie

Kolekcjoner - dziękuję za odpowiedź. A nie orientujesz się jak jest z tą gwarancją w przypadku, gdy mam nie podbitą i wypełnioną przez sklep? Mam książeczkę gwarancyjną i paragon sklepowy... przyjmią?

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Przyjmą 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Witam,

I niestety u mnie tez pojawil sie ostatnio Err99, aparat to 30D przebieg , 40-50tys, testowalem go na wszystkie sposoby z kilkoma obiektywami(wszystkie chodza bez problemu na innym body) , bez obiektywu, bez karty pamieci, aktualizowalem soft, zmienialem beterie (naladowane, w 50% naladowane) lustro chodzi super, migawka trzyma czasy nic sie nie zacina. Problem jest tylko taki ze aparat potrafi zrobic 1 zdjecie(zapisze na karte)a czasami nawet 7 zdjec w seri Hi i wyskakuje wspomniany err99 ktory czasami ginie po on/off a czasami wymaga wyjecia baterii.Generalnie nie da sie zrobic wiecej niz 7 zdjec. Mial ktos moze taki przypadek ?? Bo po przejrzeniu calego watku widze ,ze wiekszosc przypadkow zwiazanych jest z obiektywami albo migawka.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Wygląda na to że dla posiadaczy 50D Canon znalazł rozwiązanie problemu tego błędu:
    Cytat Zamieszczone przez firmware 1.0.3
    Corrects a rare phenomenon in which "Err 99" appears on the camera's display panel and LCD monitor and the shutter cannot be released due to the timing of pressing the shutter button
    Dlatego pewnie warto zassać: http://web.canon.jp/imaging/eosd/fir.../firmware.html
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Wygląda na to że dla posiadaczy 50D Canon znalazł rozwiązanie problemu tego błędu/.../
    Owszem, ale czy to nie tak, że tylko tych przypadków, kiedy występuje rzadko?
    Zwolennik ekumenizmu sprzętowego

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Nie są to potwierdzone informacje, więc póki co można uznać, że to plotka, ale wyczytałem już w paru miejscach, że nowy upgrade powoduje spowolnienie pracy AF. Ktoś już sprawdzał może tą plotkę?

Strona 46 z 84 PierwszyPierwszy ... 36444546474856 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów