"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ja mialem err99 na tamronie 70-300 tylko ze zachowywal sie roznie dla roznych ognislowych:
70-190 - error praktycznie nigdy nie wystepowal
190-300 - na f5,6 czyli pelnej dziurze dziala ok, ale juz jakiekolwiek przymkniecie powoduje blad. Wniosek z tego taki ze przy wiekszych ogniskowych przycina sie przyslona.
Problem widac rowniez po przycisnieciu podgladu GO, przy wyzszych ogniskowych przyslona wydaje tylko odglos ale nie reaguje przymknieciem.
Obiektyw Naprawili mi 27 marca 2008 - gwarancję miałem do 25 maja - teraz ZNÓW padł !!! ERROR 99 (przysłona zacina się) - dzwonię na Żytnią i - Na naprawę nie dają gwarancji tylko przedłużona jest gwarancja o czas naprawy w serwisie- i Du.. nacieszyłem się naprawą !
Nic z tego nie rozumię, jak coś naprawiam to na naprawę dają gwarancję (choć 6 miesięcy)
Na Żytnią trzeba chodzić z kolegami w czarnych skórach, łysych głowach i ze złotym łańcuchem na szyji, lub po prostu na po słowach dzień dobry posłać kilka ku.....ew żeby wiedzieli że kmot nie przyszedł.
Jak czytam ten wątek to mnie szlag trafia. ( ze względu na krzywdę jaką wyrządzają ludziom )