Strona 41 z 84 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 837

Wątek: Error 99 (err99)

bundyr
    Guest

Domyślnie

ja tak miałem w 300d i kit, podczas robienia zdjęcia na przymkniętej przysłonie blokowała się przysłona, wyskakiwał err99, okazało się że to taśma niestyka ta w środku obiektywu - jest ona ruchoma podczas zoomowania - naprawa w przypadku kita nieopłacalna.

Domyślnie

o kicie to słyszałem takie przypadki nawet mam w domu takiego kita zepsutego ale aby w tokinie.. o tym nie slyszałem i nie znalazłem nawet.. wiec coś jest nie tak

a czy wciskaniu podgląd GO nie powinien tez wyaskakiwac ten błąd?

i dziwne ze na 4,5 i 5,0 robi zdjęcia ale juz 7,1 i 8,0 nie... nie pamietam jak na 6 robi..
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Domyślnie

Witam
    Odnośnie wcześniejszych zdjęć "pękniętego" elementu mocowania lustra.
    Odchylając ręcznie lustro z pozycji opuszczonej do podniesionej widać jak kołek wchodzi w rzekomą szczelinę pęknięcia pomiędzy element. Wydaje się, że jest to element obracający lusterkio wewnętrzne AF, a jego kształt przypomina pęknięcie. W moim 40 D tak to wygląda. Może ktoś ma bardziej precyzyjne dane dotyczące tego elementu. Bardzo proszę o opinię.

SebastianJ
    Guest

Domyślnie

Ja właśnie mam ten błąd w EOSie 40D, gdzie używam obiektywów Canona i grippa Canona. Mam nim zrobione niecałe 6 tyś zdjęć. Z tego co czytałem, to jeśli nie obiektyw, to migawka ma problem. Jutro ślę do serwisu aparat, bo jest na gwarancji. Napiszę co dalej, jak dostanę.

Coś już napisał Awatar myu.fokeshi

Domyślnie

Witam, jestem nieszczesliwym posiadaczem rowniez takiego bledu. Mam canona 40d, kupilem go jakies 13 miesiecy temu w anglii, lecz sprowadzany byl z japonii. wszystkie papiery mam po japonsku wiec nic z nich nie rozumiem. Blad pojawil sie kompletnie nieoczekwianie wczoraj gdy robilem zdjecia z lampa. Nigdy wczesniej nie mialem tkaich problemow, teraz blad pojawil sie i wyskakuje za kazdym razem gdy wlaczam aparat. Aparat wydaje dzwiek jakby robil 3krotne zdjecie takie tydydy Za kazdym razem jak, wlaczam, wylaczam, wyjmuje baterie, wyjmuje cf. Przeczyscilem wczoraj spirytusem, odlozylem na chwile. Wlaczylem, blad minalem na chwile. poszedlem spac, dzis wlaczam, blad powrocil i nadal jest za kazdym razem jak wlaczam aparat mam pytanie, bo domyslam sie, ze jednak bedzie wymiana migawki (6 tys zrobionych zdjec, to jest ku... chore ;/) czy moja gwarancja japonska cokolwiek znaczy w polsce? no i tak wogole nawet nie wiem czy on jeszcze jest na gwaranacji, na ile lat daje gwarancje canon?

Coś już napisał

Domyślnie

Na sprowadzanego z Japonii gwarancji w Europie nie ma...

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

no mi dzis na slubie padła 2-miesieczna 40d - error 99, przebieg moze z 8-10 tys. w pon wysylam na zytnia
    Pkt 8 regulaminu forum

Sprzęt: Canon 40D + Canon 350D+BG-E3 + Sigma 10-20; Tamron 17-50mm f/2.8 XR; 70-200 f/2.8L; Speedlite 580EX II + 430EX; 16+8+4+2+1 GB CF Kingston Elite Pro, itd...

Coś już napisał Awatar sleep

Domyślnie

w moim przypadku err99 - walnięta migawka. Dzwonię na Żytnia - mam aparat na gwarancji - ale chciałem naprawić w jeden dzień. Zapłacę za expres - 120 zł brutto. Ok zgodzili się. Mam 100 do Wawy - więc w samochód i jazda. Co było jak przyjechałem - czekałem na aparat tydzień.

Pozdro
    40D, 5D2 + dwie L-ki, 550 EX, 580 EX II, statyw Manfrotto www.zycieplocka.com.pl

Dopiero zaczyna Awatar diZaster
    Miasto
    lublin :: chodel

Domyślnie

ja mialem to raz w 3o d ostatnio, ale wylaczylem > wlaczylem i nic sie nie dzieje od jakichs 5oo zdjec...

mam nadzieje ze juz sie nie bedzie dzialo.
    …make yourself all honey and the flies will devour you :: blog

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez diZaster Zobacz posta
    ja mialem to raz w 3o d ostatnio, ale wylaczylem > wlaczylem i nic sie nie dzieje od jakichs 5oo zdjec...

mam nadzieje ze juz sie nie bedzie dzialo.
    To się dzieje czasem przy szybkiej zmianie obiektywu. Nie panikowałbym.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 41 z 84 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów