kurka, mam wasie ruska i do tej pory nie bylo takich akcji tylko od momentu 100-400 i nie wiem czym to powiazac
kurka, mam wasie ruska i do tej pory nie bylo takich akcji tylko od momentu 100-400 i nie wiem czym to powiazac
EOS 5Dkm3; EOS 50E; Canon 17-40L f4; Canon 100-400L; Canon 50/1,8; Canon 28-80 f3,5-5,6 IV; Carl Zeiss Jenna - Sonnar 135 f3,5 MC; Polar Hoya HMC i kilka roznych UV;
Nie zdziw sie jak cos podobnego stanie ci sie z dowolnym szklem. Nie ma co zwalac winy na 100-400 bo objawy wskazuja ze migawka ci sie przycina - to nie ma zwiazku ze szklem... no chyba ze na sile chcesz ponarzekac na 100-400 bo takie drogie a zepsulo ci aparat no ale to juz by byla paranojaZamieszczone przez amperior
.
A ja miałem podobnie z eosem 33v i 100-400. Ale akurat miałem baterie na wyczerpaniu i podejrzewam, że IS wyczerpywał ją znacznie szybciej niż aparat by się tego spodziewał i stąd podobne efekty. Mi blokowało się lustro, ale migawka się nie otwierała i nie przewijał potem filmu - wiem, bo nie mam żadnej klatki spieprzonej. Aha, przysłona pokazywała 00. Pomagało odkręcenie i dokręcenie obiektywu. Bateria mrugała, że prawie pusta, potem się rychło skończyła.
nic, pozostaje nmiezyc jeszcze raz akcje i sprawdzic dokladnie
EOS 5Dkm3; EOS 50E; Canon 17-40L f4; Canon 100-400L; Canon 50/1,8; Canon 28-80 f3,5-5,6 IV; Carl Zeiss Jenna - Sonnar 135 f3,5 MC; Polar Hoya HMC i kilka roznych UV;
po 2 latach 300D przestał działać![]()
objaw:
po naciśnięciu spustu, lustro podnosi się, ale żaluzja/migawka zasłaniająca matryce nie "znika" - (nie wiem co ma się z nią dziać, ale matryca się nie pokazuje).
Wyjmowania baterii, zmiana obiektywu/karty CF itp. nie pomagają.
Czy ktoś może miał już coś takiego?
czy można coś zrobić czy tylko serwis?
tylko serwis.
W!
Z tego co opisales moga byc trzy powody i wszystkie trzy kwalifikuja sie do dzialan serwisu.
Zdrowko
Możesz powiedzieć, jaki przebieg miała puszka?
There is no dark side of the moon really. Matter of fact, it's all dark.
mizerny 4887 i zaczął robić czarne zdjęcia