czy ktoś tu zagląda?
Ja zaglądam. Moje 40D właśnie jedzie na Żytnią z powodu tego błędu.
Witam!
Może wrócę do pytania o ERROR 99
Znajomy fotograf miał ten problem - okazało się że bateria (pastylka 3V) zaczynała siadać.
Po wymianie wszystko wróciło do normy. Jednak on używał tylko obiektywów Canona.
Ja nie mam gwarancji, bo kupiłem używkę i do tego w stanach.
Chciałem to naprawiać, ale jak się zorientowałem że naprawa będzie droga i z serwisami są przeróżne jaja, to stwierdziłem, że da się z tym żyć. (problem niby głupi, a musieliby wymienić całą płyte główną)
Mam taki "myk" - po włączeniu aparatu klikam w menu w opcję "reset numeracji zdjęć" i wtedy już nie ma żadnych errorów. Tyle, że muszę to zawsze klikać po ponownym włączeniu sprzętu. To tymbardziej wskazuje na przyczynę - w pamięci wewnętrznej aparatu cos jest spieprzone, aparat chce zapisywać zdjęcie pod tą samą nazwą pod którą jest już inne zdjęcie, a wtedy wywala error. A jak kliknę reset numeracji - to robi nowy folder i numeracja leci od 1, a zapis odbywa się poprawnie.
Witam, to może ja opowiem o moim problemie z Errorem 99 ;p
Mianowicie wszystko działa sobie elegancko ale jak chce użyć lampy Quantaray QTB-7500A, to uporczywie się pojawia...
Słyszałem że zaklejenie 4 nóżek pomaga, no niestety mi nic to nie dało... :sad:
Może ktoś z Was miał podobny problem?? Lub pomysł jak to rozwiązać??
Bo ja już nie mam pomysłów a szukanie w sieci też nie daje pozytywnych rezultatów...
Jestem tu nowy wiec na początek witam wszystkich serdecznie.
Mój pierwszy i niestety z problemem:
W Eos 50D wyskoczył Error 50 przebieg ok. 6 tys - 4 miesiące uzytkowania
Miał koś podobny problem? bo z tego co widzę częściej występuje err99
Pozdrawiam
Sam Canon nie wie co to za błedy kryją się pod error99. Zaliczyłem w 50D dwa razy ten błąd, zawsze w czasie szybkiego przeglądania zdjęc. Najgorsze jest to, że aparat zwisa i nic go nie chce zmobilizować do dalszej pracy. Pomaga wyjęcie zasilania.
EOS 5, 500N, 400D, 50D
Mam 2 obiektywy Tamron 28-200mm i Sigma 28-200 obydwa nie chca dzialac z Canonem EOS 450D. Czasem zrobi kilka zdjec na najbardziej otwartej przyslonie ale jesli przymkne ja to wywala blad. Probowal ktos rozebrac samemu obiektyw i cos zrobic z ta przycinajaca sie przyslona? Obiektywy nie sa juz pierwszej mlodosci wiec gorzej byc nie moza dlatego samemu moge go probowac rozebrac.
mam canona 450d dzisiaj przy współpracy z obiektywem Zenita helios pojawił się błąd err 99, nie udało mi się nic z tym zrobic, przy wlanczanu słychac ciuchytki zgrzyt, podniosłem palcem lustro i pokazała mi sie taka czarna roleta ktora przesłania matryce, zazwyczaj byla tylko ona a teraz na niej są dwa jakby metalowe 'klipsy' i jak wlanczam aparat to ta roleta porusza się tak jakby ktos od drugiej strony palcem ją dźgał.
o co chodzi :<?