Witam,
narazie obserwuje i wszystko jest ok. Boje sie ze jak nastepnym razem pojade gdzies lub pojde to znow sie zwiesi.
Witam,
narazie obserwuje i wszystko jest ok. Boje sie ze jak nastepnym razem pojade gdzies lub pojde to znow sie zwiesi.
CANON EOS 450D + Canon 18-55IS + Canon 55-250IS + Canon 50 1,8 II + Sigma 18-200 DC OS + Nissin Speedlite Di622
niestety jest taka mozliwośc, mój się zwiesił potem działał kilka godzin a nst szlag go trafił na maxa, bo juz nic nie dało się nim robić
Jednego z moich 40D właśnie to spotkało - niecałe 40k cykli migawki z tym że w zeszłym roku zaliczył beton i miał pękniętą obudowę i nieczynny LCD... Poszedł do kosza...
Ale moj zadnego betonu nie zaliczyl. dal ostrzezenie err99 po tygodniu na wyjezdzie odmowil posluszenstwa. Po czym po powrocie dziala bez zarzutu. Tak sie zastanawiam czy nie miala na niego wplywu temperatura - bylo 34 stopnie wtedy. No ale z drugiej strony jakbym pojechal dzies w cieple kraje gdzie temperatura to 45 to wcale bym go nie odpalil??
CANON EOS 450D + Canon 18-55IS + Canon 55-250IS + Canon 50 1,8 II + Sigma 18-200 DC OS + Nissin Speedlite Di622
Mam 40d po około 9500 zdjęć odmówił współpracy na wczasach, dobrze że w przedostatnim dniu urlopu, nie pomagały wymiany obiektywów, kart pamięci (ale to chyba inny błąd wyskakuje) ani zmiany akumulatorów. Wysyłka do Serwisu i co - padła migawka. W tym tygodniu ma wrócić do mnie.
jakieś D + sporo zapału
U mnie teraz jest tak, ze nie mam nawet co wysylac bo dziala bardzo dobrze - juz z 300 zdjec zrobilem od zeszłego tyodnia i nawet raz sie nie przycioł.
Sam nie wiem juz. Pozostaje czekac.
Witam!
Jestem na urlopie i body 450D padło. Mam to body od marca br., czyli 4 miesiące. Trzy dni temu wyłączył się i po prostu nie mogłem go uruchomić. Po wymianie baterii zmartwychwstał, tylko, że bateria nie była w 100 procentach rozładowana. Dzisiaj znowu to samo (prawie). Wymieniłem baterię i odżył na chwilkę i trup. Chodzi o to, że wyświetlacz mi nic nie wyświetla, ale obiektywami steruje (AF-em), ale fotki nie chce zrobić.
Obiektywy to: Sigma 17-70 F2.8 i 70-200 F4.0 L Canona, L-ka Canona ma 2 tygodnie, a body świrowało i w końcu zdechło na nim. O co tu chodzi? Wyjaśnię tylko, że zdjęcia robiłem nad naszym morzem (Bałtyk), na plaży. Lustrzanka nigdy nie została upuszczona, zamoczona, czy cokolwiek innego.
Pozdrawiam!
jaszczur
Witam,
Err 99 w Canonie 40D. Pare resetów (baterią), potem padła migawka. (err99, czarny obraz LV, przy recznym czyszczeniu matrycy nie podnosiły się lamelki itd..) Przebieg 26tyś. Wysyłka na Żytnią, BEZPŁATNA WYMIANA MIGAWKI !!! (do 100 tyś wymieniają za free !)
W moim C40D najprawdopodobniej padła migawka. Sprzęt nie ma jeszcze roku, nieco ponad 5000 klapnięć ale gwarancji, tzn papierków nie mam. Z tego co się dowiaduje, to serwis takiej usterki na Żytniej będzie drogi. Czy ktoś z Was miał może styczność z innymi serwisami? np europaserwis albo fototronik lub jeszcze inne.. Możecie coś polecić?
Witam, mnie takze spotkal error 99. Canon 1000d, aparat jest prawie nowy.
Sprawa wyglada tak: Jezeli robie ciagle zdjecia to jest ok, ale jak wylacze/wlacze aparat to przy próbie pierwszego zdjęcia wyskakuje error. Wtedy muszę wyjąć/włożyć baterię. Error wyskakiwał też jeżeli aparat się sam automatycznie wyłączył (na początku był ustawiony auto shut off na 30sec i troche mi zajelo zanim doszedlem ze przez to sie wiesza aparat, ale teraz wylaczylem auto shut off i aparat zawiesza mi sie tylko jak sam go wyłączam).
Zrobiłem firmware update. Sprawdziłem co będzie jak się zmieni baterię / kartę / odepnie obiektyw. Dalej wyskakuje error.
Poza tym niektore ustawienia w menu mi sie nie zapisują, jak wlacze ponownie aparat to sa znowu tak jak byly. Tymbardziej myślę ze mój err99 moze byc spowodowany softem lub elektroniką.
Macie jakiś w miarę mądry pomysł co zrobić?Bo nie wiem o co może chodzić
Niby można z tym żyć, ale męczące :/ Jak nic nie wymyślę to zaniosę do serwisu.
(o jeszcze jedno, kupiłem aparat w komisie w stanach i nie mam gwarancji)