Nie da sie sprawdzic bo lustro dzwiga sie na ulamek sekundy i opada wywalajac ten sam blad ... err99, chyba czeka mnie zytnia![]()
Nie da sie sprawdzic bo lustro dzwiga sie na ulamek sekundy i opada wywalajac ten sam blad ... err99, chyba czeka mnie zytnia![]()
5dmk2/5d/C85 1,8/C50 1,4/C24LII 1,4/C15mm 2,8
Dzisiaj odstawiłem swoje 40d na Żytnią :] Wszystko wskazuje na to że po 30 000 zdjęć migawka padła jak kawka. Na szczęście sprzęt na gwarancji także obędzie się bez opustoszenia portfela.
Orientuje się ktoś może czy po wymianie migawki na nową dostaje od nowa gwarancję na migawkę?
Powoli się wyprzedaję...aktualnie tylko 5d MKII | 24-105 f4,0 |
Mi err99 zaczął się pojawiać każdorazowo jak włączę aparat, a dokładnie jak aparat próbuje zapisać zdjęcie na karcie, albo wyświetlić na ekranie. Jak go zresetuję, wtedy działa w porządku. Mam Canona 1000d.
Wątpię szczerze, gwarancję dostajesz raz przy zakupie aparatu. Przecież jest ona na aparat a nie na komponenty![]()
Gdybyś składał samodzielnie aparat to miałbyś gwarancję na poszczególne komponenty, jak w kompach
parabellum - sprawdź czy na innej karcie też się dzieje to samo, zmień również obiektyw i wyeliminuj kandydatów na usterkę,.
"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...
Niestety na innych kartach i obiektywach to samo (nawet bez żadnego obiektywu błąd wyskakuje).
Dzisiaj odkryłem że nie mogę zmienić języka, tzn. wybieram z menu język angielski, i jest ok, ale jak wyłączę aparat i ponownie włączę to znowu jest polski (próbowałem kasować wszystkie ustawienia, ale języka dalej zmienić na stałe nie mogę).Także chyba został mi tylko serwis... (a w zasadzie zaniesienie go do Jessopsa.)
"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...
Akurat 1000d używa kart SD, jednak tam też sprawdziłem i zdaje się wszystko być ok. Tylko teraz się martwię bo nie mogę znaleźć paragonu, no ale płaciłem tam kartą więc może nie będzie problemów z uwzględnieniem gwarancji (mam wyciąg z banku). Dzięki za pomoc.
Ostatnio edytowane przez Look ; 05-03-2009 o 21:20
5dmk2/5d/C85 1,8/C50 1,4/C24LII 1,4/C15mm 2,8
mam taki problem: do canona eos 350d podpinam sigmę 28-70/2.8 (dość starą) i wyskakuje ten error 99, da się coś z tym wykombinować? czy lepiej iść do serwisu?