Strona 71 z 84 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 837

Wątek: Error 99 (err99)

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Zadzwoń do nich i zapytaj, ale prawdopodobnie i tak musisz do nich wysłać, żeby dokładnie ocenili.
    http://www.e-csi.pl/
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Domyślnie

dzięki śliczne

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja mialem ze 2 razy Err99 na canonie 20D + 17-40. Pomagalo tylko wyjecie baterii bo korpus nie reagowal. Od tamtego czasu zrobilem ze 20 tys. i blad sie nie pojawil z tym samym szklem. Nie wiem jaki byl problem ale moze styki obiektyw-body?

misiacz
    Guest

Domyślnie

Tez mialem err99 w Canonie 40D z przebiegiem zaledwie 8600 zdjec, w trybie Live View aparat zawsze byl w stanie wykonac zdjecie chociaz czasem pojawil sie przeswietlony dolny pasek. Wszedzie na forach sugerowano ze to migawka padla i jedynie wymiana wchodzi w gre (ponad 600zeta) Zanioslem aparat do bardziej znanego serwisu w Krakowie ale Pan powiedzial na dzien dobry ze sie nie podejmuje takiej roboty bo wymiana migawki nie oznacza wcale naprawy (w koncu err99 to moze byc cokolwiek). Zanioslem do innego serwisu, tam mi aparat rozebrali, poskladali ale jednak wynik niepokrzepiajacy. Powiedziano mi ze moge wyslac aparat do Warszawy na Zytnia a tam na pewno zaczna od wymiany migawki - czyli zaplace 6 stowek na dobry poczatek bez gwarancji sukcesu i nawet moge sie zblizyc do granicy oplacalnosci takiej naprawy. Pan mi zaproponowal takze ze jakbym chcial to odkupi odemnie na czesci ten aparat za jakies 450 zeta. Przez pewien czas walczylem z myslami czy warto go w ogole ratowac ale jednak... wyslalem aparat do warszawy na wycene i zdziwko: wymiana lustra, koszt 270 zeta i tera aparat chula az milo. Tak wiec jak sie okazuje err99 nie taki straszny.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków / Rzeszów

Domyślnie

a w moim przypadku, lustro kłapie niby normalnie, ale nie można zrobić zdjęcia, dodatkowo przy włączonym Live View na ekranie jest całkowicie czarno, histogram na żywo też nie pokazuje żadnej wartości. Ktoś ma pomysł co może być powodem? Pewnie nie obejdzie się bez Żytniej ale lepiej by mi było jakbym wiedział wcześniej co może mnie czekać
    poza tym mój 40d wybrał idealny moment na err99 a mianowicie wczorajszy wieczor, święta w końcu, przecież aparat się nie przydaje zazwyczaj w tym okresie...szkoda gadać :/

Domyślnie

Witam
    Mi wyskoczył Err99 po przełączeniu z MF na AF pomyślałem, że obiektyw, ale wymieniłem i dalej jest 99 wymieniałem też baterie ,resetowałem pamięć i nic a ostatnio zauważyłem, że lustro cały czas jest zamknięte a jak włożę baterię do aparatu i przyłożę ucho to cały czas coś tam w środku pyka....
    nie wiecie czy lustro padło czy może jakiś tryb czyszczenia lustra czy coś ?
    Proszę o pomoc
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez RaMiReZ_Rz Zobacz posta
    Witam
    Mi wyskoczył Err99 po przełączeniu z MF na AF pomyślałem, że obiektyw, ale wymieniłem i dalej jest 99 wymieniałem też baterie ,resetowałem pamięć i nic a ostatnio zauważyłem, że lustro cały czas jest zamknięte a jak włożę baterię do aparatu i przyłożę ucho to cały czas coś tam w środku pyka....
    nie wiecie czy lustro padło czy może jakiś tryb czyszczenia lustra czy coś ?
    Proszę o pomoc
    Dodam, że mam EOS 350D na kitowym obiektywie jakieś 3 lata, ale nie pamiętam ile fotek strzeliłem
    Ostatnio edytowane przez RaMiReZ_Rz ; 25-01-2011 o 21:56 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Mam pewien problem. Wczoraj dostałam Canona 400d i mam do niego dwa obiektywy 18-55 i Tamron 70-300.. Do południa było wszystko okej a popołudniu wyskoczyło mi "Błąd karty CF, wymień kartę CF" Jak chcę sformatować to wyskakuje Error 99. Czyściłam styki, wyjmowałam i wkładałam baterie, wyjmowałam i wkładałam karte. Zmieniałam nawet karte, ale żadnej karty nie chce mi odczytać aparat, niezależnie od tego jaką bym włożyła. I tak jest na obydwu obiektywach. Jak wyjmę karte i robie zdjęcia to wszystko jest ok. Robi normalne zdjęcia, normalnie ostrzy -super. Czyli coś nie tak z kartą, aparat w porządku. Co mam z tym zrobić? Proszę o odpowiedź.

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Trzeba się dokładnie przyjrzeć stykom slotu karty CF w aparacie. Jeśli doszło do ułamania jakiejś igiełki to taki problem może się pojawiać.
    Napisałaś iż wymieniałaś karty więc ciężko mieć uszkodzone dwie sztuki lub więcej.
    Dla świętego spokoju proponuję sformatować karty w komputerze i raz jeszcze włożyć do aparatu, ale najlepiej wcześniej sprawdź styki slotu karty w puszce.

Domyślnie

No właśnie jedna igiełka jest chyba złamana, więc sama tego nie naprawię. Ile może kosztować taka naprawa w serwisie?

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Był kiedyś jakiś wątek poświęcony cenom za usługi w serwisie.
    Może ktoś wymienia sloty kart w rozsądnej cenie, ciężko mi powiedzieć.
    Ale jeśli jesteś ze stolicy to proponuję spacer na żytnią i tam wszystkiego się dowiesz.

Strona 71 z 84 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów