Strona 70 z 84 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 700 z 837

Wątek: Error 99 (err99)

Dopiero zaczyna Awatar Quise
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Hmm ja już się przyzwyczaiłem do err99 w EOS 350D + kit 18-55mm.
    Były już przemyślenia czy to wina baterii, karty obiektywu czy może body, ale jak wywala ten error nawet gdy robi się zdjęcia bez obiektywu to coś musi być nie tak z body pewnie, w sumie wywala błędem co 10 zdjęć, wyłączenie i włączenie pomaga ale na zbyt krótko by móc się tym cieszyć.

Domyślnie

Witam posiadam 450d i tez mi wywalało Error 99 Jak się okazało po wymianie przycisku migawki spustu pan w serwisie pomylił śrubki od obudowy Dokładnie chodzi o te u góry body tam gdzie mocuje się pasek. Były za długie i robiły jakieś spięcia czy coś i wywalało error 99 Po wymianie "śrubek" wszystko śmiga jak wcześniej Może jak ktoś grzebał w środku body niech sprawdzi czy odpowiednio wszystko poskręcał

Domyślnie

witam.

mam problem.
    sasiadka ostatnio podrzucial mi aparat zeby zdiagnozowac co mu sie dzieje. wyskakuje er99.

aparat eos 400d
    obiektyw: canon 55-200 4.5-5.6

po podpieciu tego obiektywu do 50d wyskakuje er01.
    co moge zrobic zeby to normalnei dzialalo.

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Prawdopodobnie wina obiektywu.
    Przeczyść na nim styki i zobacz co się dzieje.
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Domyślnie

przeczyscilem spirytusem styki i nic to nie dalo...

Domyślnie

Miałem kontakt z Err99, który oznaczał zepsutą migawkę po około 2000 zdjęć. Nierówno naświetlała zdjęcie robiąc pasy.

Domyślnie

samo body bez zalozonego obiektywu smiga idealnie.

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Jeżeli na dwóch róznych puszkach jest problem z tym samym obiektywem, to wskazuje na obiektyw.
    Czy z innymi obiektywami te puszki chodzą bezproblemowo?
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Domyślnie

Error99 oznacza najczęściej, że przesłona nie domknęła się do zaprogramowanej wartości i najczęściej jest to wina obiektywu-zacinają się listki przesłony.Istnieją stare obiektywy Sigmy które nie współpracuja z body cyfrowymi canona i wtedy np taki 50 f2.8 Macro cokolwiek przymknięty zawsza da błąd na 20/30/40/50D tymczasem na d30,d60,1d będzie śmigał.O ile bład masz na jednym obiektywie ,który chodził wczesniej poprawnie (jest przystosowany do Twojego body) to trzeba go naprawić.Najczęściej zacina się przeniesienie napędu na zębatkach w Sigmie,lub listki przesłony trą o siebie powodując opór.Serwis sobie z tym poradzi-niekoniecznie autoryzowany.

Domyślnie

a orientujecie sie Panowie ile moglby serwis wziac za tak dosc stary obiektyw?

Strona 70 z 84 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów