Strona 69 z 80 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 681 do 690 z 837

Wątek: Error 99 (err99)

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Krakówek

Domyślnie

A nie masz czegos w komorze? Podnies recznie lustro (palcem), zobacz czy cos sie nie urwalo...

Domyślnie

podniosłem, wszystko wygląda ok. Chyba nic się nie urwało. Jeśli to migawka, jakie będą Waszym zdaniem orientacyjne koszty wymiany/naprawy? i czym mogła być spowodowana ta awaria? Aparat nie upadł ani nie doznał żadnego uderzenia itp. Ktoś kiedyś wspomniał, że Canon daje gwarancję na migawkę oprócz gwarancji na aparat?

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lllTomeklll Zobacz posta
    podniosłem, wszystko wygląda ok. Chyba nic się nie urwało. Jeśli to migawka, jakie będą Waszym zdaniem orientacyjne koszty wymiany/naprawy? i czym mogła być spowodowana ta awaria? Aparat nie upadł ani nie doznał żadnego uderzenia itp. Ktoś kiedyś wspomniał, że Canon daje gwarancję na migawkę oprócz gwarancji na aparat?
    Dlaczego nie podniesiesz słuchawki telefonu i nie zadzwonisz do serwisu? Dowiedziałbyś się wszystkiego szybciej i dokładniej.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Wydawało mi się, że forum jest tworzone po to, by wymieniać się informacjami, POMAGAĆ mniej doświadczonym etc., Twoja irytacja chyba nie jest uzasadniona a do serwisu dzwoniłem i pisałem lecz informacji mailowych ani telefonicznych w takich sprawach nie udzielają. Dopiero po wysłaniu aparatu do serwisu można się czegokolwiek dowiedzieć. Chciałbym choć wstępnie ustalić co MOGŁO być przyczyną usterki i ile 'to' będzie kosztowało zanim wyślę aparat do naprawy.

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lllTomeklll Zobacz posta
    Witam, posiadam Canona EOS 450D. Jeśli chodzi o budowę techniczną aparatu jestem kompletnym laikiem. Parę dni temu po zrobieniu 2 zdjęć wyskoczył mi błąd er99. Wymieniłem baterię, obiektyw, cały czas to samo. Po wsadzeniu baterii (aparat jest oczywiście OFF) słyszę jak coś pracuje. Włączam go jest ten sam dźwięk i od razu wyskakuje err99. Wstawiam link do zdjęcia, które zrobiłem przed wyskoczeniem błędu.

Na zdjęciu widać, że coś jest nie tak jeśli chodzi o 'hardware', lecz nie mam pojęcia co to jest, Przed wysłaniem do serwisu chciałbym wiedzieć z jakimi kosztami naprawy muszę się liczyć ponieważ nie wiem czy wysyłać teraz czy po wypłacie :/

Z góry dzięki za pomoc.
    Zerwała się jedna lamela w migawce. Standardowe uszkodzenie w tych migawkach. Do wymiany cała migawka.

Domyślnie

Jak milo, bo mam identyczny problem jak kolezanka nade mna. 450d zaczal robic takie same zdjecia, z wielka plama. Stalo sie to w momencie gdy wyskoczyl mi komunikat o slabej bateri, i za chwile padlo. Pozniej jak naladowalem baterie, ciagle error 99 Odpialem obiektyw zeby sprawdzic czy dziala lustro ale nie moge tego sprawdzic bo nie moge nawet zdjecia zrobic. Migawka o ktorej pisaliscie wyzej nie wiem gdzie jest. Pytanie, gdzie jest serwis najblizszy mojej okolicy do ktorego moge to zawiezc i ile najwiecej za takei cos moge sie spodziewac? Mieszkam w Ostrzeszowie, poludniowy kraniec wielkopolski. Poznan
    albo Wroclaw mi to zrobia?;>
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Po dokladnym obejrzeniu stwierdzam ze migawka sie nie otwiera Podnioslem lustro, i gdy wlaczam aparat i wylaczam to slychac dzwiek jakby silniczka, 2 krotkie dzwieki. W tym czasie migawka wybrzusza sie delikatnie i wraca do normalnego stanu, ale nie otwiera sie. Tak jakby chciala ale nie mogla. Wracajac do poprzedniego pytania, gdzie we wroclawiu lu poznaniu mi to zrobia i przede wszystkim za ile bo jestem po kupnie obiektywu, w portfelu pusto
    Ostatnio edytowane przez d.lisek ; 24-08-2011 o 08:48 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał Awatar Inka
    Miasto
    Podhale

Domyślnie

Sądząc po zdjęciu lepiej żebyś się udał do serwisu:sad:
    - masz tu cennik z Czapskich w Krakowie
    http://fotoserwis.krakow.pl/naprawy_...i.html#migawka

Problem: There is something wrong, but the camera either doesn't know what it is, or is not telling you. This is a catch-all response when the fault does not fall into one of the other categories.
    Solution: Turn the camera off, then remove the lens, battery and CF card. Leave the camera to sit for a few minutes. In the meantime, use a soft, dry cloth to polish the gold contacts at the rear of the lens and just inside the camera lens mount. Then replace the lens, CF card, and turn the camera on. If you still see 'Err99', repeat the above procedure, but leave the camera alone for about 20 minutes. It might also help if the camera is fully charged before you put it back into the camera. Try using a different CF card and different lens to see if you can isolate where the problem is coming from. If none of the above helps your camera may need a trip to a Canon Service Centre.
    :wink:

Domyślnie

U mnie też pojawia się ERR99 (40D) ale po ponownym włączeniu aparatu.
    Do czasu gdy nie wyłączy się i włączy ponownie wszystko jest OK.
    Pomaga otworzenie klapki na baterie lub karty CF.
    Znacie przyczynę takiego przypadku?
    Sytuacja taka jak na filmiku : http://www.youtube.com/watch?v=IcFhZawPsmg

Domyślnie

no to może mi pomożecie...
    5D po ostatniej sesji grzecznie poszedł do torby, teraz miałem pstrykać ślub, więc myślę przedmucham matrycę i..... koniec zabawy.... Lustro już się nie uniosło do czyszczenia ani nie otworzyła się migawka. ERROR 99 - niezależnie od podpiętego obiektywu czy bez niego ciągle to samo.
    Nic nie dały wyjmowania baterii, nawet podtrzymującej na noc ( i jej wymiany na nową ).
    Wciśnięcie spustu powoduje przymknięcie przesłony do zadanej dla zdjęcia ale nie powoduje już podniesienia lustra ani otworzenia migawki - zero reakcji.
    Listki migawki wyglądają normalnie, podniesienie paluchem lustra i próba pstryknięcia zdjęcia też nic nie daje.
    Dodatkowo potrafi się czasem przy tym zawiesić system.
    Próbowałem podmienić firmware - ale nie chce mi nadpisać tej samej wersji oprogramowania 1.1.1 - to normalne??? jest nowszy firmware do 5D od 1.1.1 ???
    Pozdrawiam
    Kris

Domyślnie

Dopadło i mnie.
    W pierwszy dzień foto-urlopu, no bo kiedy indziej?
    40D, 11tys pstryknięć, err99.
    Na obu akumulatorach error, bez karty - error, bez obiektywu - error.
    Live view? Nie działa - czarny ekran. Matryca?
    Jak wygląda matryca w cenniku na żytniej?
    pomocy...

[edit]
    To nie matryca. Mechanizm lustra działa ok, migawka się nie otwiera. Tzn otwiera się ale niepoprawnie. Przy ustawieniu dłuższego naświetlania i tak otwiera się na ułamek sekundy. Spróbowałem przytrzymać ją z zewnątrz i matryca się odsłania. Widocznie dolna kurtyna się nie domyka, nie wiem...
    Drogo mnie to będzie kosztować? I ile w ogóle czasu zajmuje średnia naprawa na Żytniej? Uwijają się chłopaki?...
    Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez Sobiech ; 10-07-2011 o 14:15
    Ex-`pracownik` Canon Polska.
    • Canon 40D • Tamron 17-50 VC • Helios 58mm f/2 • Canon Deluxe 10 EG • REVUEtron c35s • Raynox DCR250 • 250, 500, 1000W •
    http://sobiech.deviantart.com
    http://NFSPlanet.pl

Strona 69 z 80 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów