Strona 62 z 80 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 611 do 620 z 837

Wątek: Error 99 (err99)

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar jb79

Domyślnie

Sory, małe sprostowanie. Po wyzwoleniu migawki na ekranie pokazuję słynny błąd (err99) i zrobione zdjęcie nie jest ani pokazane na lcd ani zapisane na karcie,
    W LiveView można robić zdjęcia.
    Powyższy efekt uzyskałem dzięki EOS Utility (i panel kontroli aparatu).
    Pstrykam na różnych szkłach (bez i na m42 też), bateriach, bez karty, (też czyściłem styki) i NIC.
    Aparat serii dwucyfrowej z 1607 klapnięć.

Dopiero zaczyna Awatar jb79

Domyślnie

czy ktoś tu zagląda?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja zaglądam. Moje 40D właśnie jedzie na Żytnią z powodu tego błędu.

Domyślnie

Witam!
    Może wrócę do pytania o ERROR 99
    Znajomy fotograf miał ten problem - okazało się że bateria (pastylka 3V) zaczynała siadać.
    Po wymianie wszystko wróciło do normy. Jednak on używał tylko obiektywów Canona.

Macieraczekkk
    Guest

Domyślnie

Jestem tu nowy wiec na początek witam wszystkich serdecznie.
    Mój pierwszy i niestety z problemem:
    W Eos 50D wyskoczył Error 50 przebieg ok. 6 tys - 4 miesiące uzytkowania
    Miał koś podobny problem? bo z tego co widzę częściej występuje err99

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Macieraczekkk Zobacz posta
    Jestem tu nowy wiec na początek witam wszystkich serdecznie.
    Mój pierwszy i niestety z problemem:
    W Eos 50D wyskoczył Error 50 przebieg ok. 6 tys - 4 miesiące uzytkowania
    Miał koś podobny problem? bo z tego co widzę częściej występuje err99

Pozdrawiam
    Tak najczęstszym i notabene niesklasyfikowanym przez Canona błędem jest 99, niestety nic nie wiem na temat Twojego błędu. Ale chyba nie mamy co liczyć na jakąś odpowiedz... chyba nikt tu nie zagląda...

Bywalec
    Miasto
    Pommern

Domyślnie

Sam Canon nie wie co to za błedy kryją się pod error99. Zaliczyłem w 50D dwa razy ten błąd, zawsze w czasie szybkiego przeglądania zdjęc. Najgorsze jest to, że aparat zwisa i nic go nie chce zmobilizować do dalszej pracy. Pomaga wyjęcie zasilania.
    EOS 5, 500N, 400D, 50D

Domyślnie

Mam 2 obiektywy Tamron 28-200mm i Sigma 28-200 obydwa nie chca dzialac z Canonem EOS 450D. Czasem zrobi kilka zdjec na najbardziej otwartej przyslonie ale jesli przymkne ja to wywala blad. Probowal ktos rozebrac samemu obiektyw i cos zrobic z ta przycinajaca sie przyslona? Obiektywy nie sa juz pierwszej mlodosci wiec gorzej byc nie moza dlatego samemu moge go probowac rozebrac.

Daro8800
    Guest

Domyślnie

Witam. err99 to po prostu błąd ogólny task jak pisali już wcześniej koledzy na forum.
    U mnie przypadek wyglądał tak. Szkło canonEFS 18-55 czyli standard kierowane w stronę światła dziennego i naciśnięciu migawy wyskakiwał właśnie err99, robiłem restart aparatu i kierowałem go na nie oswietlone obiekty w mieszkaniu, fotka wychodziła normalnie, po odpięciu szkła od korpusu skierowałem sam aparat w stronę światła i ku mojemu zdziwieniu aparat wyzwalał się normalnie. wniosek był jeden, szkło do wymiany. Kupiłem nowe szkiełko i co? JEST SUPER pozdrawaim kolegów pozytywnie zakręconych.
    ------------------
    Canon 20D
    Ostatnio edytowane przez Daro8800 ; 24-12-2009 o 08:11 Powód: Canon 20D

Daro8800
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daro8800 Zobacz posta
    Witam. err99 to po prostu błąd ogólny task jak pisali już wcześniej koledzy na forum.
    U mnie przypadek wyglądał tak. Szkło canonEFS 18-55 czyli standard kierowane w stronę światła dziennego i naciśnięciu migawy wyskakiwał właśnie err99, robiłem restart aparatu i kierowałem go na nie oswietlone obiekty w mieszkaniu, fotka wychodziła normalnie, po odpięciu szkła od korpusu skierowałem sam aparat w stronę światła i ku mojemu zdziwieniu aparat wyzwalał się normalnie. wniosek był jeden, szkło do wymiany. Kupiłem nowe szkiełko i co? JEST SUPER pozdrawaim kolegów pozytywnie zakręconych.
    ------------------
    Canon 20D
    Witam ponownie. wrócę do tematu.
    Rozebrałem uszkodzone szkło i okazało się ,że pękła tz taśma flex – koszt taśmy 45 zł i szkło dizała. Pozdrawiam

Strona 62 z 80 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów