u mnie jeszcze mirror box do wymiany, ktoś sie rozeznaje co to?
W piątek po 13 miesiącach prawdopodobnie zdechła migawka w moim D40, bez żadnych wstępnych oznak err 99. Sprawdziłem tak: na czasie B lustro się podnosi ale migawka się nie otwiera, więc zakładam że zdechła. A może ktoś miał podobny przypadek? Pytam w kontekście jakieś domowej wstrząsoterapi. Mam pytanko ile trwa wymiana migawki w C40 na żytniej i ile to kosztuje? Wysyłać z baterią?
Ostatnio edytowane przez Lary ; 12-07-2009 o 12:06
obecnie rozgryzam PocketWizard TT1 i TT
a na tym forum tylko łapanie za słówka... ehhh
obecnie rozgryzam PocketWizard TT1 i TT
aparat wrócił naprawiony :
Opis uszkodzenia: error 20 i error 50
Naprawa:
WYMIANA MIGAWK PO 10000 ZDJEC, NAPRAWA STYKOW
CZĘŚĆ - SHUTTER ASS'Y
CZĘŚĆ - MIRROR BOX ASS'Y
Lary - miałem ostatni te same objawy. 40D z przebiegiem ok. 18 tysięcy trafił na Żytnią po gwarancji. Muszę przyznać, ze jestem miło zaskoczony, gdyż naprawili za free. Ponoć jeśli migawka ma zrobić 100 tysięcy, a padnie wcześniej, to nawet po gwarancji wymieniają ją za darmo. Przesyłam ukłony na Żytnią![]()
Regulamin pkt 8.
Czesc, podobne problemy - niestety gwarancja juz minela (raptem 2 miesiace temu), na liczniku ok. 55 tys zdjec. U Ciebie byla naprawa po gwarancji jak rozumiem? Chetnie bym takze zaplacil 0 zl za taka naprawe (jesli czeka mnie wymiana migawki lub mech. migawki)
Napisz jeszcze jakies szczegoly - moze ladnie sie usmiechnoles do Pan ktore tam przyjmuja
Pozdry
Domino.
================================================== =========
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Napewno nie wrozy to nic dobrego - dzis moze dzialac a za 100 zdjec moze byc coraz gorzej. Proponuje poobserwowac i jednak zaczac myslec o serwisie .... nie ma co kombinowac - trzeba dac specjalistom niech oni sie martwia ....
Pozdry
D.
Ostatnio edytowane przez dOMO ; 20-07-2009 o 03:48 Powód: Automerged Doublepost