Strona 58 z 80 PierwszyPierwszy ... 848565758596068 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 837

Wątek: Error 99 (err99)

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1507 Zobacz posta
    serwis ci nie wymieni na nowy
    No i to chyba nie serwis ma zrobić tylko sprzedawca. Ale jeżeli nikt mi tego nie zrobi, to czemu?

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

u mnie jeszcze mirror box do wymiany, ktoś sie rozeznaje co to?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1507 Zobacz posta
    u mnie jeszcze mirror box do wymiany, ktoś sie rozeznaje co to?
    Uchwyt lustra - to coś co je trzyma nad migawką po bokach i nim rusza jak migawka się otwiera. A że to układ wspólny to potrafi paść razem z migawką - jak ta strzeli trzepiąc w ramki lustra.

Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Uchwyt lustra - to coś co je trzyma nad migawką po bokach i nim rusza jak migawka się otwiera. A że to układ wspólny to potrafi paść razem z migawką - jak ta strzeli trzepiąc w ramki lustra.
    dzięki za info

Dopiero zaczyna Awatar Lary

Domyślnie

W piątek po 13 miesiącach prawdopodobnie zdechła migawka w moim D40, bez żadnych wstępnych oznak err 99. Sprawdziłem tak: na czasie B lustro się podnosi ale migawka się nie otwiera, więc zakładam że zdechła. A może ktoś miał podobny przypadek? Pytam w kontekście jakieś domowej wstrząsoterapi. Mam pytanko ile trwa wymiana migawki w C40 na żytniej i ile to kosztuje? Wysyłać z baterią?
    Ostatnio edytowane przez Lary ; 12-07-2009 o 12:06
    obecnie rozgryzam PocketWizard TT1 i TT

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lary Zobacz posta
    W piątek po 13 miesiącach prawdopodobnie zdechła migawka w moim D40, bez żadnych wstępnych oznak err 99. Sprawdziłem tak: na czasie B lustro się podnosi ale migawka się nie otwiera, więc zakładam że zdechła. A może ktoś miał podobny przypadek? Pytam w kontekście jakieś domowej wstrząsoterapi. Mam pytanko ile trwa wymiana migawki w C40 na żytniej i ile to kosztuje? Wysyłać z baterią?
    Raz D40 (to przecież Nikon), drugi raz C40 (whatever it is) a w podpisie 40D ... zdecyduj się o jakim aparacie piszesz a jak o D40 to nie to forum i nie serwis na Żytniej

Dopiero zaczyna Awatar Lary

Domyślnie

a na tym forum tylko łapanie za słówka... ehhh
    obecnie rozgryzam PocketWizard TT1 i TT

Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

aparat wrócił naprawiony :

Opis uszkodzenia: error 20 i error 50

Naprawa:
    WYMIANA MIGAWK PO 10000 ZDJEC, NAPRAWA STYKOW
    CZĘŚĆ - SHUTTER ASS'Y
    CZĘŚĆ - MIRROR BOX ASS'Y

Bywalec Awatar mssk
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Lary - miałem ostatni te same objawy. 40D z przebiegiem ok. 18 tysięcy trafił na Żytnią po gwarancji. Muszę przyznać, ze jestem miło zaskoczony, gdyż naprawili za free. Ponoć jeśli migawka ma zrobić 100 tysięcy, a padnie wcześniej, to nawet po gwarancji wymieniają ją za darmo. Przesyłam ukłony na Żytnią
    Regulamin pkt 8.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mssk Zobacz posta
    Lary - miałem ostatni te same objawy. 40D z przebiegiem ok. 18 tysięcy trafił na Żytnią po gwarancji. Muszę przyznać, ze jestem miło zaskoczony, gdyż naprawili za free. Ponoć jeśli migawka ma zrobić 100 tysięcy, a padnie wcześniej, to nawet po gwarancji wymieniają ją za darmo. Przesyłam ukłony na Żytnią
    Czesc, podobne problemy - niestety gwarancja juz minela (raptem 2 miesiace temu), na liczniku ok. 55 tys zdjec. U Ciebie byla naprawa po gwarancji jak rozumiem? Chetnie bym takze zaplacil 0 zl za taka naprawe (jesli czeka mnie wymiana migawki lub mech. migawki)
    Napisz jeszcze jakies szczegoly - moze ladnie sie usmiechnoles do Pan ktore tam przyjmuja
    Pozdry
    Domino.

================================================== =========
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez przemo_81 Zobacz posta
    Witam,
    ja mam problem z moim 450D.
    Aprat ma 3 miesiace, tydzien temu przy okolo 3000zdjec pojawil sie err99 z kitem EFS 18-55IS, cały dzień sie pojawial co kawalek przy fotach w BW
    Dzis rano pojechalem sobie na wycieczke, zrobilem okolo 10zdjec i apart (lacznie 3050zdjec) sie zawiesił, tzn. na lcd czarny - nic nie wyswietla, do polowy nacisniety przycisk migawki aparat ostrzy, caly - nic sie nie dzieje. Po wyjeciu baterii, karty i wlozeniu na chwile wraca normalna praca, po czym po 2-3 zdjeciach znow podobnie sie dzieje. Znow bateria, nowa karta - jest ok. Po czym po chwili znow sie zwiesil i juz nic nie pomoglo (wymiana baterii, karty, obiektywu na EFS 55-250). Dzial przycisk migawki do polowy, apart ostrzyl, przycisk podgladu GO tez dzialal, przeslona sie ruszala, pozatym nic.
    Dodam ze dzis ze dwa razy pojawil sie err99. Zdjecia glownie byly robione czarno biale z filtrem czerwonym.
    Co to moze byc, jak zardzic??
    Dodam, ze z zalem okolo 10 rano zestaw rozmontowalem( wyjalem karte, baterie, obiektyw wypiolem) i jakies pol godziny temu po powrocie do domu zlozylem go i jak narazie dziala bez zarzutu
    Napewno nie wrozy to nic dobrego - dzis moze dzialac a za 100 zdjec moze byc coraz gorzej. Proponuje poobserwowac i jednak zaczac myslec o serwisie .... nie ma co kombinowac - trzeba dac specjalistom niech oni sie martwia ....
    Pozdry
    D.
    Ostatnio edytowane przez dOMO ; 20-07-2009 o 03:48 Powód: Automerged Doublepost

Strona 58 z 80 PierwszyPierwszy ... 848565758596068 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów