Strona 46 z 80 PierwszyPierwszy ... 36444546474856 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 837

Wątek: Error 99 (err99)

Mieszany widok

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Czytając ten wątek i kilka podobnych, mam wrażenie, że migawki z 40d/50d mają bardzo krótką żywotność...
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RNz Zobacz posta
    Czytając ten wątek i kilka podobnych, mam wrażenie, że migawki z 40d/50d mają bardzo krótką żywotność...
    Ano... moja pstryknęła już kilkanaście tysięcy w ciągu ponad roku... strasznie mało .

A wiesz, oglądając wiadomości mam wrażenie że cały świat składa się tylko z wojen, katastrof, wypadków i afer.
    Coś w tym jest, nie sądzisz, że na forum piszą tylko ludzie mający problem (zdecydowana mniejszość), bo co i po co mają pisać ci, co nie mają problemu?
    Apeluję o rozsądek a nie branie wszystkiego dosłownie. To że kilkadziesiąt/set osób zgłasza problem nie oznacza że wszystkie kilkadziesiąt milionów egzemplarzy ma problem .
    Więc nie filozuj .

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Coś w tym jest, nie sądzisz, że na forum piszą tylko ludzie mający problem (zdecydowana mniejszość), bo co i po co mają pisać ci, co nie mają problemu?
    po 1: napisałem "odnoszę wrażenie", czyli jest to ocena nieobiektywna :-)
    po 2: policzmy ile problemów z migawkami zgłaszali użytkownicy innych, często znacznie starszych, modeli...
    ale może za dużo myślę :-)

sorry za OT
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RNz Zobacz posta
    po 2: policzmy ile problemów z migawkami zgłaszali użytkownicy innych, często znacznie starszych, modeli...
    ale może za dużo myślę :-)
    A potem to przeskaluj przez spadek cen i przez to wzrost popularności lustrznaek cyfrowych w ostatnich latach oraz przez wzrost ilości użytkowników forum (raczej geometryczny niż liniowy) .

Bywalec

Domyślnie

Ostatnio w moim 40d czesto wyskakuje ten error99,nawet cos dziwnego sie stalo....licznik wrocil o kilka zdjec i przy zapisie na kompa kolejnych zdjec byl maly problem.Moim bledem jest kasowanie raz w miesiacu licznika "na zero" -kazdy miesiac ma swoj folder,dlatego nie znam przebiegu puszki,a z tym "forumowym" odczytem cos nie wychodzi..

Dopiero zaczyna Awatar ghost00

Domyślnie

Witam,

Do wczoraj z moim 40D nie bylo problemów, mam podpiety canonowski grip i 17-40, CF SanDisk 2gb. Wieczorem dopiolem do niego lampe Speedlite 300EZ i od tego czasu err99 . Wyjmowalem baterię, odpinalem gripa zmianialem obiektyw ..nadal err99 :/ Aparat robi zdjecia "do polowy" od polowy w gore czarny pas ponadto zobserwowałem iz "zniknely" ustawienia z menu aparatu (uzytkownika, tam gdzie jest tez resetowanie ustawien). Czy jedynym ratunkiem to serwis na Żytniej?

pozdrawiam
    niemamaparata

Coś już napisał Awatar sleep

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ghost00 Zobacz posta
    Witam,

Do wczoraj z moim 40D nie bylo problemów, mam podpiety canonowski grip i 17-40, CF SanDisk 2gb. Wieczorem dopiolem do niego lampe Speedlite 300EZ i od tego czasu err99 . Wyjmowalem baterię, odpinalem gripa zmianialem obiektyw ..nadal err99 :/ Aparat robi zdjecia "do polowy" od polowy w gore czarny pas ponadto zobserwowałem iz "zniknely" ustawienia z menu aparatu (uzytkownika, tam gdzie jest tez resetowanie ustawien). Czy jedynym ratunkiem to serwis na Żytniej?

pozdrawiam
    Brutalnie - TAK
    40D, 5D2 + dwie L-ki, 550 EX, 580 EX II, statyw Manfrotto www.zycieplocka.com.pl

Dopiero zaczyna Awatar Maxel

Domyślnie

Żytnia ? Optymiści.
    Ja od ponad miesiąca walczę z Żytnią o tyle że aparat mam na gwarancji.
    Po pojawieniu się ERR 99 wysłałem 17.11. do serwisu. Po dwóch tygodniach otrzymałem aparat- wymiana taśmy. Wyciągam z pudełka i znów ERR99. Odesłałem. Po tygodniu wrócił- wymiana płyty. Wyciągam z pudełka znów ERR99.Po raz trzeci jest w serwisie, a na odbiór ma czekać po nowym roku. Wg. telefonicznej informacji - aparat jest na obserwacji - mam nadzieję, że z Panem Technikem .
    Nie wyobrażam sobie jak by mi gwarancja wygasła
    max

Dopiero zaczyna Awatar enkoder
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maxel Zobacz posta
    Nie wyobrażam sobie jak by mi gwarancja wygasła
    Jakbyś miał zapłacić, to zrobiliby za pierwszym razem...

Znajomy w Szwajcarii ma serwis Canona pod nosem, kalibrację i czyszczenie matrycy w 400D zrobili mu gratis, dali od razu papierek na "ewentualne późniejsze, tańsze" naprawy, ot takie podejście do klienta.
    Dziwne, że tylko w Polsce są problemy z serwisem Canona, ale o tym jak większość wie, można by książkę napisać.

Domyślnie

To ja tez podziele sie "wrazeniami" na temat ERR 99. Na cale szczescie aparat kupilem u TIPA. Minal rok gwarancji, konczyla sie rekojmia i migawka padla. Pozniej standard, czyli wysylka do TIPA, i dalej do Reichu... I mozna powiedziec "stadard niemiecki", czyli w nie cale 2 tygodnie sprzet wraca, czysciutki i dzialajacy. Ale teraz uwaga, w pudelku z aparatem ulotki z ZYTNIEJ, czyli Canon Niemcy przy okazji przeslal aparat do Polski... ale sie musieli zdziwic w Warszawce, jak tylko ulotki wrzucali do pudelka bez "slonej fakturki". Przyznacie, ze ciekawa historia "podroznicza"...

Strona 46 z 80 PierwszyPierwszy ... 36444546474856 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów