właśnie w nówce 50d (5 dni) wyskoczył mi ten błąd.. Po restarcie (wyciąganie/wkładanie akumulatorka) wszystko gra ale coś tu to samo szkło ze starym korpusem (400d) w życiu mi nie strajkowało..
właśnie w nówce 50d (5 dni) wyskoczył mi ten błąd.. Po restarcie (wyciąganie/wkładanie akumulatorka) wszystko gra ale coś tu to samo szkło ze starym korpusem (400d) w życiu mi nie strajkowało..
Dokładnie. Sigma 17-70. Na pozostałych 2 póki co mi nic nie szwankowało..
Dzięki za radę. Jeśli się będzie powtarzać nie omieszkam. Póki co szkło pracuje na 2 korpusie (400d) bez problemu. Gorzej, że miałem 30 Sigmy kupować ale teraz to już nie wiem.. :/
Pięćdziesiątka jest pierwszym Canonem, przy którym zetknąłem się z tym błędem. W trakcie pierwszego wyjścia. Potem podczas każdego dłuższego wyniesienia w teren. Dziś dwa razy w przeciągu kwadransa. Może "ten typ tak ma"?![]()
Zwolennik ekumenizmu sprzętowego
Mnie najbardziej postraszyła swego czasu 30-tka - później się jednak okazało, że to wina szkła. A to co piszecie o 50-tce jest mocno niepokojące.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner