Strona 44 z 80 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 837

Wątek: Error 99 (err99)

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Wygląda na to że dla posiadaczy 50D Canon znalazł rozwiązanie problemu tego błędu:
    Cytat Zamieszczone przez firmware 1.0.3
    Corrects a rare phenomenon in which "Err 99" appears on the camera's display panel and LCD monitor and the shutter cannot be released due to the timing of pressing the shutter button
    Dlatego pewnie warto zassać: http://web.canon.jp/imaging/eosd/fir.../firmware.html
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Wygląda na to że dla posiadaczy 50D Canon znalazł rozwiązanie problemu tego błędu/.../
    Owszem, ale czy to nie tak, że tylko tych przypadków, kiedy występuje rzadko?
    Zwolennik ekumenizmu sprzętowego

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Nie są to potwierdzone informacje, więc póki co można uznać, że to plotka, ale wyczytałem już w paru miejscach, że nowy upgrade powoduje spowolnienie pracy AF. Ktoś już sprawdzał może tą plotkę?

Coś już napisał Awatar koyot77
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Er99 - w przypadku mojego Rebel'a pokazał się kilka razy, zazwyczaj po zmianie obiektywu. Fakt, że czasem przez roztargnienie i podniecenie, że chwila ucieknie, zdarzało mi się zmieniac obiektyw nie wyłączają Body, ale zauważyłem, że jak wymieniałem z Kit'a na Sigmę częsciej się pokazywał niż w przypadku konwertera M42 i pozostałych obiektywów.

Czyżby inne mocowanie EF EF-s ? Może styki? Pierścień EOS->M42 z izolacją [sprawdzałem dobrze pomalowany]

Coś już napisał Awatar maciej76
    Miasto
    gno-wlkp

Domyślnie

trzymamy kciuki i czekam na info jak dostaniesz odpowiedz,

mam 450d od miesiaca i troche i pojawilo mi sie to raz z kitowym obiektywem, nic przedtem nie wymienialem, od tak wyskoczyl.

Coś już napisał Awatar sleep

Domyślnie

Witam

To już mój drugi err 99

err 99 - gwarancja do 16.10.2008 - jest 5.11.2008, była wymieniona migawka 27.07.2008r. - do rzeczy - prawdopodobnie migawka, co pięć sekund strzela sama fotkę, wyjmuję baterię, wkładam baterię a ona strzela samoistnie. Dzwoniłem do E-CSI - jeżeli to migawka - wymiana za darmo (100.000 klapnięć lub gwarancja migawki była wymieniona 3 miesiące temu). Zobaczę jak potoczy się sprawa - jutro wysyłam DHL.

Pozdrawiam
    40D, 5D2 + dwie L-ki, 550 EX, 580 EX II, statyw Manfrotto www.zycieplocka.com.pl

Coś już napisał Awatar droog
    Miasto
    kraków

Domyślnie

ja ponad tydzien temu otrzymalem swoj sprzet.
    naturalnie byla wymieniona migawka, bez problemow.
    teraz poki co wszystko jest ok

Początki nałogu
    Miasto
    Nowy Sacz

Domyślnie

Czy ktoś po wymianie jeden raz migawki w 40d musiał ja wymieniać ponownie?
    Jeśli tak to ile klapnieć mu wytrzymała druga?

Coś już napisał Awatar sleep

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotna Zobacz posta
    Czy ktoś po wymianie jeden raz migawki w 40d musiał ja wymieniać ponownie?
    Jeśli tak to ile klapnieć mu wytrzymała druga?
    he he około 5.000 zdjęć - wymienili mi w sierpniu (na gwarancji), w listopadzie pojawił się err99 - właśnie jestem po rozmowie telefonicznej - znowu "popsuła" się migawka - wymiana gratis (aparat nie jest na gwarancji), ach te magiczne 100.000 "pstryków" gwarancji na migawkę.

Pozdro
    40D, 5D2 + dwie L-ki, 550 EX, 580 EX II, statyw Manfrotto www.zycieplocka.com.pl

szemtom
    Guest

Domyślnie

właśnie dzisiaj w mojej 40-ce pojawił się error 99, nic nie pomaga, żadne czysczenie itd.itp., aktualizacja firmwaru też nie , jest na gwarancji zobaczymy co będzie..

Strona 44 z 80 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów