Strona 40 z 80 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 837

Wątek: Error 99 (err99)

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar diZaster
    Miasto
    lublin :: chodel

Domyślnie

ja mialem to raz w 3o d ostatnio, ale wylaczylem > wlaczylem i nic sie nie dzieje od jakichs 5oo zdjec...

mam nadzieje ze juz sie nie bedzie dzialo.
    …make yourself all honey and the flies will devour you :: blog

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez diZaster Zobacz posta
    ja mialem to raz w 3o d ostatnio, ale wylaczylem > wlaczylem i nic sie nie dzieje od jakichs 5oo zdjec...

mam nadzieje ze juz sie nie bedzie dzialo.
    To się dzieje czasem przy szybkiej zmianie obiektywu. Nie panikowałbym.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Niechwia
    Guest

Domyślnie

Witam wszystkich
    Mam 30D i trafiłem do grona :"szczesliwców": którym sie ten bład pojawia ;/
    Tylko to jest w moim przypadku dziwne bo jak porobie niem chwile zdjecia to sie tak jakby odwisza i zaczyna normalnie orbic serie po 30 fot spokojnie :O czy to juz migawka pada (ok 70 000 tys. fot to juz najwyzszy czas chyba) czy moze cos innego ? wyczysciłem styki i bagnet cały itd ale nie pomaga dzieki za odp. i pozdrawiam !

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Może to być migawka niestety. Czasem też potrafi takie numery wyczyniać wieszająca się przysłona w obiektywie - ja tak miałem. Pytanie czy próbowałeś z różnymi szkiełkami?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Niechwia
    Guest

Domyślnie

No własnie probowałem ;/ i jestem troche wk... ze to migawka ale wysyłam do Siemanowic Ślaskich wie ktos cos o tym serwisie ?

Domyślnie

Kolejny szczęśliwiec z Err99 350D + kit od 450D czyli 18-55 IS. Czy przyczyną może być obiektyw? Aparat odkupiłem, wrócił z Żytniej po czyszczeniu i sprawdzaniu przebiegu migawki (ok. 3600), więc może to (daj Boże) nie ona.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bazyl3 Zobacz posta
    Kolejny szczęśliwiec z Err99 350D + kit od 450D czyli 18-55 IS. Czy przyczyną może być obiektyw? Aparat odkupiłem, wrócił z Żytniej po czyszczeniu i sprawdzaniu przebiegu migawki (ok. 3600), więc może to (daj Boże) nie ona.
    Też to miałem Error99 z 18-55IS -wymienili przesłonę na gwarancji i działa dalej. 100% obiektywy KITY mają to do siebie że wilgoć je wykańcza. Naprawa w tym przypadku może być opłacalna po gwarancji jak tylko przysłona, a nie jeszcze IS. Naprawa ok 600zeta (obiektyw ok 1200zeta).
    350D mam jako rezerwa ma zrobione (bez serwisu) ok 300 tys kliknięć i mogę powiedzieć, 40D wytrzymała 5tys i migawka padła (dzięki LV)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andy965 Zobacz posta
    Też to miałem Error99 z 18-55IS -wymienili przesłonę na gwarancji i działa dalej. 100% obiektywy KITY mają to do siebie że wilgoć je wykańcza. Naprawa w tym przypadku może być opłacalna po gwarancji jak tylko przysłona, a nie jeszcze IS.
    Obiektyw jest nowy, na gwarancji.

Naprawa ok 600zeta (obiektyw ok 1200zeta).
    Chyba nie piszemy o tym samym szkle. Ja mówię o niskiej półce. KIT od 450D, czyli 18-55 IS za ~350 PLN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bazyl3 Zobacz posta
    Obiektyw jest nowy, na gwarancji.

Chyba nie piszemy o tym samym szkle. Ja mówię o niskiej półce. KIT od 450D, czyli 18-55 IS za ~350 PLN
    Faktycznie obiektyw Kit do mojego 40D to 18-85 IS SORKI (18-55 się nie kalkuluje NAPRAWIAĆ PO GWARANCJI)

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andy965 Zobacz posta
    Faktycznie obiektyw Kit do mojego 40D to 18-85 IS SORKI (18-55 się nie kalkuluje NAPRAWIAĆ PO GWARANCJI)
    Jesteś pewien tego co piszesz?
    Kapitan Wagner

Strona 40 z 80 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów