ja mialem to raz w 3o d ostatnio, ale wylaczylem > wlaczylem i nic sie nie dzieje od jakichs 5oo zdjec...
mam nadzieje ze juz sie nie bedzie dzialo.
ja mialem to raz w 3o d ostatnio, ale wylaczylem > wlaczylem i nic sie nie dzieje od jakichs 5oo zdjec...
mam nadzieje ze juz sie nie bedzie dzialo.
…make yourself all honey and the flies will devour you :: blog
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Witam wszystkich![]()
Mam 30D i trafiłem do grona :"szczesliwców": którym sie ten bład pojawia ;/
Tylko to jest w moim przypadku dziwne bo jak porobie niem chwile zdjecia to sie tak jakby odwisza i zaczyna normalnie orbic serie po 30 fot spokojnie :O czy to juz migawka pada (ok 70 000 tys. fot to juz najwyzszy czas chyba) czy moze cos innego ? wyczysciłem styki i bagnet cały itd ale nie pomagadzieki za odp. i pozdrawiam !
Może to być migawka niestety. Czasem też potrafi takie numery wyczyniać wieszająca się przysłona w obiektywie - ja tak miałem. Pytanie czy próbowałeś z różnymi szkiełkami?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
No własnie probowałem ;/ i jestem troche wk... ze to migawkaale wysyłam do Siemanowic Ślaskich wie ktos cos o tym serwisie ?
Kolejny szczęśliwiec z Err99350D + kit od 450D czyli 18-55 IS. Czy przyczyną może być obiektyw? Aparat odkupiłem, wrócił z Żytniej po czyszczeniu i sprawdzaniu przebiegu migawki (ok. 3600), więc może to (daj Boże) nie ona.
Też to miałem Error99 z 18-55IS -wymienili przesłonę na gwarancji i działa dalej. 100% obiektywy KITY mają to do siebie że wilgoć je wykańcza. Naprawa w tym przypadku może być opłacalna po gwarancji jak tylko przysłona, a nie jeszcze IS. Naprawa ok 600zeta (obiektyw ok 1200zeta).
350D mam jako rezerwa ma zrobione (bez serwisu) ok 300 tys kliknięć i mogę powiedzieć, 40D wytrzymała 5tys i migawka padła (dzięki LV)