Witam, posiadam obiektyw EF 24-70, dość często (zwłaszcza na statywie w orientacji pionowej body (40 D) pokazuje Error nr 99 (brak połączenia z obiektywem wyczyść styki itd.) Ma ktoś podobne doświadczenia może jakąś rade?
Pozdrawiam
Witam, posiadam obiektyw EF 24-70, dość często (zwłaszcza na statywie w orientacji pionowej body (40 D) pokazuje Error nr 99 (brak połączenia z obiektywem wyczyść styki itd.) Ma ktoś podobne doświadczenia może jakąś rade?
Pozdrawiam
witam;
niestety error 99 dotknął moją żonę....
ma canona 400D. Błąd występuje całkowicie nieprzewidywalnie, chociaż
częściej gdy bateria jest słaba.
jak na razie błąd zaobserwowaliśmy z kitem canona, próbowałem z 28 mm 1.8 i na razie nie było błędu.... więc przypuszczam że to wina Kita (mam taką nadzieję).
dorzucę swoje doświadczenia w tym temacie - 350D z Tamronem 75-300 było to samo. Ponieważ zbyt często się to pojawiało to pozbyłam się obiektywu. Z innymi nic takiego mi się nie przytrafiło.
witam mam problem z errorem 99 kupiłem nową kartę sandisk extreme III i po uruchomieniu 400d wyskakuje "BŁądCF" jak chcę sformatować to wyskakuje err99. co zrobić ?? wydaje mis ie że to wina karty bo na innej chodzi aparat ale i tu na forum i na innych napisane jest ze err99 wystepuje jak sie zmienia obiektywy:/ prosze o radę z góry dziękuję
Witam nowego kolegę na forum i chciałbym się spytać o rzecz oczywistą(według mnie oczywistą!!).Jeżeli aparat działa na jednej karcie a na drugiej nie,to nie sądzisz że prawdopodobnie masz uszkodzoną jedną z kart.Pewnie tą nową!!A co do err99 to niestety było setki razy na forum więc radzę poszukać od razu zanim usłyszysz od reszty.
Ps.nie wkleję Ci żadnego,pomocnego linka gdyż jestem tak samo LENIWY jak Ty.
Pozdrawiam!!
fotografia
akwarystyka
Witam mam problem z err99. Aparat 40d z obiektywem EF 17-40. Czasem zamieniany na EF 70-200 f/4. Nagle pojawił się błąd. Wymieniałem karty, obiektywy oraz akumulatory, bez rezultatu. Zawsze pojawia się err99. Macie jakiś pomysł?. Pozdrawiam