Strona 30 z 80 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 837

Wątek: Error 99 (err99)

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

Sprawdzilem to w swoim 30D. Przytrzymalem lampe palcem i zobaczylem error05.
    Jezeli uda wam sie otworzyc lampe paznokciem to po prawej stronie(patrzac od obiektywu) wystaje drobny przycisk informujacy aparat o tym czy lampa jest zamknieta. Wcisnijcie go i wtedy nacisnijcie guzik otwierajacy lampe i zobaczcie czy dwa chaczyki po lewej odskocza do tylu.Jesli nie to serwis. Jesli tak, zobaczcie czy nie ma tam zadnych zabrudzen.Mozna sprobowac przeczyscic pedzelkiem z odrobina czystego spirytusu i sprezonym powietrzem w puszce(w wielu sprezarkach jest woda!)
    Gdyby byl zablokowany czujnik od sanek, w ogole nie slychac by bylo mechanizmu otwierajacego lampe.
    Pozdrawiam

Bywalec Awatar M.I.K
    Miasto
    Jastrzębie Zdrój / Kraków

Domyślnie

Fajnie... tylko nawet tego ustrojstwa nie ma jak paznokciem złapać... chyba, że ja jakiś niewidomy jestem ( -1,5 dioptrii na dwie gałki ) jakaś rada?
    Life is a box of chocolates, Forrest. You never know what you're gonna get.

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

w moim 20d też tak ejst.
    jak potrzebuje tą lampkę to jej trochę "pomagam" wyjść.
    i jest ok. Ale nei polecam tego rozwiązania.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Słupsk

Domyślnie

O, fajnie że znalazłem ten wątek. Moja lampka wbudowana w 20D się nie otwiera od czasu kąpieli morskiej . Zauważyłem to przypadkiem, gdyż i tak jej nie używam, ale jakos tak łyso. Zastanawiam się czy jakieś robactwo się nie lęgnie, dlatego chciałbym ją otworzyć. Jednak podważana unosi się ledwo na 2 mm i dalej nie chce, nawet po średnim nacisku śrubokrętem . Z tym że chyba jakaś elektryka nie działa, bo nie słyszę nawet żadnego cykania od kiedy świerszcze w listopadzie przestały to robić .

Dopiero zaczyna Awatar krzys_jg
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Ja w 400D miałem ten sam problem, zauważyłem go po jakimś czasie, bo wcześniej używałem tylko zewnętrznej lampy. Przez jakiś czas, jeżeli chciałem dopalić wbudowaną, pomagałem paznokciem. Jednak po pewnym czasie, otwierania i zamykania chyba wszystko się „ułożyło i dotarło”, bo lampa teraz sama wyskakuje.

Doltor
    Guest

Domyślnie Canon eos 30d- error 99

Witam wszystkich użytkowników forum. Dzisiaj stałem się "szczęśliwym" posiadaczem C 30d+ EF-S 18-55. Założyłem obiektyw, zrobiłem kilka fotek i podczas robienia jednej z fleshem wyskoczył error 99 i tak już pozostało. Aparat na nic nie reaguje, nie wydaje żadnych dźwięków. Wyświetla jedynie ten błąd. Z góry dzięki za odpowiedź co może być przyczyną takiego zachowania.
    Pozdrawiam
    Ps. aparat jest nowy, próbowałem już słynnego czyszczenia styków

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Doltor Zobacz posta
    Witam wszystkich użytkowników forum. Dzisiaj stałem się "szczęśliwym" posiadaczem C 30d+ EF-S 18-55. Założyłem obiektyw, zrobiłem kilka fotek i podczas robienia jednej z fleshem wyskoczył error 99 i tak już pozostało. Aparat na nic nie reaguje, nie wydaje żadnych dźwięków. Wyświetla jedynie ten błąd. Z góry dzięki za odpowiedź co może być przyczyną takiego zachowania.
    Pozdrawiam
    Ps. aparat jest nowy, próbowałem już słynnego czyszczenia styków
    Jedyne co to albo wymiana albo serwis. Tak czasami bywa niestety.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

pinez
    Guest

Thumbs down canon 350D a sigma 28-200 = error 99 :-(

Najpierw się przywitam -jako że jestem nowy na forum:
    ALOHA wszystkim.
    Od kilku dni jestem użytkownikiem canona 350d (przesiadka z analogowej 300) po podłączeniu jednego z obiektywów zaczęły się schody. Body współpracuje tylko z sigmą przy największych przesłonach przy próbie zmiany na mniejsze wyskakuje error99. Można coś z tym zrobić? Czy po prostu pozbyć się tego zooma?

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Sigma nie kupila od Canona protokolu komunikacyjnego. Skutkiem czego nowe body ze starszymi szklami nie chca dzialac. Mozna sprawdzic w serwisie Sigmy ile kosztuje wymiana czegos tam (elektroniki, procesora, czy samego oprogramowania), co spowoduje, ze zacznie dzialac.

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Uzależniony
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

pozbyc sie jak mozeszz....
    na cyfrze bedzie strasznie mizerna jakosc zdjec
    co do samego problemu http://www.canon-board.info/showthread.php?t=599
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Strona 30 z 80 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów