Z tym ze podobno serwis Sigmy w Poznaniu stracil autoryzacje. Nie wiem ile w tym prawdy. A nowy serwis Sigmy jeszcze nie ma chipow. tez nie wiem ile w tym prawdy. Zaslyszane. W sklepie
Z tym ze podobno serwis Sigmy w Poznaniu stracil autoryzacje. Nie wiem ile w tym prawdy. A nowy serwis Sigmy jeszcze nie ma chipow. tez nie wiem ile w tym prawdy. Zaslyszane. W sklepie
dSLR + coś tam...
Mogl stracic autoryzacje ze wzgledu na fakt, ze mamy nowego wylacznego przedstawiciela firmy Sigma na Polske. Jest nim firma K-Consult z Gdyni, ktora wprowadzila zmieniony system gwarancyjny na produkty Sigmy. Gwarancja na serie EX wynosi teraz 3 lata a za 299 zlotych mozna dokupic na kolejne 2. Czy dany egzemplarz bedzie obejmowala przedluzona gwarancja oznajmiac bedzie naklejka "3+2".
to tyle apropo sigmy - troche offtopic wyszlo.
pozdr.
I nie podejrzewalez nic a nic ze chca z ciebie naiwniaka zrobic by forse za rechipowanie wyciagnac?Zamieszczone przez santiblue
Obiektyw mial naprawde dobra cene wiec moglem doplacic wiecej za chipowanie. I tak by mial cene ok. ale nie lubie jak ktos tak postepuje i jest nieslowny i ineterminowy. a ponadto podnosi cene poza umowiona.
dSLR + coś tam...
piewszego dnia robienia zdjęć fabrycznie nowym canonkiemCzy pojawil sie wam kiedys w 10d komunikat err99?
i wcale nie po założeniu obiketywu innego niż canon (akurat miałem założoną 50-tkę canona), tylko po założeniu lampy 550EX (canona); włączam aparat a tu: sru ! err99
blady strach, ale wyłączyłem i włączyłem (nie robiąc nic ponadto) i ok
więcej sie to nie powtórzyło
Witam wszystkich.
To jest mój "pierwszy raz" na tym forum i proszę o pomoc. Mam pytanie czy ktoś miał problemy w 300D z error 99. Czytałem wszystkie wiadomości na ten temat na tej stronie i nie nie wyrobiłem sobie zdania. Aparat nigdy nie był podłączony do żadnych urządzeń innych niż canona, w zasadzie nie pracuje z lampą zewnętrzną, a tem błąd powtarza się z różnymi kartami i przy różnych obiektywach. Czasami kilka razy pod rząd a czasami nic się nie dzieje. Jeśli ktoś wie czy można ten feler usunąc to zamieniam się w słuch.... Maciej z Torunia.
Ja miałem Err 99 (300D) przy próbie wyzwolenia przez kabel synchro (z sanek przez gorącą stopkę) zwalonej żarówki błyskowej.
Edit: żarówka nie była zwalona tylko nie wyzwalał jej EOS - analog ani cyfra. Swoją drogą - kaszana takie gniazdo w żarówce, skąd inąd użytecznej i taniej.
Ostatnio edytowane przez Raff ; 04-02-2006 o 13:42
Może to być wszystko - błąd zgłaszany gdy aparat wykryje jakieś niedomaganie, na które nie ma osobnego numeru err Może to być zacinajacy się obiektyw, brudne styki obiektywu, coś nie tak z bebechami w środku itp itd.
Moim zdaniem jeśli to się powtarza niezależnie od obiektywu mimo przeczyszczenia styków obiektywu i przy bagnecie to trzeba polubić albo oddać do serwisu.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
U mnie pojawia się to samo(300d+kit) pomaga włączenie i wyłączenie , czasem 3 razy pod rząd i jednocześnie blokuje się migawka. Po włączeniu wciskam spust do połowy i przysłona się odblokowuje. Używam czasem lampy 540 ez.