Strona 26 z 84 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 837

Wątek: Error 99 (err99)

Coś już napisał Awatar gokyu
    Miasto
    Silesia City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    http://www.canon-board.info/announcement.php?f=39&a=3

Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Wskazane jest również uprzednie skorzystanie z google. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).
    niektorych nadmiar wladzy doprowadza do "AUTOOBLEDU"...

1) przeprosilem za ewentualna bledna nawigacje postu, choc do konca nie zgadzam sie bym popelnil blad... DLACZEGO: otoz od paru dni w pracy slecze w forum wlasnie nad tematem err 99 i opisane przez moich przedmowcow ich problemy-przygody z tymze errorem - z moimi objawami nie mialy wiele (czyt. nic wspolnego)...
    2) owszem "panie wazny" regulamin czytalem i cytuje pkt 2 regulaminu: Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów" - zatem jak mowilem wczesniej - uznalem, ze moje objawy err 99 to jakies novum...
    - otoz wniosla - ktos wczesniej zalozyl jakas "przypadkowa" lampe i dostal errorem - niemniej byla to jakas max PRZYPADKOWA lampa - ja pytalem o dedykowana lampe do 300 ktora nagle po zdyfuzowaniu zaczela "szalec"...
    - znalazl sie uprzejmy uzytkownik ktory zwrocil uwage na przeczyszczenie stykow...
    3) w search forum na haslo czyszczenie stykow - ZERO ODZEWU!!!!! - zatem czulem sie w "obowiazku" kontynuowania watku...

mam dalej? pewnie moglbym, ale po co... skoro pan "wazny administrator" i tak wie swoje lepiej...

pozdrawiam i dziekuje wszystkim zyczliwym...

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

benzyna ekstrakcyjna i szczoteczka do zebow wystarczy

Miasto
    Silesia City

Domyślnie ...

i serdeczne "podziekowal"... jednak sa ludzcy ludzie na tym swiecie
    nie polemizuj z glupcem, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu... a pozniej pokona doswiadczeniem...

30d + kit, 50 1/8,
    420 EX
    , plus troche fajnego badziewia na m42

Zablokowany

Domyślnie

Nie przejmuj się komentarzami niektórych...

Styki najlepiej czyści się spirytusem i szmateczką albo szkolną gumką do ścierania.

Przy jakich ustawieniach robiłeś zdjęcia? Tryb ustawiony w aparacie, czas naświetlania, tryb lampy.

Miasto
    Silesia City

Domyślnie ...

na manualu P8.0, czas 0,5 - efekt ruchu i na ustawieniu P... do tego korekcja na 0, ew plus 2... co do lampy - raczej nie mieszalem

a co do komentarzy, a szczegolnie adminow - w ogole sie nimi nie interesuje, ani nie przejmuje, uwazam ze nie jestem na bakier z netykieta... Mialem juz zreszta podobnie na forum dotyczacym CB-radia... i tam tez jeden "nadmuchany" waznoscia smarkacz skakal mi po pagonach... no, ale coz zrobic, takie reguly (JEDNAK PANIE ADMINIE) demokracji (JEDNAK... bo patrz ostatni punkt regulaminu) skadinad max paradnego...

nadal pozdrawiam wszystkich zyczliwych...
    nie polemizuj z glupcem, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu... a pozniej pokona doswiadczeniem...

30d + kit, 50 1/8,
    420 EX
    , plus troche fajnego badziewia na m42

Zablokowany

Domyślnie

Przysłonę oznacza się jako działanie: f/wartość, czyli ogniskowa podzielona przez wartość przysłony daje jej rzeczywistą średnicę. W tym wypadku f/8.

Nie wiem jaki moża być tego powód. Jedyne co mi przychodzi do głowy to błąd, który jakimś cudem pojawia się gdy lampa nie ma wystarczającej mocy by oświetlić obiekt. Dyfuzor/odbłyśnik/odbijanie światła od ścian itd. zabiera bardzo dużo światła i błąd wyskakuje, gdy lampa nie daje sobie rady. Sprawdź czy na wysokim ISO, kiedy lampa sobie radzi wszystko jest ok. W każdym razie nie jest to normalne i powinieneś wysłać sprzęt na darmową ekspertyzę do serwisu przy ul. Żytniej w Warszawie.

pinez
    Guest

Thumbs down canon 350D a sigma 28-200 = error 99 :-(

Najpierw się przywitam -jako że jestem nowy na forum:
    ALOHA wszystkim.
    Od kilku dni jestem użytkownikiem canona 350d (przesiadka z analogowej 300) po podłączeniu jednego z obiektywów zaczęły się schody. Body współpracuje tylko z sigmą przy największych przesłonach przy próbie zmiany na mniejsze wyskakuje error99. Można coś z tym zrobić? Czy po prostu pozbyć się tego zooma?

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Sigma nie kupila od Canona protokolu komunikacyjnego. Skutkiem czego nowe body ze starszymi szklami nie chca dzialac. Mozna sprawdzic w serwisie Sigmy ile kosztuje wymiana czegos tam (elektroniki, procesora, czy samego oprogramowania), co spowoduje, ze zacznie dzialac.

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Uzależniony
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

pozbyc sie jak mozeszz....
    na cyfrze bedzie strasznie mizerna jakosc zdjec
    co do samego problemu http://www.canon-board.info/showthread.php?t=599
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Miasto
    Inowrocław (PL), Dublin (IRL)

Domyślnie

Czesc Tomku. Gratuluje 350tki. Co do obiektywu, to nie wiem czy Pamietasz ale w Toruniu podpiolem te Sigme do swojego 30D i tez pojawial sie ten sam problem co kilka zdjec. Z zoomow za rosadna cene polecam sigmy i tamrony do cyfrowek, lub canona w tej samej ogniskowej co twoja Sigma.

http://www.photozone.de/8Reviews/index.html

Pozdrawiam
    Tomek
    Tomasz Welerowicz, DUBLIN, Inowrocław, Toruń,
    Canon PowerShot PRO1, EX430, Canon EOS 40D, 17-40, 70-200, 50 F1.8.

Strona 26 z 84 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów