Stawiam stówę, że to obiektyw :-)
moim zdaniem nie warto naprawiac, za tą cene pewnie kupisz inne
Stawiam stówę, że to obiektyw :-)
moim zdaniem nie warto naprawiac, za tą cene pewnie kupisz inne
... PhotoAnarchist ...
nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!
Witam,
Wczoraj wybrałem sie na małe focenie i brakowało mi swiatełka. Chciałem dopalic lampa. Pracowałem w trybie"M" wiec wcisnałem guziczek znajdujacy sie obok lampy i... i nic. Miałem wyczerpana baterie wiec pomyslałem ze moze jest to jakos powiazane.
Niestety nie, gdy juz wrociłem wymieniłem baterie na nowa i to samo. Wciskam guzik i nic se nie dzieje.
Moze mial ktos taki problem?? i mi pomoze.
Czy bez serwisu sie nie obedzie
Podobny problem był z testowaną 30-stką na optyczne.pl .Pewnie bez serwisu nie obejdzie się niestety.
7D l EOS 30 Date l sure shot WP-1 l 40/2.8 l SPEEDLITE 580EXll l MAMIYA RB67 + SEKOR 90/3.8
http://piotrplyszewski.pl/
sprawdź sanki. w lewej sance jest czujnik naciskowy wsuniętej lampy zewnętrznej. może jest zablokowany przez co aparat myśli, że masz założoną lampę zewnętrzną.
I am FX
Hi,
Naczytałem się o sławnym błędzie 99, ale mój 300D ma troche inne objawy.
Otóż jakiś czas temu pojawiał się err 99 - trzeba było wył/wł i było ok, fotka była zapisana na karcie. A od dzisz bład wyłazi za każdym razem po docisnięciu spustu, fotka nie zapisuje się na karcie. Dodam iż mechanizm lustra sprawny(podnosi sie do czyszczenia), przysłona sprawna (działa podgląd przy danej przesłonie), styki przeczyszczone, te same objawy przy kicie i 50mm na różnych f, podmieniałem karty i baterie,przebieg 10tys. Wydaje się że mechanicznie aparat działa, więc co to może być????
Pozdrawiam
Pkost
samym kitem robisz?
głównie stałką 50mm, bład pojawia się w kicie i stałce.
ja miałem tak ostatnio z kitem na różnych body. na szczęście wymieniłem na eLki więc będzie po problemie. myślałem że go zostawię i razem z body dam rodzicom ale w tym wypadku to kupie jakiegoś super zooma a kit wyleci przez okno. wydaje mi się że to od wilgoci bo aparat cała noc ze mną na dworze spędził. może Ci styki zaśniedziały w body?
Niestety to nie czujnik, wystaje swobodnie i jest luzny, nie dotyka tej metalowej blaszeczki od spodu.
Wiec został tylko serwis![]()