U mnie wyjęcie baterii nie pomogło .A z tym drugim body to macie racje chyba będę musiał ze sobą moją 60ke wozićtym razem uratowała mi dupe a miałem 3 min drogi samochodem do studia ...
Moja dziesiąteczka od dziś siedzi w serwisie w wawie ... jutro mam dzwonić i powiedza mi co i jak .
dam znać \
pozdro
Jejkuuu wymiana migawki i spustu 630zł !!! i do tego czekają teraz na części 2 tygodnie !!! czyli nie wiem czy za miesiąc odbiore aparat FAKA MADA !!
w tej sytuacji może pomyśl lepiej nad nowym body?? naprawa mało opłacalna chyba jak masza 'dziesiatke"
pozdraw
Witam Szanownych Forumowiczów,
niniejszym dolaczam do grona osób, którym pojawil sie slawetny Err99, w zasadzie, w nowym sprzecie.
Moj przypadek nie odbiega od opisywanych wczesniej - mam EOSa 40D + EF 80, oryginalna karte CF i akumulator, wszystko blyszczace czyste (styki, szkla), nowe i..., blad 99. Nie moge wiec pracowac.
Widzac liczbe postow, przylaczam sie do jednej, czy dwoch opinii, ze tak masowe przypadki pojawiania sie blędu nie powinny miec miejsca w tej klasie sprzetu - to kpina ze strony Canona (mowie tu o przypadkach kiedy uzywa sie body i obiektywu, czy tez kart i akumulatorow zalaczonych razem przy zakupie przez firme). Cos tu nie gra.
Oddaje wiec sprzet do serwisu. Zobacze, jak sie spisze serwisant, a przede wszystkim, ciekaw jestem co jest przyczyna usterki w nowym Canonie EOS 40D (czy ta slawetna migawka) oraz czy i, jak bedzie dalej aparat dzialal. Jezeli beda dalej problemy - to pozywam korporacje do sadu. Nie po to wydaje grube pieniadze na markowy sprzet, aby ot tak po 1000 fotkach siadla migawka. Obecnie nie moge pracowac, awaria nastapila w terenie, podczas pracy, ktorej nie moglem zakonczyc, wiec za dosc nieprzyjemne przerzycia nalezy mi sie rekompensata od firmy, na marce ktorej oparlem caly swoj osprzet.
I na koniec - chcialbym (zamierzam) po serwisie otrzymac oficjalne wytlumaczenie od firmy Canon dlaczego tak masowo sie pojawia ten blad w nowym sprzecie.
Pozdrowienia,
Robert
Witam... Na imię mam Mariusz i mam problem...error 99
Focę Canonem 30D. Obiektyw Canona 17-85 IS. Przeczytałem wątek i nie trafiłem na taki przypadek jak mój. Mianowicie : Error pokazuje się przy wspomnianym obiektywie - ale wystarczy lekko przekręcić pierścień zoomu i wszystko jest OK. To samo po przepięciu na inny obiektyw - sprawdzałem na Samyangu 8 mm. Mało tego... Obiektyw Canona 17-85 przepięty na Canona 600D działa w pełnym zakresie ogniskowej bez zarzutu...Wniosek z tego, że z body wszystko dobrze, problem powinien być ze szkiełkiem. Tego z kolei nie potwierdza przepięcie na inne body, gdzie obiektyw pracuje bez problemu...Styki czyszczone i w obiektywie i w body.
Jakieś pomysły ?![]()
Ostatnio edytowane przez MarioSuro ; 21-05-2012 o 11:34
tak na przyszłość panowie ERR99 to inny (z poza serwisowej listy) błąd
Hmm jak mam err 99, Eos 300d zmieniłem baterie, soft, kartę i nic, w dodatku coś synchronicznie zgżypi w body przez około 10s, potem przestaje i po naciśnięciu migawki znowu zaczyna.