Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Czyszczenie matrycy dla orłów

Domyślnie Czyszczenie matrycy dla orłów

Długo i namiętnie szukałem czegoś super dobrego za rozsądne pieniądze .... jak wielu z was zapewne. Udało mi sięznależć http://www.copperhillimages.com/shop...ation.php?id=8 co zresztą sfinalizowałem i za kwotęza niecałe 200 zł mam wszystko co jest mi niezbędne do prawidłowego czyszczenia matrycy. Nawet jakaśzabawka dla dziecka była dorzucona do zestawu z logo firmy. Acha, jeśli ktoś stwierdzi, że co jakiśczas wystarczy wybrać sięna Żytnią - przestrzegam - na moją prośbęo usunięcie ledwo widocznych pyłków oddano mi po całym dniu aparat zasyfiony jak by ktoś wysysał do gruszki kurz ze stuletniej szafy i tym traktował matrycę wstrzeliwując do środka. Oczywiście na moje zairytowania, ba wściekłość powiedziano mi bym zostawił aparat na 2 dni - był piątek a w soboty to raczej na nim zarabiam kasę więskapitulowałem. Sam wyczyściłem swoimi sposobami, kupiłem owy zestaw po mozolnych przeszukiwaniach i nie minął tydzieńkiedy przesyłka dotarła. Polecam.
    Analog i cyfra

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DarekSzu
    i nie minął tydzieńkiedy przesyłka dotarła. Polecam.
    A ja miałem pecha :-( http://www.canon-board.info/showthre...&highlight=usa
    Chyba spróbuję jeszcze raz...
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Domyślnie

Witam!

Pytanie techniczne: Na czym polega czyszczenie matrycy "filtra matrycy" tym pędzelkiem? Czyszczenie odbywa sie na sucho czy z jakimś płynem? Konkretnie chodzi mi o to jak radzi sobie taki pędzelek z t. zw. "tłustym kurzem"? Podejrzewam ze taki pedzelek tylko go rozmaże przy próbie czyszczenia. Nie wiem czy jest sens kupowania samego pedzelka.

Jeśli chodzi o czyszczenie filtra matrycy to brakuje mi tylko tej łopatki 14mm, izopropanol mam, chusteczki tez posiadam, które zakupiłem w Media M. za 4.99 i są z tego samego materiału co te w zestawie z łopatka. Tylko łopatki brak, i tu pole do popisu dla majsterkowiczów może coś wymyśla i podzielą sie w Tips & Tricks?

7D, C 18-55 IS, T 70-300 VC USD
    fotki

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lokowaty
    Witam!

Pytanie techniczne: Na czym polega czyszczenie matrycy "filtra matrycy" tym pędzelkiem?
    http://www.visibledust.com/technology.php?TCID=1
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Coś już napisał Awatar tompac

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lokowaty
    Tylko łopatki brak, i tu pole do popisu dla majsterkowiczów może coś wymyśla i podzielą sie w Tips & Tricks?
    czasami do lodów sa plastikowe łopatki, można coś samemu 'wystrugać', ja użyłem takiej dołączonej do kleju dwuskładnikowego.

a swoją drogą, jakby co niektórzy koledzy zobaczyli jak matryce czyszcze to by zawału dostali
    innowierca

-----------------------
    www.autofocus.pl
    -----------------------

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Najczestrze przypadki porysowania filtra sa wlasnie podczas czyszczenia matrycy tym wynalazkiem typu lopata
    ...

Coś już napisał Awatar tompac

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Najczestrze przypadki porysowania filtra sa wlasnie podczas czyszczenia matrycy tym wynalazkiem typu lopata

bo to trzeba z głową robić tak jak zdjęcia
    innowierca

-----------------------
    www.autofocus.pl
    -----------------------

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Echhh koledzy nie ma jak odciąganie odkurzaczem z odpowiednio zmodyfikowaną końcówką, działa i to dobrze, szybko i efektywnie.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

...i czasami wciaga migawki
    ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac
    Echhh koledzy nie ma jak odciąganie odkurzaczem z odpowiednio zmodyfikowaną końcówką, działa i to dobrze, szybko i efektywnie.
    Do czasu gdy wciągnie migawkę razem z innymi bebechami Na moje oko ona jest zbyt lekka i stawia duży opór powietrzu. Ja bym nie próbował. Naszczęście w moim przypadku za każdym zdjęciem mam "inną" "matrycę"

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów