Zamieszczone przez alien
Zdjecie z góry robione jest 50mm - jak widać działa i to dobrze![]()
Zamieszczone przez alien
Zdjecie z góry robione jest 50mm - jak widać działa i to dobrze![]()
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Dziekuje wszystkim za odpowiedzi!
Jednak jesli chodzi o te zdjecie "z góry" to wydaje mi sie ze równie dobre zblizenie osiągne sama hybryda bez raynoxa....
Może jeszcze jakieś przykłady? Np. zapałki? Byłbym wdzięczny!
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p
Nie jest to max przyblizenie - po prostu zdjecie zrobilem zeby bylo ok a nie zeby wyciagnac max powiekszenie.
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
A mógłbyś na maksymalnym zblizeniu sfotografować główke zapałki?No chyba ze nie masz w domu
Byłbym ogromnie wdzięczny!
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p
uuu bidaku nie masz zapałek w domu?![]()
czy raynox do tamrona 17-50 mm to dobry wybor czy moze soczewki?
wkurzyłem się dzisiaj przy robieniu mojej strony i musiałem sie uspokoićuuu bidaku nie masz zapałek w domu?, poświęciłem 15min i zrobiłem zdjęcie zapałki:
Raynox + sigma, 263mm, 1/100s, f/20, manual
do innych wynalazków nie ma odniesienia
jakość optyczna raynoxa jest bardzo dobra, na pewno to lepszy wybór niż soczewki, jeśli szkoda ci kasy, to kup tylko soczewkę +4D, na początek do zabawy makro powinna wystarczyć, innych IMHO nie ma sensu kupować.czy raynox do tamrona 17-50 mm to dobry wybor czy moze soczewki?
canon | tylko zdjęcia pamiątkowe
A móglbyś powtórzyć na 50mm f/1.8 canona?
Z góry pięknie dziękuje!!
nie mam tego obiektywuZamieszczone przez alien
canon | tylko zdjęcia pamiątkowe
ups przepraszam..to ripek ma , ale pewnie nie zrobi podobnego testu =(