Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Spadnie cena 30D i EF 70-200 F/2,8 po wejściu nowości Canona??

Początki nałogu Awatar Oakhallow
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cenu elektroniki maja akurat to do siebie, że cały czas spadają. Nie ma to jak inwestycja w wino
    Ale nie rozumiem czemu pojawienie się 400-tki miałoby mieć jakiś wpływ na 30-tke. Przecież to inny segment. Na pewno szybciej spadną teraz ceny 350-tek. Na zdrowy rozsądek nikt, kto zamierzał kupić 30D nie zrezygnuje z niej dla 400D, chyba że bierze pod uwagę tylko mechanizm czyszczenia matrycy lub sugeruje sie mln pikseli, a nie cechami które są na prawdę istotne.

Oakhallow
    Ostatnio edytowane przez Oakhallow ; 25-08-2006 o 08:57
    Skrytobójstwo bracie, to nie jest profesja, to nie jest zawód. To pasja, pochłaniający wir, gdzie nie możesz oddychać, walczysz z paraliżującym strachem, i uderzającą do głowy euforią, kiedy w środku wypełnionej po brzegi oberży wbijasz komuś w plecy nóż... Tak bracie, kocham ciepłą krew spływającą po ostrzu sztyletu. To o nas mówią, że jesteśmy dziećmi cienia...

Uzależniony

Domyślnie

pytanie brzmiało czekać czy kupić 30d, (oczywiście że 30D)
    dokupić 350d do 30d? ( jest ktoś taki?)
    chociaż zależy co się robi...
    Heniek

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja się zastanawiam czy pojawienie się w sprzedaży Nikona D80 będzie miało przełożenie na cenę 30D. Czekam jeszcze tydzień, no może półtora.:smile:

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeszcze nie widziałem takiej sytuacji żeby ceny jakiegoś aparatu Canona albo Nikona poleciały nagle ostro w dół. Jak popatrzeć w sklepach na wykresu cen to trend jest zawsze lekko spadkowy ale żadnych "wyprzedaży" nie ma. Całe sztaby ludzi w działach marketingu pracują właśnie nad tym żeby tak ustalać cenę aby dany aparat po osiągnięciu pewnej minimalnej ceny dającej jeszcze spory zysk został zastąpiony przez nowy. Na żadne super obniżki w krótkim czasie bo Sony pokazało alfę albo Nikon D80 absolutnie bym nie liczył. Prędzej Canon pośpieszy się z 40D niż dopuści do kiepskiej sprzedaży 30D i znacznego spadku ceny. Wszystkie komponenty na nowy aparat pewnie już są gotowe a nowy soft od dawna napisany i leży sobie w sejfie.
    Za chwilę np. zniknie z rynku nowy 20D i ci którzy chcieli poczekać aż stanieje do 2,5K żeby zamienić z 350D mogą się mocno rozczarować.

Początki nałogu

Domyślnie

MMM a własciwie dlaczego kupiłeś 30d? 350 lub 400 by ci nie wystarczyła??
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No ciekawe, kiedy i czy wogóle spadnie cena 5d ????- zmienił bym chętnie swój ale te parę kpll jakoś mi sie niekoniecznie chce wydawać

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alien
    MMM a własciwie dlaczego kupiłeś 30d? 350 lub 400 by ci nie wystarczyła??
    Miałem 350D i podziękowałem za ten aparacik . Ergonomia, wizjer, lepszy AF z f/2.8, mniejsze szumy na wysokich ISO, dużo można pisać na ten temat. 10X bardziej wolałbym używanego 20D niż nowego 400D.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 25-08-2006 o 13:59

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Avadra_K
    zmienił bym chętnie swój ale te parę kpll jakoś mi sie niekoniecznie chce wydawać
    A tak wlasciwie OT to wlasnie chcialem sie ciebie podpytac - co to za model Canon D20? Nie znalazlem nigdzie dokladnego info, jest tylko D30.
    Sam mam mam 20D i chcialbym wiedziec czym sie rozni od D20?

Oczywiscie: i ... popraw stopke bo nie ma takiego modelu

Początki nałogu

Domyślnie

Miałem 350D i podziękowałem za ten aparacik . Ergonomia, wizjer, lepszy AF z f/2.8, mniejsze szumy na wysokich ISO, dużo można pisać na ten temat. 10X bardziej wolałbym używanego 20D niż nowego 400D.
    Dzięki.
    Szumy faktycznie są mniejsze?Chyba nie bo na dpreview nie zauwazyli róznicy...
    A myslisz ze bedziesz w stanie wykorzystac mozliwosci 30d?
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Uzależniony

Domyślnie

jesli chodzi o szumy to 350d z tego co widzę nie jest gorszy do iso 800, przy wyższych może 30d przeważa ale jeszcze tego nie sprawdziłem..
    Heniek

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów