To jest ten "Tip", nazywa się pstryk.pl. Cena 17590.00 zł. Rozmawiajmy o faktach. U Tipów na allegro jest jeszcze taniej, ostatnio był nawet poniżej 17kzł.Zamieszczone przez tompac
To jest ten "Tip", nazywa się pstryk.pl. Cena 17590.00 zł. Rozmawiajmy o faktach. U Tipów na allegro jest jeszcze taniej, ostatnio był nawet poniżej 17kzł.Zamieszczone przez tompac
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
O faktach bede rozmawiał jak u TiPa zobacze w ofercie S300/2.8Zamieszczone przez Kolekcjoner
Nie bardzo rozumiem co to ma zmienić? Proporcje jakies? Czy 25 czy 19 tysięcy to dla każdego z nas fura kasy! Nie rozumiem tez dlaczego mam się odnosić do stanów, tez dobrze możemy do Chin czy Japoni, ale chyba jednak wygodniej do kraju w którym się zyje i zarabia co nie?Zamieszczone przez Vitez
Rozumiem że pijesz do kolegi który zainicjował wątek oraz do tych kolegów, którzy nie reagowali gdy pisałem że S300/2.8 ma w Polsce cene 'sugerowaną' 25kPLN (i bedzie go można kupić taniej) a nie 28 jakby wynikało z zapodanego linka?Zamieszczone przez Vitez
tompac jak powszechnie wiadomo, wiekszosc swiadomych amatorow fotografii w naszym kraju swoj sprzet kupuje wszedzie tylko nie "od dystrybutora".. sciagaja sprzet z USA, z Niemiec i innych zagramanicznych krajow.. a ci ktorzy takiej opcji nie maja posilkuja sie allegro
wiec dlaczego brac pod uwage chore ceny sklepowe skoro i tak 80% tego forum (u was pewnie tak samo) sprzet kupilo gdzie indziej? byc moze Ty kupiles w sklepie, bo faktura i takie tam.. ale ile jest takich osob? podpowiem - niewiele..![]()
Czacha czy my dyskutujemy o tym że mnie się bardziej opalcało(a) kupic szkło za 25kPLN czy Tobie za 17tys.?
Czy probujemy porównac cene szkieł w podobnych, nam najbliższych warunkach?
Pomijam fakt, że na siłę porównujecie 'nowe' szkło do czegoś co już na rynku jest i jako takie może mieć mniejszą cene od sugerowanej? Tak naprawde nie wiemy za ile tego soniacza bedzie można wyjąc od 'TiPa' a Wy się już podniecacie i wykazujecie ...![]()
właśnie dlatego, że są najbardziej obiektywne. Po pierwsze ze względu na zrównoważenie rynku (przeciwnie niż w Polsce) dostępność takiego sprzętu i fakt, że tam się go masowo (w porównaniu z naszym krajem) sprzedaje. Do tego jest to ten sam rynek. Dla porównania spróbuj wyszukać cenę szkła Canona gdzieś w dzungli Amazonii, gdzie dostawa jest płatna z góry i na zamówienieZamieszczone przez tompac
![]()