Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: BATTLE Cage - II Wielki turniej CB - dyskusja

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie BATTLE Cage - II Wielki turniej CB - dyskusja

mysle ze juz pora zaczac przygotowania do II WTCB

do rozwiazania mamy dwa problemy
    1. Poprawic regulamin - ja wkrotce wypisze swoje propozycje
    2. Engine bitewny (tak zebym nie musial na szybko losowac kolejnosci i wrzucac ankiet ;-) ( przydal by sie jakis automat)

czekam na propozycje

stary regulamin - baza do porawek
    Regulamin Turniejowy

1. W turnieju może wziąć udział każdy zarejestrowany użytkownik Canon-Board, nie tylko ci którzy zgłosili się w tym wątku... wszyscy!

2. Turniej będzie się składał z kilku etapów, w każdym etapie turnieju do wykonania będzie jedno zdjęcie na zadany temat zdjecie musi byc wykonane pomiedzy dniem ogloszenia tematu etapu a dniem zakonczenia nadsylania - czyli tylko zdjecia nowe. Tematy na każdym etapie będą różne i jednakowe dla wszystkich startujących w danym etapie, podawane w dniu rozpoczęcia etapu.

3. W pierwszym etapie wziąć mogą udział wszyscy użytkownicy Canon-Board - są to niejako eliminacje do kolejnych zmagań na wyższych etapach. Użytkownicy zostaną podzieleni (losowo) na w miarę równe grupy po około 10 uczestników. Z każdej grupy do kolejnego etapu przechodzą dwa najlepsze zdjęcia, jeżeli będzie remis to przejdą wszystkie zdjęcia z największą lub jednakowa ilością głosów.

3. W drugim etapie zasady będą identyczne, również dwa zdjęcia z każdej grupy przechodzą dalej

4. Trzeci etap to juz bezpośrednie zmagania w jednej grupie i wyłonienie dwójki finalistów (w przypadku remisu może być więcej finalistów)

5. Czwarty etap to wielki finał chwała i sława dla zwycięzcy.. (remisów się nie przewiduje , gdyby jednak się zdarzył to będzie jakaś szybka dogrywka na inny nowy temat)

NAGRODY:
    Miejsce 1 - Obiektyw Tokina AF 28-70/2.8 AT-X 287 AF PRO SV. -od JSK

Miejsce 2 - Czytnik kart I-TEC CF typ I/II USB2 klucz + kabel przedłużający + 4 szt. pudełek na akumulatory AA - od Tomasz1972

Miejsce 3 - mały plecak foto TAMRON + niespodzianka w środku - Od Cichego

6.Podanie wyników etapu: non stop są widoczne w ankietach , wiec jedynie po zakończeniu ankiet podam nicki uczestników którzy przeszli dalej i którzy odpadli... nie ujawnię które zdjęcie jest którego użytkownika, dopiero na zakończenie turnieju poznamy autorow wszystkich prac.

7. UWAGA jakiekolwiek ujawnienie lub przyznanie się do swojego zdjęcia, dyskwalifikuje zawodnika i kończy jego udział w turnieju. O dyskwalifikacji rozstrzygać będzie grupa moderatorów (co najmniej 3-ech). Decyzja przez nich podjęta będzie nieodwołalna.

TERMINY: (wiadomo beda nowe ;-) )

UWAGA, jeżeli w którymkolwiek etapie (poza I) wszystkie zdjęcia od uczestników dotrą do mnie wcześniej wtedy zmienia się daty wystawienia ankiet, tak żeby niepotrzebnie nie czekać.

Przygotowanie zdjęcia do turnieju
    wszystkie zdjęcia muszą być pozbawione exifów, mieć nie więcej niż 200KB oraz zaden z boków nie może byc większy od 800px.. w przypadku niespełnienia tych warunków zdjęcie będzie wracało autora celem poprawienia.
    (zaleca się zachowanie proporcji zdjęć np. przez dodanie stosownych ramek lub po prostu tła)

poprzez przesłanie zdjęcia rozumie się wysłanie do mnie na @ (adres dostępny w moim profilu na CB) linku do zdjęcia na http://imageshack.de, wraz z podaniem autora (nicku z CB). Zdjęcie MUSI być zatytułowane ETAPnumer.jpg (imageschack zadba juz o przenumerowanie) np. ETAP1.jpg, ETAP2.jpg
    nie zezwala się na umieszczanie zdjęć na własnych serwerach – mogło by to ujawnić autora zdjecia

w pozostałych nieuregulowanych kwestiach decyduje zdrowy rozsadek moderatorów lub jego brak

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Poprawka nr.1: W czasie trwania battle absolutny zakaz odzywania się osób biorących udział. Teksty w stylu "Moim zdaniem 3-ka i 4-ka sa bezapelacyjnie lepsze od reszty" po czym okazuje się że zdjęcie nr 4 jest autora tego tekstu od razu kończą się dyskwalifikacją.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    Poprawka nr.1: W czasie trwania battle absolutny zakaz odzywania się osób biorących udział. Teksty w stylu "Moim zdaniem 3-ka i 4-ka sa bezapelacyjnie lepsze od reszty" po czym okazuje się że zdjęcie nr 4 jest autora tego tekstu od razu kończą się dyskwalifikacją.
    Wobec tego ja jestem przeciwny tej poprawce Wierzmy w ludzi a nie sądźmy, że większość kieruje sie opiniami innych. Dobre zdjęcie obroni się samo.

Początki nałogu Awatar Drozdi
    Miasto
    EU

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    Poprawka nr.1: W czasie trwania battle absolutny zakaz odzywania się osób biorących udział...
    Jestem za.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur
    Dobre zdjęcie obroni się samo.
    Niestety nie. Popatrz sobie na obiektywni.pl albo na plfoto. Wystarczy kilka dobrych pierwszych komentarzy i ocen TWA w dodatku popartych jakimiś pseudo rzeczowymi argumentami i rozpoczyna się owczy pęd za głosem guru.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

to moze wogole zabronic komentowania przez pierwsze trzy dni trwania kazdego etapu? a pozniej niech sie dzieje?

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Za Jacem-to powinno zadowolić wszystkich
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    to moze wogole zabronic komentowania przez pierwsze trzy dni trwania kazdego etapu? a pozniej niech sie dzieje?
    O! To mi się podoba. Ale mimio wszystko dodałbym zakaz komentowania własnego zdjęcia

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur
    Wobec tego ja jestem przeciwny tej poprawce Wierzmy w ludzi a nie sądźmy, że większość kieruje sie opiniami innych. Dobre zdjęcie obroni się samo.
    Też tak myślę :

Dobre zdjęcie obroni się samo.

Coś już napisał Awatar Priest
    Miasto
    Żyrardów

Domyślnie

ja też dałbym całkowity zakaz komentowania, przez autorów zdjęć
    20D | kit | 17-40 4 L | sigma 70-300 | 50 1.8 II
    moja galeria zdjęć

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów