Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: Glupoty... takie tam pomylki

mati_wrc
    Guest

Domyślnie

Hahaha..znoooowu

A ja mam Nikona i sie nie wstydzę A jestem na tym forum bo to forum o fotografii i to jest najważniejsze, a nie to że Canon :-P

Żeby nie było OT, to podziele się fragmentem ze swojej instrukcji :-D

Jest tam napisane, że regulując ostrośc w wizjerze, czyli poprostu przestawiając "dioptrie" takim suwakiem obok wizjera (tutaj dokładny cytat z instrukcji) "należy uważać, aby nie wetknąć sobie palca w oko" :-)

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mati_wrc
    A jestem na tym forum bo to forum o fotografii i to jest najważniejsze, a nie to że Canon :-P
    sorry...

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkwiek
    Tomku - prosiłeś kiedyś o dowody. ten wątek jednoznacznie takim dowodem jest. niektórzy zamiast robić zdjęcia wolą pogderać jak stare baby że nikon to......... mnie to po prostu już śmieszy
    Wybacz kolego, ale jesli myslales o mnie, to sie grubo pomyliles
    Po pierwsze:
    nie mam NIC przeciw jakim kolwiek markom. A to, co znalazlem, swiadczy tylko o niedociagnieciu Canona w opisie
    Po drugie:
    watek ten tratuje luzno tematy o fotografii i nie tylko :cool: smieszne, ciekawe, zabawne.. nie Canonowskie czy Nikonowskie !
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 24-08-2006 o 00:14

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja rozumiem, że istnieje pewne współzawodnictwo pomiędzy Nikonem a Canonem, ale żeby zaraz wojna???? Dziś czytałem piękny post, post w którym główne skrzypce grał bodajże Rafiik przedstawiciel Sony.

Jakoś wszyscy byli: mili, achy i ochy....., a w czym różni się sony o nikona?

Za jakiś czas, sony ostro wejdzie w rynek dslr-ów i co kolejna wojna bedzie (II, III, IV.....) canon vs sony?

Proszę Koleżeństwa to jest (delikatnie mówiąc śmieszne)!!!

Tomasz, równie dobrze możesz zamykać każdy wątek, w którym wystąpi inny producent niż Canon, ale chyba nie o to chodzi - Ludzie, dajmy pokój - każdy z nas (a przynajmniej znaczna część, zaczynał od smieny, amiego, praktiki, zorki, drucha, hasselbalata czy innego aparatu.
    Teraz hasselblatt to jest wyższa szkoła jazdy, a dlaczego nie ropocząć "wojny" z hasselbatowcami????? Przecież to relikt z innej, zupełnie innej bajki/epolik, a jakie z niego piękne zdjęcia "wychodzą....
    A Wy żeście się tego nikona uczepili, co on Wam zrobił???

IHMO wszystkie wątki canon vs nikon, canon vs ... (co kolwiek) powinny być "odgórnie" moderowane.

Zdrowsi będziemy, czego i Wam i sobie zyczę. Pozdrawiam

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

no to ku uciesze gawiedzi wkleje taki link (poki co powinien jeszcze dzialac):
    http://www.letsgodigital.org/en/9685/canon_eos_400d/

i w specyfikacji ficzerow jak byk stoi:
    "Focal length of 1.6x "

znaczy sie ile ta ogniskowa wynosi?

EDITjac: dodalem screenshota - zeby nie zginelo ;-)
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Raczej spytaj ile wynosi x
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Raczej spytaj ile wynosi x
    z tej strony patrzac, to nalezaloby wyjsc od pytania, czy x jest na pewno stala.

poki co tyle wiadomo, ze to bedzie element polgrupy z okreslonym lewostronnym dzialaniem zwanym mnozeniem przez skalar

hyhy...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ej, podgrupy? A po co?? Dowolny zbiór z okreslonym lewostronnym dzialaniem zwanym mnozeniem przez skalar (i to jeden konkretny).
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

O, to już jest wszędzie (400-setka i nowy 70-200, f4 IS) , a tzn że prawdopodobnie nic z tego nie będzie..... szkoda się denerwować

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Ej, podgrupy? A po co?? Dowolny zbiór z okreslonym lewostronnym dzialaniem zwanym mnozeniem przez skalar (i to jeden konkretny).
    mate pravdu, pane havranek. jakbym nie przeedytowal posta i dodal tam skalaru, to musialaby byc podgrupa. a ze skalarem to juz wolna amerykanka
    www albo tez flickr

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów