Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Velbon DF 60- czy ktoś używa?

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Velbon DF 60- czy ktoś używa?

Mam prośbę do użytkowników tego statywu, co o nim sądzicie, co ze stabilnością, trwałością i generalnie opinie na temat wykonania. Zanierzam zakupić ten model, a może jest coś ciekawszego w tym przedziale cenowym (kasa nie puszcza dalej)
    pozdrawiam
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Domyślnie

tego statywu akurat nie mam - mam DF40, myślę jednak że jakość i solidność wykonania są te same... a jeśli tak to polecam, wszystko pięknie ze sobą współpracuje, żadnych niedoróbek nie ma - po prostu dobry, solidny statyw. Braku stabilności jeszcze nie doświadczyłem i wątpię, żeby to się stało - nie fotografuję podczas wichur i huraganów . Poszukaj na forach, ludzie polecają velbony

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

mam cx-460 mini, gdy do plecaka nie miesci mi sie juz nic wiekszego.. powiem tak - statywik jest lekki, mały tylko wszystko zalezy jakie szkla bedziesz chcial do niego podpinac.. jesli myslisz o jakims tele to proponuje cos solidniejszego (Sherpa np.) bo plastikowa glowica bedzie Cie wkurzala na kazdym kroku (opada, ciezko ustawic odpowiedni kadr).. moj cx robi super wrazenie, wszystko ladnie wyglada i pracuje ale pod ciezszy sprzet jest po prostu za delikatny.. biore go tylko w ostatecznosci, na "codzien" chodze z Sherpa 600r..

Bywalec Awatar fotoglaf
    Miasto
    niedaleko Warszawy

Domyślnie

Ja akurat używam tego velbona - całkiem porządny statyw - mam go od dwóch lat - sporo używam i nic złego się nie dzieje. Trochę mi brakuje możliwości odwrotnego mocowania głowicy - do zdjęć tuż nad ziemią ale wiedziałem o tym "braku" kupując ten statyw i jakoś żyję Ogólnie polecam - jak za tą cenę oczywiście.
    5dmkII.BG-E6.24-70 f/2.8L.Extreme 8GB.
    350D.BG-E3.430EX.18-55.50f/1.8.TAMRON 28-75.SIGMA 70-300 APO DG.kilka inych gratów.

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Mam DF 50. Jestem zadowolony, tylko jak zakupisz statyw to polecam jakas torbe do noszenia, albo plecak, bo nosic ciagle w rece to mordęga, szczególnie jeśli chcesz jeszcze zdjęcia robić, a statyw akurat ci do niczego nie potrzebmy. Ja jako tragarzy wykorzystywałem rodzinke, ale tak ich do zdenerowowało, że zakupili mi torbe na statyw i teraz mam nosic sam Wiec to taka nauka, jesli nie chcesz miec na pienku z rodzinka
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

mam df60 od roku i jestem zadowolony, kupiłem na allegro razem z pokrowcem. Jest dosyć stabilny.
    Regulamin pkt 8.

Bywalec
    Miasto
    Deep Space 9

Domyślnie

ja tak jak kol. mungo mam DF 50 i mogę powiedzieć że za tę cene nie było nic lepszego.....Wkonanie jest całkiem dobre i stabilność z moją 350tką całkiem niezła.
    Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka..... + LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze

Uprawnienia umieszczania postów