Strona 58 z 58 PierwszyPierwszy ... 848565758
Pokaż wyniki od 571 do 577 z 577

Wątek: Nowosc - EOS 400D, nastepca 350D

Bywalec
    Miasto
    Deep Space 9

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Malin Zobacz posta
    nie rozumiesz.. wyzej pisalem ze to ma byc przez kabelek. Widzialem cos takiego na filmiku, podłączam aparat do komputera kabelkiem, robie zdjecie i zdjecie zamiast pokazac mi sie na wyswietlaczu aparatu pokazuje mi sie na monitorze.
    odpal eos utility i daj remote shooting i po sprawie....robisz fote i zdjęcie pokazuje się na kompie.....
    Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka..... + LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze

Dopiero zaczyna Awatar G@wron
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mam pytanie co do 400D. Bardzo szumi na wyższych czułościach? Mógłby ktoś pokazac kilka zdjęć?

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez G@wron Zobacz posta
    Mam pytanie co do 400D. Bardzo szumi na wyższych czułościach? Mógłby ktoś pokazac kilka zdjęć?
    Co to są dla Ciebie wyższe czułości? Może Ty najpierw pokaż swoje zdjęcia. Sampli z 400D jest w sieci mnóstwo. Jesteś pewien, że prawidłowo naświetlasz zdjęcia? Przy niedoświetlaniu szumy stają się większe, bo wyciągając cienie działamy jakbyśmy podbijali ISO. Np. niedoświetlenie o 1EV i wyciągniecie softem jest analogiczne do podbicia ISO z 200 do 400, czy z 400 do 800.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez G@wron Zobacz posta
    Do ISO 400 wlacznie jest bardzo dobrze, ISO 800 juz szumi, a 1600 lepiej uzywac tylko jak sie nie ma innego wyjscia. (Mowie tu tylko o ogladaniu w pelnej rozdzielczosci, jezeli nie bedziesz powiekszal fotki na ekranie, to w sumie tylko na iso 1600 widac szum)
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Dopiero zaczyna Awatar G@wron
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Solti, ale ja nie mam 400D jeszcze Wyższe czułości - od 800. Wiem, że jest mnóstwo, ale lubię foty z CB

Dzięki sniper88

Domyślnie

Porównywałem 350D do 400D pod kątem szumów. Ustawiając te same parametry
    Iso , czas przysłona , zdjęcia z 400D były o 1/3EV mniej naświetlone. Więc plotki o nadczułości matryc w 350D 20D i 30D potwierdzily sie. 350D mniej szumi niz 400D tak jak 30D mniej niz 40D.

Zablokowany
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Logicznie rzecz biorąc im mniej MP tym mniej szumów, przy tych samych parametrach fizycznych matrycy. BTW szumy w 400D nie są duże jeśli dobrze doświetlimy kadry.

Strona 58 z 58 PierwszyPierwszy ... 848565758

Uprawnienia umieszczania postów