Strona 51 z 58 PierwszyPierwszy ... 414950515253 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 577

Wątek: Nowosc - EOS 400D, nastepca 350D

Początki nałogu

Domyślnie

Nawet gdybym miał to bym nie zrobił ;-) Za to możesz o to śmiało poprosić Trola on ma ten aparacik =]
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    Sam to zrobiłeś czy to zdjęcia ściągnięte?
    Jeśli masz 400D to zrób czarne fotki przy czasie np. 2-5 minut i różnym ISO.
    Z ciekawosci - jaka wartosc posiadaja takie zdjecia?

Początki nałogu

Domyślnie

Może Mac sie bawi w astronoma ;-)
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Np dla mnie mają wartość
    Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Początki nałogu

Domyślnie

chyba sentymentalną ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

na kompletnie czarnym foto widac wszelkie szumy. Kazdy to wiedziec powinien. Mozna to zrobic np. z zalozonym deklem
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Początki nałogu

Domyślnie

Racja wiec po co ten czas 2-5 minut? =)
    Mnie jednak najbardziej interesuje jak sobie radzi dany aparat w normalnych warunkach oswietleniowych dlatego preferuje zdjęcia na których coś jednak widać

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    na kompletnie czarnym foto widac wszelkie szumy. Kazdy to wiedziec powinien. Mozna to zrobic np. z zalozonym deklem
    Rozumiem ze "dekielizm" to nowy nurt w fotografii i polega na fotografowaniu dekielkow? Zdaje sie, ze laczy sie z innym dosc popularnym ostatnio i rowniez wspomnianym nurtem zwanym - "szumizmem" Ale ja tam wole to nazywac "szumofobią".

Zapytam bez zlosliwosci - ile zdjec wykonujesz w takich warunkach aby go tak testowac? Ile zdjec robisz na skrajnych wartosciach czulosci? I najwazniejsze - ile zdjec robisz z..... zakrytym dekielkiem???

..litosci!!

Przypomina to troche pytanie klientow, ktorzy w pierwszej kolejnosci chca wiedziec czy aparat robi zdjecia... nocne Na pytanie, ile zdjec nocnych wykonuja w ciagu roku odpowiadaja ze "pare" lub w ogole ich nie robia.. ale aparat i tak musi miec taka funkcje Tak samo te szumy - co za roznica czy szumi o 10% wiecej niz 350D przy ISO1600 - jak duzo zdjec bedziesz wykonywal na takim ISO ze to takie wazne? A nawet jesli duzo to i tak szumy sa nieporownywalnie nizsze niz te z negatywu o takiej samej czulosci.

Pomyslec, ze kiedys to ludziom nie przeszkadzalo... bo w fotografii zwykle chodzi o samo zdjecie, a nie o szumy, winiete czy aberracje czy walory techniczne.

Nic to, pomarudzilem.. ide dalej odpowadac na pytania o tryb zdjec nocnych

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Chyba się przerzucę na zdjęcia z zakrytym dekielkiem, to jest dopiero prawdziwa fotografia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Rozumiem ze "dekielizm" to nowy nurt w fotografii i polega na fotografowaniu dekielkow? Zdaje sie, ze laczy sie z innym dosc popularnym ostatnio i rowniez wspomnianym nurtem zwanym - "szumizmem" Ale ja tam wole to nazywac "szumofobią".

Zapytam bez zlosliwosci - ile zdjec wykonujesz w takich warunkach aby go tak testowac? Ile zdjec robisz na skrajnych wartosciach czulosci? I najwazniejsze - ile zdjec robisz z..... zakrytym dekielkiem???

..litosci!!

Przypomina to troche pytanie klientow, ktorzy w pierwszej kolejnosci chca wiedziec czy aparat robi zdjecia... nocne Na pytanie, ile zdjec nocnych wykonuja w ciagu roku odpowiadaja ze "pare" lub w ogole ich nie robia.. ale aparat i tak musi miec taka funkcje Tak samo te szumy - co za roznica czy szumi o 10% wiecej niz 350D przy ISO1600 - jak duzo zdjec bedziesz wykonywal na takim ISO ze to takie wazne? A nawet jesli duzo to i tak szumy sa nieporownywalnie nizsze niz te z negatywu o takiej samej czulosci.

Pomyslec, ze kiedys to ludziom nie przeszkadzalo... bo w fotografii zwykle chodzi o samo zdjecie, a nie o szumy, winiete czy aberracje czy walory techniczne.

Nic to, pomarudzilem.. ide dalej odpowadac na pytania o tryb zdjec nocnych
    Czacha, szkoda Twojego wysiłku. Dekielizm i Szumizm to nie są nowe style w fotografii, to nieuleczalne choroby... Objawiają się niewyjaśnioną niechęcią do robienia prawdziwych zdjęć. W zamian fotografujący we dnie i w nocy szuka szumu lub hotów. Porównuje je, mnoży, dzieli, spać po nocach biedaczyna nie może... Nigdy w życiu nie zrobi zwykłego zdjęcia, nie mówiąc o fotografii w nocy, ale to nie ma już dla niego żadnego znaczenia

Strona 51 z 58 PierwszyPierwszy ... 414950515253 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów