Strona 47 z 58 PierwszyPierwszy ... 37454647484957 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 577

Wątek: Nowosc - EOS 400D, nastepca 350D

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oranvag
    Więcej zalet nie widzę.
    Nie chcę być złośliwy, ale chyba nie jest dobrze z Twoim wzrokiem;-)
    Jeśli jakość zdjęć wynikająca z lepszej matrycy i układu AF dla Ciebie nic nie znaczy, a dostępność i wybór szkieł do systemu też masz gdzieś, to naprawdę gratuluję
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Gdyby Canon produkował telewizory (ale tylko czarnobiałe), wartoby było przeczytać ostatnie wywiady z przedstawicielami Canona na temat czarnobiałości, przy okazji wprowadzania przystawek do kolorów. Byłby tam dokładnie wyjaśniony powód, czemu kolor w przystawce, a nie od razu w telewizorze. A z resztą - przedstawiciele Canona twierdziliby, że obraz czarnobiały jest lepszy, bo nawet "M jak miłość" w czerni i bieli nabiera artystycznych cech. Aha - telewizor Canon 300, 350 i 20 byłby bez pilota. Pilot byłby tylko do bardziej zaawansowanych, dwa razy droższych modeli.
    mysle ze to troszke podkolorowane porownanie, ze stabilizacja obrazu jest jak z GO przy wiekszych zblizeniach, za jednym i drugim stoi fizyka... osobiscie jestem za stablizaacja w obiektywie, pozatym nie wiem czy osoba ktora wydala 10 tys pln na dobry obiektyw bedzie go mzianiac czesciej niz body, swoja droga solti tez ma racje, jaki jest wybor akcesoriow do canona nikona sony olympusa i km ?? i dlaczego canon. idac za glosem profesjonalistow jaki aparat najczesciej wyboeraja profesjonalisci ?? ... i dlaczego duze biale rury canona czesto z ISem w obiektywie ??

30D, EF 24-70 f2.8 L USM, 70-200 f2.8 L IS USM, EF 100 f/2.8 Macro USM
    Moje PlFoto , Digart , Obiektywni , OnePhoto

Początki nałogu

Domyślnie

W tej chwili Canon daje najwiekszy wybór od szkieł do puszek - od amatora do profesjonalisty - jest to ogromny system i to jest dla kazdego szanujacego sie fotografa(czasem po przejsciach) najwiekszy argument...
    Pozatym w siecii chyba nie ma szkła Canona które nie miałoby profesjonalnego review...dzieki temu wiem co moge dokupić a co raczej nie =]
    O systemie obiektywów sony narazie krążą legendy , wciaz nie maja chocby tak podstawowego szkiełka jak 50mm f/1.7 dla amatora....do tego maja tylko jedna puszke dla amatorów z ambicjami...to za mało aby zmusic kogos do zmiany systemu..jednak wystarczająco duzo aby złapać(na chwile!) w sieć troche foto-amatorów...

Ze stabilizacji matrycy nie robił bym takiego szumu...bo prawda jest taka ,że nas nie wyręczy a jedynie pomoze wykonać dobre zdjecia jeszcze przy czasie 1/10 s (przy teleobiketywie 300mm na czasach 1/80 jeszcze czasami wychodza rozmazane!) i to tez tylko wtedy kiedy potrafimy stabilnie utrzymac aparat....
    Dużo lepsze efekty uzyskamu kupując pionowy uchwyt...albo obiektyw ze stabilizacją =)
    Ostatnio edytowane przez alien ; 31-08-2006 o 10:53
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

Mialem Minolte ze stabilizacja i wole Canona z IS w lufach. EOT.

Nikt mnie nie przekona aktualnie do innego systemu nizli C.
    Pracuje na codzien z Nikonem d200 i wole swojego 5D w domu, ostatnio na weekend pozyczylem d50 i wole 350D i tyle z odczuc.

Zdrowko

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ze stabilizacji matrycy nie robił bym takiego szumu...bo prawda jest taka ,że nas nie wyręczy a jedynie pomoze wykonać dobre zdjecia jeszcze przy czasie 1/10 s (przy teleobiketywie 300mm na czasach 1/80 jeszcze czasami wychodza rozmazane!) i to tez tylko wtedy kiedy potrafimy stabilnie utrzymac aparat....
    I to jest oczywiście prawda. Myślę, że stabilizacja przydałaby mi się w góra 15% przypadków. ALE lepiej ją mieć, niż nie mieć. A jak mieć - to już lepiej w KAŻDYM obiektywie, nie wybranych, 10 razy droższych.

Początki nałogu

Domyślnie

Canon ma uzyteczne wysokie iso...wychodzi na jedno i to samo...
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Coś już napisał Awatar kiku1
    Miasto
    Płock

Domyślnie

pamiętajcie że dużo pix'ów na matrycy to jedno a ważniejsy chyba jest obiektyw i soft w aparacie
    350D + kit +pare szkieł M42
    moje foto

Początki nałogu

Domyślnie

Akurat canon pod tym względem to idealny system =)

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Heheee... wierz mi, że jedyne co mnie trzyma przy 20D, to solidniejsza, cięższa i lepiej pasująca do ręki oboudowa. Więcej zalet nie widzę.
    Rozumiem, ze to jest dla Ciebie wazniejsze nic stabilizacja matrycy i odsyfiarka bo inaczej zmienilbys puszke, zgadlem?

Domyślnie

Oranvag, mogłeś kupić cokolwiek, kupiłeś Canona. Ja ciebie rozumiem:grin: .

400d ma 10 MP, podobnie jak Sony (pod jakąkolwiek nazwą). Jeżeli potwierdzą się wstępne obserwacje (na granicy spekulacji, to prawda), że nowy CMOS mniej szumi, niż 350d, to SonySony, a zwłaszcza SonyNikon ($1200!) będą mieć przy swoich cenach kłopoty wśród ludzi, którzy wiedzą, czego szukają.

Co niestety w dłuższej perpektywie może mieć wpływ na postrzeganie aparatów - to ogólnie mówiąc fakt, że stanowiska Sony w marketach elektronicznych w UE i USA/Canada zajmują miejsce centralne. W chwili obecnej często na stanowisku takim głównym eksponatem jest alfa z białym 70-200 2.8. Na laikach to robi wrażenie (vide 16% rynku dslr zabrane C w ciągu paru miesięcy - niebywały sukces).

Strona 47 z 58 PierwszyPierwszy ... 37454647484957 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów