Strona 42 z 58 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 577

Wątek: Nowosc - EOS 400D, nastepca 350D

Początki nałogu

Domyślnie

nie no nie przeszkadzajcie sobie
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomaszQ
    Skoro już weszliśmy w OT to pozwól, że przedstawie własne zdanie na poruszony przez Ciebie temat.
    Uważam, że profesnonalista dobiera sprzęt do zadań, które ma wykonać. Stwierdzenie, że "...ze sredniej, z niskiej tez mozna _rownie_dobrze_ dzialac" jest niedopuszczalnym uproszczeniem. Wyobraź sobie, że masz zrobić zdjęcia z wyścigu F1 z przeznaczeniem na plakaty i masz do dyspozycji 300D.
    Oczywićie, że fotki do małego kalendarza z produktami , czy strony www zrobisz świetne.
    Tak, oczywiscie, zgadzam sie - wprowadzilem uproszczenie (tylko dlatego, ze nie da sie tutaj wymienic wszystkich przypadkow), liczac na jego zrozumienie. Ale z drugiej strony - zauwaz - zrobienie materialu do kalendarza (wcale nie malego), czy www tez moze byc zrealizowane profesjonalnie za pomoca amatorskiego sprzetu (jak np. 400D).
    Masz rowniez racej co do OT, wiec pora konczyc
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tak swoją drogą to Canon ma przedziwny sposób dobierania nazw kolejnych modeli. Bo niby wyższa cyfra oznacza niższy model ale coś to ostatnio nie bardzo działa. Właściwie to od dłuższego czasu już nie działa.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Patrząc na test na stronie: http://www.imaging-resource.com/PRODS/XTI/XTIA.HTM podają tam, że oprócz większej przekątnej, nowy wyświetlacz ma dużo większe kąty widzenia
    oraz jest o 40% jaśniejszy niż np. w 5D czy 30D

Oczywiście wraz nowym wyświetlaczem spadła żywotnośc baterii.

Nie wiem, czy ktoś już wspomiał też o tym, że środkowy punkt AF jest taki jak w 30D - "dual precision".
    Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skrzat
    Nie wiem, czy ktoś już wspomiał też o tym, że środkowy punkt AF jest taki jak w 30D - "dual precision".
    Cały czujnik AF jest z 30D. I, jak rozumiem z whitepaper, część algorytmów.

Tak jakos o tym pisali, że odniosłem wrażenie, że jednak nie wszystko. Pisali, że to i tamto jest jak w 30D. Ale zdania, że cały system AF jest z 30D to jakoś nie pamiętam.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Początki nałogu

Domyślnie

podobno jest równie szybki i sprawny...ale poczekajmy jeszcze na oficjalne testy

http://luminous-landscape.com/review...el%20xti.shtml fajny hands-on Chyba nawet się ciesze ,że sie wstrzymałem z zakupem 30d

Wydaje mi się ,że dopiero eos 40d będzie naprawde warty przesiadki....tak z czystym sumieniem

Mimo wszystko dla każdego coś miłego =)
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Początki nałogu Awatar Diego
    Miasto
    Madrid

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alien
    Chyba nawet się ciesze ,że sie wstrzymałem z zakupem 30d

Wydaje mi się ,że dopiero eos 40d będzie naprawde warty przesiadki....tak z czystym sumieniem
    Ja mialem tak z 10d jak na rynku pokazala sie 20stka. Po serii skomplikowanych i pracochlonnych analiz 8) zostalem przy 10d i czekalem na nastepce. Sukcesorem okazal sie 5d

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Driver
    Tak myslisz ? ??:

To proponuje taki układ. Ja wezme 300 D a Ty 1 D MK II plus po takim samym słoiku dla każdego znas.

Ten kto zrobi gorszy materiał z wyścigu F1 placi za wycieczke obu osób.

Wchodzisz ?
    A tym sloikiem bedzie EF-S 18-55? Wtedy wygrana masz jak w banku
    Canon R5 II, R6|RF 14-35|RF 24-105 4L|EF 85 1.8|EF 100 2.8L|RF 200-800|C 420 + 580

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Zastanawia mnie fakt, że ani na dpreview, ani na fotopolis, ani na optyczne.pl (zwłaszcza na tym pierwszym) nie pojewił się jeszcze review C400D ???
    Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Początki nałogu

Domyślnie

A co jestes aż tak zainteresoany kupnem?

Strona 42 z 58 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów