Strona 38 z 58 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 577

Wątek: Nowosc - EOS 400D, nastepca 350D

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

panowie,
    nie rozumiem kompletnie jednej sprawy. Wydaje mi się, że część z uczestników dyskusji ma na celu tylko i wyłącznie napisać jaki to Canon jest badziewny, i to już nawet nie w odniesieniu do Nikona ale ogólnie. Sony jest lepszy , Nikon lepszy, dawniej była jeszcze Minolta no i oczywiście Olek. A sprawa jest chyba banalnie prosta: jeśli ci nie pasuje, kup co innego. Dawniej można było narzekać, że C ma monopol i go wykorzystuje, ale teraz jest nareszczcie upragniona równowaga na rynku i wybory powinny być dokonywane jedynie na podstawie osobistych preferencji.

400D ma jak dla mnie kilka mocnych punktów, które w połączeniu z niką ceną i całością systemu Canona daje ogromne możliwości. Juza robi profesjonalne zdjęcia przyrodnicze zestawem 350D + 600L, więc chyba z 400D można jeszcze lepiej. Tylko trzeba umieć.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Bywalec Awatar TomaszQ
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    panowie,
    nie rozumiem kompletnie jednej sprawy. Wydaje mi się, że część z uczestników dyskusji ma na celu tylko i wyłącznie napisać jaki to Canon jest badziewny...
    Aż tak chyba nie. IMHO nie rozumieją, że 400D to najniższa półka przeznaczona dla osób, które nie traktują poważnie fotografii. Ot tak od czasu do czasu coś sobie pstryknąć na pamiątkę i schować do terebki.
    To nieporozumienie sprawia, że spodziewają się cudów na kiju tam gdzie ich być nie może.
    Do tego dochodzą jeszcze kwestie finansowe. Wielu ma złudzenie, że 1000$ to bardzo dużo pieniędzy i za taką kwotę to puszka musi być coś suuuuuper.

Domyślnie

Tylko trzeba umieć.
    ...a nie narzekac, tylko po to zeby narzekac. Podpisuje sie obydwiema recami i nogami
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wydaje mi się, że część z uczestników dyskusji ma na celu tylko i wyłącznie napisać jaki to Canon jest badziewny
    ...
    A sprawa jest chyba banalnie prosta: jeśli ci nie pasuje, kup co innego.
    Pojawił się nowy model i ludzie komentują, wymieniają opinie, porównują do A100 i D80. Większość z komentujących (w tym i ja) i tak nigdy nie kupi tego aparatu, ale po to jest m.in. forum żeby sobie o aparatach porozmawiać. Opinie są różne w tym i takie że jest badziewny. I co z tego?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomaszQ
    Aż tak chyba nie. IMHO nie rozumieją, że 400D to najniższa półka przeznaczona dla osób, które nie traktują poważnie fotografii. Ot tak od czasu do czasu coś sobie pstryknąć na pamiątkę i schować do terebki.
    Ty chyba nic nie rozumiesz z tego, co Kuchatek napisal. 400D to jak najbardziej aparat dla osob, ktore fotografie traktuja _bardzo_powaznie_. Podobnie jak 350d i 300d. Co ma puszka do podejscia do fotografii?
    IMHO Ty nie rozumiesz zdrowego podejscia do fotografii... No offence.
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomaszQ
    Szczególnie w kontekście:
    Juza robi profesjonalne zdjęcia przyrodnicze zestawem 350D + 600L

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja chyba jestem ułomny, cieszy mnie 350ka.
    puszka, szkieŁko i błyskotka

Bywalec Awatar TomaszQ
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek
    ... 400D to jak najbardziej aparat dla osob, ktore fotografie traktuja _bardzo_powaznie_. Podobnie jak 350d i 300d. Co ma puszka do podejscia do fotografii?
    IMHO Ty nie rozumiesz zdrowego podejscia do fotografii... No offence.
    Może nie rozumiem, ale wyobraziłem sobie jak temat wygląda nie z punktu widzenia przeciętnego człeka w Polsce, który ciuła przez kilka/naście miesięcy $1000 i mimo wielkich chęci i bardzo poważnego traktowania fotografii nie jest w stanie uciułać na profesjonalne body w czasie gdy ono nie umrze śmiercią technologiczną, tylko z punktu widzenia światowego koncernu.

Tobie też to polecam.
    Ostatnio edytowane przez TomaszQ ; 26-08-2006 o 15:10

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    Opinie są różne w tym i takie że jest badziewny. I co z tego?
    Nic, dobrze.
    Ja również mam swoje zdanie, i po prostu nie rozumiem, dlaczego tylu fotografów wyżywa się na biednej małej puszce i jej producencie, podczas gdy i tak spora cześć z nich nie potrafi się do końca dobrze nią posługiwać (ja też nie potrafię, i dlatego daruję sobie takie zżymanie).

Do tego stopnia, że aż muszą na drugim forum powtarzać to co już tutaj powiedzieli o badziewności 400D.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Bywalec Awatar TomaszQ
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    Szczególnie w kontekście:
    Napisał Kubaman
    "Juza robi profesjonalne zdjęcia przyrodnicze zestawem 350D + 600L"
    I bardzo dobrze.
    Lubi go, możliwości wystarczają, przyzwyczaiła się, nie czuje potrzeby zmiany, nie ma pieniędzy, odpowiadają Jej gabaryty, waga... ***
    *** - niepotrzebne skreślić lub dopisać cokolwiek.

Tylko, czy to oznacza, że Juza ze swoimi sprzętowymi preferencjami jest archetypowym reprezentantem profesjonalnych fotografów przyrody?

I czy takie preferencje ma przyjąć dział marketingu Canona?

Strona 38 z 58 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów