W 350D zmieścił się na tylnej sciance to i tu też. Uważam, że przeniesienie LCD z góry body na tylną ścinake było sporą poprawą w 350D, szkoda, że się z tego po części wycofano.
W 350D zmieścił się na tylnej sciance to i tu też. Uważam, że przeniesienie LCD z góry body na tylną ścinake było sporą poprawą w 350D, szkoda, że się z tego po części wycofano.
Ponieważ są jakieś problemy z transferem z fotopolis daję crop ISO 1600 z Canona 400D
Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x
to by byl bez sensu ten czujnik przy celowniku.Zamieszczone przez VANT
w Minoltach (od czasow hybrydy Dimage 7) dzialalo to tak, ze przelacznik wlaczal LSD kiedy odejmowales oko od celownika. po mojemu, to to ma sens i tak samo powinno byc w Canonie. tak jest tez w Dynaksie 7D. jak napisalem - jest stosunkowo wygodne do czytania parametrow, acz wkurza mruganiem. pewnie rzecz przyzwyczajenia
właśnie przez to że teraz LCD ma 2.5" zabrakło miejsca na dodatkowy.Zamieszczone przez gonzo44
po części?? nie rozumiem....??
Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka.....+ LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze
No i co ma z tego wynikać:-)?Zamieszczone przez AdrianP
Jak czytam sobie niektóre opinie o tym wyświetlaczu to mam wrażenie jakbym się cofnął o paręnaście lat i słyszał dyskusje o tym jak wprowadzili; zamiast gałek przyciski, zamiast napisów wyświetlacze LCD;-) :-D.
Akustyk, a dla mnie to w przypadku używaniea ststywu to ten wyświetlacz z tyłu może buć zaletą, a nie wadą.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 25-08-2006 o 15:04
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Zamieszczone przez Kolekcjoner
Informacja dla tych których ciekawi poziom szumów, a czego żeś się spodziewał?![]()
Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x
Po części bo parametry teraz wyświetlane są nadal na tylnej ściance, tylko na "telewizorku".Zamieszczone przez VANT
Tyle, że w 350D był telewizorek 1,8" a tu mamy 2,5".Zamieszczone przez gonzo44
Też mi się wydaje że monochromatyczny wyświetlacz już by się po prostu nie zmieścił.
To zaszło już w 300D.Zamieszczone przez gonzo44
Czy to poprawa? Sam nie wiem... przyzwyczajenie z kliszaków było, że wyświetlacz był na górze. W każdym razie sprawa nie krytyczna.
Canon ciągle się z różnych dobrych rozwiązań wycofuje...Zamieszczone przez gonzo44
Wycofał się z fantastycznego wspomagania AF typu "podczerwień" (EOS 5/100/50) wprowadzając "spawarkę", wycofał z normalnych rozmiarów korpusu (300D), z RAWów w kompaktach (S80), z całej udanej serii G1/2/3/5/6 itd...
Tak wyglądają rządy księgowych w firmach:sad:
Moze ten "telewizorek" 2,5 cala to krok Canona w kierunku kompaktowcow coby w przyszlosci "wyjsc" z wizjera na rzecz podgladu kadru w tymze "telewizorku"? Ile to czytalismy o wadach dslrow, ze niby do wizjera trzeba zagladac coby zdjecie zrobic. Brrrr, strach myslec!![]()
pozdrawiam,
z pozdrowieniami "69"
]Zamieszczone przez AdrianP
No bo wg. mnie to żadna informacja i dla tego pytam:smile:!
Zresztą było już. Trzeba poczekać na rzetelne testy:smile:, np. z Foto Kuriera;-).
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner