Strona 33 z 58 PierwszyPierwszy ... 23313233343543 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 577

Wątek: Nowosc - EOS 400D, nastepca 350D

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

W 350D zmieścił się na tylnej sciance to i tu też. Uważam, że przeniesienie LCD z góry body na tylną ścinake było sporą poprawą w 350D, szkoda, że się z tego po części wycofano.

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Ponieważ są jakieś problemy z transferem z fotopolis daję crop ISO 1600 z Canona 400D
    Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VANT
    @akustyk
    ten 2.5' LCD świeci chyba bez przerwy nie......??
    to by byl bez sensu ten czujnik przy celowniku.

w Minoltach (od czasow hybrydy Dimage 7) dzialalo to tak, ze przelacznik wlaczal LSD kiedy odejmowales oko od celownika. po mojemu, to to ma sens i tak samo powinno byc w Canonie. tak jest tez w Dynaksie 7D. jak napisalem - jest stosunkowo wygodne do czytania parametrow, acz wkurza mruganiem. pewnie rzecz przyzwyczajenia
    www albo tez flickr

Bywalec
    Miasto
    Deep Space 9

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonzo44
    W 350D zmieścił się na tylnej sciance to i tu też. Uważam, że przeniesienie LCD z góry body na tylną ścinake było sporą poprawą w 350D, szkoda, że się z tego po części wycofano.
    właśnie przez to że teraz LCD ma 2.5" zabrakło miejsca na dodatkowy.

po części?? nie rozumiem....??
    Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka..... + LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdrianP
    Ponieważ są jakieś problemy z transferem z fotopolis daję crop ISO 1600 z Canona 400D
    No i co ma z tego wynikać:-)?

Jak czytam sobie niektóre opinie o tym wyświetlaczu to mam wrażenie jakbym się cofnął o paręnaście lat i słyszał dyskusje o tym jak wprowadzili; zamiast gałek przyciski, zamiast napisów wyświetlacze LCD;-) :-D.

Akustyk, a dla mnie to w przypadku używaniea ststywu to ten wyświetlacz z tyłu może buć zaletą, a nie wadą.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 25-08-2006 o 15:04
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    No i co ma z tego wynikać:-)?

Informacja dla tych których ciekawi poziom szumów, a czego żeś się spodziewał?
    Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VANT
    właśnie przez to że teraz LCD ma 2.5" zabrakło miejsca na dodatkowy.

po części?? nie rozumiem....??
    Po części bo parametry teraz wyświetlane są nadal na tylnej ściance, tylko na "telewizorku".

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

W 350D zmieścił się na tylnej sciance to i tu też.
    Tyle, że w 350D był telewizorek 1,8" a tu mamy 2,5".
    Też mi się wydaje że monochromatyczny wyświetlacz już by się po prostu nie zmieścił.

Uważam, że przeniesienie LCD z góry body na tylną ścinake było sporą poprawą w 350D,
    To zaszło już w 300D.
    Czy to poprawa? Sam nie wiem... przyzwyczajenie z kliszaków było, że wyświetlacz był na górze. W każdym razie sprawa nie krytyczna.

szkoda, że się z tego po części wycofano.
    Canon ciągle się z różnych dobrych rozwiązań wycofuje...
    Wycofał się z fantastycznego wspomagania AF typu "podczerwień" (EOS 5/100/50) wprowadzając "spawarkę" , wycofał z normalnych rozmiarów korpusu (300D), z RAWów w kompaktach (S80), z całej udanej serii G1/2/3/5/6 itd...
    Tak wyglądają rządy księgowych w firmach:sad:
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Początki nałogu Awatar Zodiakalny Rak

Domyślnie

Moze ten "telewizorek" 2,5 cala to krok Canona w kierunku kompaktowcow coby w przyszlosci "wyjsc" z wizjera na rzecz podgladu kadru w tymze "telewizorku"? Ile to czytalismy o wadach dslrow, ze niby do wizjera trzeba zagladac coby zdjecie zrobic. Brrrr, strach myslec!

pozdrawiam,
    z pozdrowieniami "69"

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdrianP
    Informacja dla tych których ciekawi poziom szumów, a czego żeś się spodziewał?
    ]
    No bo wg. mnie to żadna informacja i dla tego pytam:smile:!
    Zresztą było już. Trzeba poczekać na rzetelne testy:smile:, np. z Foto Kuriera;-) .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 33 z 58 PierwszyPierwszy ... 23313233343543 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów