Strona 30 z 58 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 577

Wątek: Nowosc - EOS 400D, nastepca 350D

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VANT
    @towersivy
    a no taki problem że nie chodzi mi o zdjęcia nocne tylko w ostrym słońcu a wtedy na głównym LCD g......o widać.....pozatym zużycie energi przez to jest sporo większe...

btw. ktoś tu pisał że bufor w 350tce jest niezapychalny....ja w swojej i karcie Pretec Cheetah 1GB 80x zatykam go po 14 fotkach.....jpeg large (oczywiście normalnych zdjęć a nie np. dekielka-kompresja zależy od treści)
    Podobno LCD w tym 400D to jakiś lepszy jest - zobaczymy. A co do zatykania bufora to mam podobnie ja Ty.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy
    Etam :smile: ja dalej sowje :wink: Robisz tysiace zdjec nocnych ze bedzie cie bolał brak tego małego ekraniku?? jeszcze gdyby zlikwidowali ekranik ktory jest na topie obudowy(20D) to oki ale linia xxx i tak miala to z tyłu obudowy wiec co za problem patrzec na 2,5 cala zamiast na małe gowno :wink: serio nie wiem w czym widzicie problem, zapewne jak aparat przyłozy sie do oka to i tak podswietalnie zgasnie. A jak poswiecisz takim w nocy to odrazu staniesz sie bardziej profi :wink:
    Oj zawsze trzeba ponarzekać...
    Pamiętasz eosa 100 i eosa 500? Kiedyś na forum foto dyskutowaliśmy z kolegami o światełku wspomagania AF. Eos 100 miał czerwone diody a 500-tka białą żarówkę kryptonową. Efekt robienia zdjęć w trudnym świetle: 100 - pełna dyskrecja, 500-co chwilę oświetlenie na miarę boiska piłki nożnej...

I to wtedy była ogromna wada 500-tki. Widać, że amatorskie body. Teraz narzekamy na brak LCD, który zmusza użytkownika do kombinowania z kontrastem LCD lub oświetlaniem/oślepianiem w tudnych warunkach świetlnych. Dodatkowo dochodzi stroboskop dla wspomnianego AF taki jak w 350D i mamy DWIE wkurzające cechy

Ale i tak jestem zachwycony 400D. Wpaniała - wypasiona - lustrzanka. Jeśli jakość obrazu będzie podobna do 350D/20D to będzie suuuper. Wspaniały AF z 30D (w stosunku do lipnego z 350D) rozwiąże mnóstwo problemów z mydłem a może nawet z BF/FF.
    Czyszczenie z kurzu filtra/matrycy - słowem naprawdę świetny upgrade 350D!
    Jestem bardzo zadowolny z tego nowego body, choć sam nigdy go nie kupię

Codziennie oglądam setki zdjęć i zawsze sprawdzam czym były robione.
    Nic nie pobije jakości serii 1D i 5D, nie ma takiego body na rynku
    Mnóstwo fotoreporterów robi D70 i D200, D2x i wierzcie mi lub nie, ale jakość zdjęć z tych body to LIPA (oprócz serii D2)i tyle. Wiem, bo powtórze, robię w zdjęciach i przeglądam ich dziennie setki (a jak coś się dzieje w świecie to i tysiące) - oczy bolą.
    I niech sobie ludziska kupują bajery i pokrętła.
    Dla mnie się liczy jakość zdjęcia: ostrość, kontrast, barwy, dynamika... A tu CANON rządzi

Coś już napisał
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonzo44
    a wszystko zweryfikuje rynek i wtedy okaże się kto jest zwycięzcą...
    W tej chwili sony a100 body można kupić za 2800PLN, nikona d80 w przedsprzedaży za 3700PLN... myślę, że 400D wystartuje za 3200PLN i szybko zejdzie poniżej 3000PLN.

Tak czy owak musi być prównywalny cenowo z a100 bo to jest główny rywal na rynku. Inaczej będzie kiepsko ze sprzedażą. Marketingowo nie widzę przewagi canona nad sony. Diabeł siedzi w szczegółach a tych nie znają ludzie kupujący sobie pierwszą w życiu dslr. Dla nich sony brzmi równie dobrze jak canon (a może i lepiej).

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy
    Codziennie oglądam setki zdjęć i zawsze sprawdzam czym były robione.
    Nic nie pobije jakości serii 1D i 5D, nie ma takiego body na rynku
    no tu dosc mocno przesadziles. to cos czego "nie ma na rynku" nazywa sie wielki format. Toyo, Linhoff, Horseman, ... bez drastycznego skoku technologicznego DSLR w formacie do 35mm tu nie podskoczy.

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy
    Mnóstwo fotoreporterów robi D70 i D200, D2x i wierzcie mi lub nie, ale jakość zdjęć z tych body to LIPA (oprócz serii D2)i tyle. Wiem, bo powtórze, robię w zdjęciach i przeglądam ich dziennie setki (a jak coś się dzieje w świecie to i tysiące) - oczy bolą.
    I niech sobie ludziska kupują bajery i pokrętła.
    Dla mnie się liczy jakość zdjęcia: ostrość, kontrast, barwy, dynamika... A tu CANON rządzi
    ostrosc moze tak. ale kontrasty i barwy to ja jednak tradycyjnie wole velviowe lub proviove... a poki co "uniwersalne" matryce cyfr na kilometr sie do tego nie zbilizaja, niestety
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy
    A jak poswiecisz takim w nocy to odrazu staniesz sie bardziej profi :wink:
    Imo z taka puszka swiecaca 2,5" telewizorem bedziesz wygladal jak kompakciarz a nie profi
    Nawet bym przebolal ten plastik i male rozmiary ...ale tego ficzeru z LCD nie pojmuje :rolleyes:

Początki nałogu Awatar Zodiakalny Rak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE
    Imo z taka puszka swiecaca 2,5" telewizorem bedziesz wygladal jak kompakciarz a nie profi
    Nawet bym przebolal ten plastik i male rozmiary ...ale tego ficzeru z LCD nie pojmuje :rolleyes:
    Eeee, nie przesadzaj, Canon tanim kosztem "zyskal" 2 rzeczy: 1-2,5 cala wyswietlacz i 2-info o ISO. A ze jedno nie rekompensuje drugiego ... Sa tacy co zaczna czy zaczynaja od tej puszki i im to nie bedzie przeszkadzalo do pierwszych 10k fotek, pozniej "jak ochlona" dopiero zaczna sie nad tym zastanawiac.

pozdrawiam,
    z pozdrowieniami "69"

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    no tu dosc mocno przesadziles. to cos czego "nie ma na rynku" nazywa sie wielki format. Toyo, Linhoff, Horseman, ... bez drastycznego skoku technologicznego DSLR w formacie do 35mm tu nie podskoczy.

ostrosc moze tak. ale kontrasty i barwy to ja jednak tradycyjnie wole velviowe lub proviove... a poki co "uniwersalne" matryce cyfr na kilometr sie do tego nie zbilizaja, niestety
    1. Ale my tu nie mówimy o wielkim formacie
    2. Wątek jakby nie patrzeć na dSLR więc analogowa fotografia nas nie interesuje.

Pracuję z popularną fotoreporterską fotografią więc ani duży format ani analogowa fotografia tutaj się nie pojawia
    No i dobry slajd lub neg trzeba UMIEĆ zeskanować inaczej **** wyjdzie a nie super kolory i ostrość analoga. W cyfrze można zepsuć, ale nawet laik podciągnie jakość w PP

PS
    Pracowałem na skanerze bębnowym Screen-a więc mam pojęcie))
    Ostatnio edytowane przez ErnestPierwszy ; 25-08-2006 o 13:57

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Co od tego tylnego ekraniku to jego zaleta ujawnia się przy pracy na statywie. To może być spore ułatwienie, że nie ma gimnastyki. Ztesztą rozwiązanie z 350-tki już było pod tym względem lepsze.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    Co od tego tylnego ekraniku to jego zaleta ujawnia się przy pracy na statywie. To może być spore ułatwienie, że nie ma gimnastyki. Ztesztą rozwiązanie z 350-tki już było pod tym względem lepsze.
    W 30D wyłączyłem LCD bo korzystam z niego bardzo rzadko, za to bardzo przydaje się mały panel na górze. Takie rozwiązanie jak w 400D jest chore bo żeby zmienić większość często używanych ustawień np. ISO czy pomiar światła trzeba włączyć LCD. Ciekawe co na to akumulator?

Bywalec
    Miasto
    Deep Space 9

Domyślnie

no akumulator to się z tego faktu raczej nie cieszy......
    Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka..... + LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze

Strona 30 z 58 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów