No jeszcze dochodzi Alfa gdzieś tak między 400D i D80Zamieszczone przez AdrianP
. Choć ja bym jeszcze niczego nie przesądzał, bo trzeba poczekać na to co potrafi ta nowa matryca canona
?
No jeszcze dochodzi Alfa gdzieś tak między 400D i D80Zamieszczone przez AdrianP
. Choć ja bym jeszcze niczego nie przesądzał, bo trzeba poczekać na to co potrafi ta nowa matryca canona
?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
na forum canona to napewno nie.... ty nawet jakby d80 kosztowal 2500 to bys zostal przy C ale jak ktos sie zastanawia siedzac w domu ze swoim kodakiem nad kupned dslr to wlasnie porownuje...Zamieszczone przez AdrianP
w zasadzie na korzysc canona ze specyfikacji jest tylko 5 kl i magnez... o zdjeciach jeszcze nie wiemy, pewnie bedzie na koszysc C ale nigdy nie wiadomo..Zamieszczone przez Kolekcjoner
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
z perspektywy wyuczonego zawodu, to ja bym tu zasugerowal nie wprowadzanie sztucznego porzadku w zbiorze, ktory ledwo posiada jakis porzadek czesciowy.Zamieszczone przez Kolekcjoner
zestawienie niektorych ficzerow 400D, D80 i Alfy jest na stronie Boba Atkinsa:
http://www.bobatkins.com/photography...D_compare.html
moim zdaniem, dalekie jest to od pelnej informacji (bo i medium elektroniczne nie opowie o rzeczach takich jak ergonomia, wygoda uzytkowania), ale jasno z tego widac, ze z tych aparatow trzeba wybierac wedlug potrzeb, a nie wedlug porownywania cyferek i normowania. jednemu bardziej bedzie pasowal D80 bo... (wstawic liste powodow), inny wybierze innego trabanta...
bez wywolywania wojny, ale ja bym dodal jeszcze jedno:Zamieszczone przez trampek
w Canonie z tego segmentu kupujesz aparat w pewnym stopniu nie do zajezdzenia. a przynajmniej taki, ktory nawet za 5 lat, po ewentualnych wymianach migawki, bedzie nadal w pelni sprawny.
z D80 troche mialbym obawy, patrzac jak posiadacze D70 dzisiaj raportuja sypanie sie sztuk...
a wszystko zweryfikuje rynek i wtedy okaże się kto jest zwycięzcą...Zamieszczone przez trampek
Brak małego lcd z parametrami to slabość 400D. Za to na tym co go zastepuje czyli na telewizorze wyswietla sie w koncu ISO czego na malym monochromatycznym lcd nie było. Rzecz w tym, żeby te plusy nie przysloniły nam minusów![]()
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
Etam :smile: ja dalej sowje :wink: Robisz tysiace zdjec nocnych ze bedzie cie bolał brak tego małego ekraniku?? jeszcze gdyby zlikwidowali ekranik ktory jest na topie obudowy(20D) to oki ale linia xxx i tak miala to z tyłu obudowy wiec co za problem patrzec na 2,5 cala zamiast na małe gowno :wink: serio nie wiem w czym widzicie problem, zapewne jak aparat przyłozy sie do oka to i tak podswietalnie zgasnie. A jak poswiecisz takim w nocy to odrazu staniesz sie bardziej profi :wink:
Masz prawo żeby się nie zgadzać, a ja (i nie tylko ja) żeby twierdzić, że są z innej półki. Każdy ma swoje potrzeby, a przy moich szybkość, karty CF, duży bufor to ogromna różnica ale rozumiem też, że dla kogoś to rzeczy pomijalne. Dla mnie np. zupełnie pomijalne są funkcje o których wspominasz. A trzeba jeszcze poczekać na sample z tego D80. Pomijam też że np. dla mnie układ pokręteł i sposób wybierania punktu AF w D70 (w D80 jest podobnie) jest zupełną porażką w stosunku do 30/20D. Co nie znaczy, że mam się dać pokroić żeby udowadniać cokolwiekZamieszczone przez gwozdzt
.
Wbrew temu co niektórzy piszą na tym forum 400D też ma pewne plusy w stosunku do D80 także wydaje mi się że nie jest to wszystko takie jednoznaczne.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 25-08-2006 o 13:24
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
@towersivy
a no taki problem że nie chodzi mi o zdjęcia nocne tylko w ostrym słońcu a wtedy na głównym LCD g......o widać.....pozatym zużycie energi przez to jest sporo większe...
btw. ktoś tu pisał że bufor w 350tce jest niezapychalny....ja w swojej i karcie Pretec Cheetah 1GB 80x zatykam go po 14 fotkach.....jpeg large (oczywiście normalnych zdjęć a nie np. dekielka-kompresja zależy od treści)
Ostatnio edytowane przez VANT ; 25-08-2006 o 13:15
Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka.....+ LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze
http://www.fotopolis.pl/download/IMG_0008.JPG Tak szumi na ISO 1600.
Poziom szumów nie powala.
Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x