Strona 4 z 58 PierwszyPierwszy ... 234561454 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 577

Wątek: Nowosc - EOS 400D, nastepca 350D

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jac - nie o to chodzi. co oprócz tej matrycy jest w 400d rewolucyjnego??? czyszczenie matrycy?? u nikogo się to nie sprawdza i myślisz, że canon zrobił idealne rozwiązanie? to lep na klientów, którzy kupują oczami. przeczyta sobie dane i powie, że to jest super! dla mnie to badziewie i mam nadzieję, że nikon nigdy nie wsadzi jakiś tam systemów oczyszczających

ja czekałem na 400d z myślą, że może Canon ostro zaatakuje. nie sądziłem, że da 8 MPix, bo nie ma tego w 30d, dlaczego w 400d miałoby być?
    miałem nadzieję, że może pójdą po rozum do głowy i zrobią lepszą ergonomię korpusu. na razie nie wydaje mi się, aby tak miało być.
    wiem, wiem, powiesz, że D80 też jest mniejszy od D70. jest, ale ergonomię uchwytu ma super. a 350d do bani. może jednak 400d będzie lepszy? poczekamy do pierwszych prezentacji.
    w każdym razie plus, że coś nowego wyjdzie bo ceny sie ruszą.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

mkwiek - ale ja nie do ciebie pisalem - tylko tak ogolnie ;-)

a co do rewolucji w 400D - to chyba nikt sie nie spodziwal rewolucji, ba nawet nikt o tym nie marzyl... rewolucyjne zmiany sa zarezerwowane dla jedynek i z czasem czesc tych rewolucji ( po kilku latach albo nigdy) schodzi do nizszych segmentow rynku

400D to "entry level" - tutaj zmiana ukladu AF na 9polowy to juz jest rewolucja - ciekawe jak bedzie dzialal? - ale pewnie bedzie taki jak w 20D/30D czyli niezly ale nie super

to tak jakby oczekiwac po nastepcy cinquecento silnika V8 to sie kupy nie trzyma ;-) nowe lustereczka, nowy lakierek troche inne lampy - ale to ciagle bedzie ten sam samochod ;-) podobnie 400D to jest ciagle to samo podobnie 30D to jest ciagle to samo ;-)

po 1cm i o krok do przodu przed konkurencja - to wystarczy zeby jeszcze dlugo calkiem niezle zarabiac ;-) a rewolucja jest na ulotkach reklamowych i w serii 1D ;-)

Początki nałogu Awatar Fan nr 1
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Ruchem w dobrą stronę wydaje się być AF rodem z 30D. W końcu forum pełne jest wątków dotyczących kiepskiego AF w 350. Poprawiają to co najbardziej wkurza użytkowników. A mała obudowa? No cóż pewnie wbrew opiniom na tym forum wciąż jest duża nisza rynkowa na DSLR o niewielkich gabarytach.
    Natomist ergonaomia mogła by być lepsza.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    cmos III? a coz to takiego
    A co dal CMOS II w porownaniu do CMOS I?
    Ano, to samo w puszcze 1D da CMOS III :wink:

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    A co dal CMOS II w porownaniu do CMOS I?
    Ano, to samo w puszcze 1D da CMOS III :wink:
    a nie chodzilo Ci od DIGIC? :rolleyes:
    www albo tez flickr

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    a nie chodzilo Ci od DIGIC? :rolleyes:
    Wiesz, co... kit Ci w oko... ;-)
    Ok, lezacego sie nie kopie ;-)

ps
    to juz 4 piwo ;-)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Wiesz, co... kit Ci w oko... ;-)
    Ok, lezacego sie nie kopie ;-)
    ps
    to juz 4 piwo ;-)
    co, ale jak, dlaczego?

tak pytam, bo chcialem wiedziec, ze o tym samym mowa
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Jest! Jest! Jest! Zmnieniam wszystkie puszki i wszystkie szkła. Jest! Jest! Jest!
    Jestem ciekaw kto się zbrandzlował na info 10.1Mpix

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    co, ale jak, dlaczego?
    tak pytam, bo chcialem wiedziec, ze o tym samym mowa
    cyt.
    Inną ważną nowością jest zastosowanie nowego procesora obrazu DIGIC II, takiego samego jak w modelu EOS 1D Mark II. Ta zmiana ponosi za sobą wiele konsekwencji. Przede wszystkim jest to ogólny wzrost szybkości aparatu. Między uruchomieniem, a gotowością do robienia zdjęć mija teraz tylko 0,2 s. (2,5 s. w 10D). Mimo większej rozdzielczości matrycy 20D jest w stanie wykonywać zdjęcia seryjne do 5 kl/s (3 kl/s. w 10D). Pojemność bufora to 23 zdjęcia. Wraz ze zwiększeniem szybkości zdjęć seryjnych, skrócono minimalny czas otwarcia migawki do 1/8000 s. Synchronizacja z lampą wynosi teraz do 1/250 s (poprzednio 1/200 s).

Oczywiscie, ze mialem na mysli DIGIC III
    Wiec juz nie kop

Cytat Zamieszczone przez Zielony
    Jestem ciekaw kto się zbrandzlował na info 10.1Mpix
    I po co takie emocje... ;-)

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    rewolucyjne zmiany sa zarezerwowane dla jedynek i z czasem czesc tych rewolucji ( po kilku latach albo nigdy) schodzi do nizszych segmentow rynku
    Nie do konca tak jest z tymi rewolucjami na ktore trzeba dlugo czekac w nizszych segmentach. E-TTL II zostal zaprezentowany w elanie 7 (eosie 33v/30v) rowno z 1d mkII.

Inną ważną nowością jest zastosowanie nowego procesora obrazu DIGIC II, takiego samego jak w modelu EOS 1D Mark II. Ta zmiana ponosi za sobą wiele konsekwencji. Przede wszystkim jest to ogólny wzrost szybkości aparatu.
    Jedna z wazniejszych zmian jest e-ttl II. Synchro, bufor i cala reszta to juz kwestia innej migawki czy pamieci a nie digica.
    ...

Strona 4 z 58 PierwszyPierwszy ... 234561454 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów