Strona 46 z 58 PierwszyPierwszy ... 36444546474856 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 577

Wątek: Nowosc - EOS 400D, nastepca 350D

DawidKw
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panek
    ten 400D jest dosyc ciekawym aparacikiem, mam zamiar sobie kupic 350D za tydzien i jestem w kropce jeszcze napisze co zrobiłem- ale chyba wole body słabsze i szkło lepsze ... pozdro
    Też zamierzam zakupić 350D, ale jeszcze czekam może cena trochę spadnie.

Pzdr.
    Dawid

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oranvag
    1) Wiele naczytałem się o ergonommi Minolty ale śmiałem się z tego, dopóki nie kupiłem 20D. :-) Powiedzmy szczerze - w porównaniu z KM, jej wielką ilością klawiszy i prosto dostępnymi funkcjami, menu Canona wydaje się żartem. Szybciej i prościej obsługiwało się chyba komputery na karty perforowane. Mogliby się przynajmniej pokusić o porządne, tematyczne menu z pogrupowanymi opcjami, zamiast wciskać wszystko w sekcję C.Fn. W tej chwili wygląda to tak, jakby development interfejsu Canona zamrożono, a wszelkie nowe funkcje, wrzucano do jednego wora, od sasa, do lasa, właśnie w nieszczęsne menu C.Fn.
    Ja też miałem w rękach minoltę 5D5 czy coś takiego i szczerze mówiąć jej ergonomia, menu, rozmieszczenie pokręteł dla mnie to rozpacz. Mam dokładnie odwrotne odczucia jak Ty także te zagadnienia to dość osobista sprawa.

2) Stabilizacja matrycy - Canon może udowodniać, że ziemia jest płaska, co nie zmienia faktu, że konkurencja stosuje stabilizację z sukcesem. Używam szkieł M42 i bardzo bym się cieszył, gdybym w Jupiterze miał stabilizację...
    Warto poczytać ostatnie wywiady z przedstawicielami Canona na temat stabilizacji w body, przy okazji wypuszczenia nowego IS-a. Jest tam dokładnie wyjaśniony powód dlaczego w szkłach, a nie w body. Zresztą było o tym x razy.

3) Polityka marketingowa polegająca na odcięciu oczywistych i dostępnych u konkurencji funkcji (spot, a w tym wątku wymieniano inne).

Podsumowując - co nowego w EOSie 400, czym zakasuje konkurencję? Odpowiedź - niczym. Jeśli miałbym zastanawiać się nad kupnem 400D i Alfy, wybór byłby, niestety, oczywisty...
    Ale on nie ma zaskakiwać tylko się sprzedawać:grin: .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie

No właśnie. Ma się sprzedawać. Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby porównując Alfę i 400D ktoś wybrał 400D...

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

oranvag, musisz popracowac nad wyobraznia Na rynku byly juz lustrzanki ze stabilizacja.. a i tak konkurencja nie wyginela. Dlaczego tym razem ma byc inaczej?

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Oj ludzie ludzie. Z 20d przeszło na Alfe. No więc mysle, że marketing Canona pójdzie w ta samą strone co w przypadku 350tki, czyli wszem i wobec bedą puszczane "przecieki", hasła itd, że 400d to taki 30d w mniejszej obudowie, że jakośc zdjęć taka sama albo i lepsza bo 10mpix. I to jest lep na ludzi bo za 3k ma aparat taki jak ten za 5k tyle, że w mniejszej obudowie. A, że jakością obrazu rzeczywiście sie powinien obronić, więc wróże mu raczej sukces. pozdrawiam
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    Warto poczytać ostatnie wywiady z przedstawicielami Canona na temat stabilizacji w body, przy okazji wypuszczenia nowego IS-a. Jest tam dokładnie wyjaśniony powód dlaczego w szkłach, a nie w body. Zresztą było o tym x razy.
    Gdyby Canon produkował telewizory (ale tylko czarnobiałe), wartoby było przeczytać ostatnie wywiady z przedstawicielami Canona na temat czarnobiałości, przy okazji wprowadzania przystawek do kolorów. Byłby tam dokładnie wyjaśniony powód, czemu kolor w przystawce, a nie od razu w telewizorze. A z resztą - przedstawiciele Canona twierdziliby, że obraz czarnobiały jest lepszy, bo nawet "M jak miłość" w czerni i bieli nabiera artystycznych cech. Aha - telewizor Canon 300, 350 i 20 byłby bez pilota. Pilot byłby tylko do bardziej zaawansowanych, dwa razy droższych modeli.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Gdyby Canon produkował telewizory (ale tylko czarnobiałe), wartoby było przeczytać ostatnie wywiady z przedstawicielami Canona na temat czarnobiałości, przy okazji wprowadzania przystawek do kolorów. Byłby tam dokładnie wyjaśniony powód, czemu kolor w przystawce, a nie od razu w telewizorze. A z resztą - przedstawiciele Canona twierdziliby, że obraz czarnobiały jest lepszy, bo nawet "M jak miłość" w czerni i bieli nabiera artystycznych cech. Aha - telewizor Canon 300, 350 i 20 byłby bez pilota. Pilot byłby tylko do bardziej zaawansowanych, dwa razy droższych modeli.
    Ale o co chodzi? Chcesz miec stabilizacje matrycy? Smigaj do sklepu po A100 czy tez inna Minolte. Ja nie widze problemu.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Trafiony - zatopiony
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby porównując Alfę i 400D ktoś wybrał 400D...
    A ja jakoś nie wyobrażam sobie, żebym mając do wyboru Alfę i 400d wybrał Sony:rolleyes:
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE
    Ale o co chodzi? Chcesz miec stabilizacje matrycy? Smigaj do sklepu po A100 czy tez inna Minolte. Ja nie widze problemu.
    Heheee... wierz mi, że jedyne co mnie trzyma przy 20D, to solidniejsza, cięższa i lepiej pasująca do ręki oboudowa. Więcej zalet nie widzę.

Strona 46 z 58 PierwszyPierwszy ... 36444546474856 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów