Też zamierzam zakupić 350D, ale jeszcze czekam może cena trochę spadnie.Zamieszczone przez panek
Pzdr.
Dawid
Też zamierzam zakupić 350D, ale jeszcze czekam może cena trochę spadnie.Zamieszczone przez panek
Pzdr.
Dawid
Ja też miałem w rękach minoltę 5D5 czy coś takiego i szczerze mówiąć jej ergonomia, menu, rozmieszczenie pokręteł dla mnie to rozpacz. Mam dokładnie odwrotne odczucia jak Ty także te zagadnienia to dość osobista sprawaZamieszczone przez oranvag
.
Warto poczytać ostatnie wywiady z przedstawicielami Canona na temat stabilizacji w body, przy okazji wypuszczenia nowego IS-a. Jest tam dokładnie wyjaśniony powód dlaczego w szkłach, a nie w body. Zresztą było o tym x razy.2) Stabilizacja matrycy - Canon może udowodniać, że ziemia jest płaska, co nie zmienia faktu, że konkurencja stosuje stabilizację z sukcesem. Używam szkieł M42 i bardzo bym się cieszył, gdybym w Jupiterze miał stabilizację...
Ale on nie ma zaskakiwać tylko się sprzedawać:grin: .3) Polityka marketingowa polegająca na odcięciu oczywistych i dostępnych u konkurencji funkcji (spot, a w tym wątku wymieniano inne).
Podsumowując - co nowego w EOSie 400, czym zakasuje konkurencję? Odpowiedź - niczym. Jeśli miałbym zastanawiać się nad kupnem 400D i Alfy, wybór byłby, niestety, oczywisty...
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
No właśnie. Ma się sprzedawać. Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby porównując Alfę i 400D ktoś wybrał 400D...
oranvag, musisz popracowac nad wyobrazniaNa rynku byly juz lustrzanki ze stabilizacja.. a i tak konkurencja nie wyginela. Dlaczego tym razem ma byc inaczej?
Oj ludzie ludzie. Z 20d przeszło na Alfe. No więc mysle, że marketing Canona pójdzie w ta samą strone co w przypadku 350tki, czyli wszem i wobec bedą puszczane "przecieki", hasła itd, że 400d to taki 30d w mniejszej obudowie, że jakośc zdjęć taka sama albo i lepsza bo 10mpix. I to jest lep na ludzi bo za 3k ma aparat taki jak ten za 5k tyle, że w mniejszej obudowie. A, że jakością obrazu rzeczywiście sie powinien obronić, więc wróże mu raczej sukces. pozdrawiam
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
Gdyby Canon produkował telewizory (ale tylko czarnobiałe), wartoby było przeczytać ostatnie wywiady z przedstawicielami Canona na temat czarnobiałości, przy okazji wprowadzania przystawek do kolorów. Byłby tam dokładnie wyjaśniony powód, czemu kolor w przystawce, a nie od razu w telewizorze. A z resztą - przedstawiciele Canona twierdziliby, że obraz czarnobiały jest lepszy, bo nawet "M jak miłość" w czerni i bieli nabiera artystycznych cech. Aha - telewizor Canon 300, 350 i 20 byłby bez pilota. Pilot byłby tylko do bardziej zaawansowanych, dwa razy droższych modeli.Zamieszczone przez Kolekcjoner
Ale o co chodzi? Chcesz miec stabilizacje matrycy? Smigaj do sklepu po A100 czy tez inna Minolte. Ja nie widze problemu.Zamieszczone przez oranvag
Trafiony - zatopionyZamieszczone przez oranvag
![]()
A ja jakoś nie wyobrażam sobie, żebym mając do wyboru Alfę i 400d wybrał Sony:rolleyes:Zamieszczone przez oranvag
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
Heheee... wierz mi, że jedyne co mnie trzyma przy 20D, to solidniejsza, cięższa i lepiej pasująca do ręki oboudowa. Więcej zalet nie widzę.Zamieszczone przez DoMiNiQuE