Strona 44 z 58 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 577

Wątek: Nowosc - EOS 400D, nastepca 350D

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alien
    ...Wydaje mi się ,że dopiero eos 40d będzie naprawde warty przesiadki....tak z czystym sumieniem...
    Mnie się wydaje, że dopiero 50d :-)
    czytaj poniżej:
    Cytat Zamieszczone przez Diego
    Ja mialem tak z 10d... Sukcesorem okazal sie 5d
    I to jest jedyna słuszna droga :-)
    Coraz więcej ludzi tak myśli (włączając w to moją skromną osobę :-))
    http://canon-board.info/showpost.php...6&postcount=11

IMHO mając dzisiaj jakikolwiek sprawny DSLR z małą matrycą nie ma co pchać się w następne, tylko spokojnie robić zdjęcia.
    5D też bym zresztą przeczekał (i tak też zrobię), bo ma on zwyczajnie zawyżoną cenę, co IMO spowodowane jest brakiem konkurencji w tym segmencie. Mimo tego wydaje mi się jednak, że to kwestia 2-3 lat by pełnowymiarowa matryca pojawiła się u Canona w klasie dwucyfrowej.
    Po drodze pojawi się pewnie jeszcze jakiś 40d z 10MPix i wbudowaną sprzątaczką, a następnym krokiem powinien być już pełnoklatkowy 50d i dopiero to będzie sensowny upgrade ;-)
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 28-08-2006 o 14:55
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdrianP
    Zastanawia mnie fakt, że ani na dpreview, ani na fotopolis, ani na optyczne.pl (zwłaszcza na tym pierwszym) nie pojewił się jeszcze review C400D ???
    Jest to wyjaśnione na dpreview w tej skrótowej informacji (na zielono), zresztą kilka stron temu była o tym mowa. Ot taka polityka canona. Pewnie niedługo będzie:grin:.

Wiesz gwozdt dla niektórych (np. dla mnie) crop nie jest taką złą rzeczą także to trochę zależy od potrzeb co jest dla kogo sensownym upgradem? Dla mnie np. bardziej zaawansowana (od 30D) puszka z cropem jak najbardziej by miała sens. I w sumie tego mi najbardziej w ofercie canona brakuje.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 28-08-2006 o 13:13
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    Dla mnie np. bardziej zaawansowana (od 30D) puszka z cropem jak najbardziej by miała sens. I w sumie tego mi najbardziej w ofercie canona brakuje.
    ależ jest, to cyfrowa jedyneczka z croppem 1,3
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin
    ależ jest, to cyfrowa jedyneczka z coppem 1,3
    Wiem ale ten crop 1.6 to jednak jest fajny, a mógłby być nawet taki jak w D2x-ie. Zwłaszcza że mnie wcale duża rozdzielczość nie jest potrzebna, a dłuuuuuuuugie tele owszem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Wiesz gwozdt dla niektórych (np. dla mnie) crop nie jest taką złą rzeczą także to trochę zależy od potrzeb ...
    Żeby to był tylko sam crop, no problem... ale okropnie też przy tym cierpi wizjer :-(

...mnie wcale duża rozdzielczość nie jest potrzebna, ...
    Mnie też nie.
    Tylko plik rośnie i znowu trzeba kupować RAM do kompa + większe karty pamięci :-(
    Wystarczyłoby mi 6MPix, ale na matrycy 24x36mm, tylko że to jest chyba fizycznie niemożliwe.
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 28-08-2006 o 13:23
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Szybkość, budowa itd
    D80 troche mniejszy fps ale to tyle. Start, czy szybkość AF bardzo porównywalna w moim odczuciu D80 ma szybszy AF, ale ciężko to porównać jak się ma różne szkła. co prawda podobnej klasy ale różne.

co do budowy. 30D ma magnezowy korpus, a D80 plastikowy, ale żeby nie było: to nie jest plastik wykorzystywany do produkcji pudełek od Tic-Taców tylko kompozyt plastikowy a to już prawie kosmos.

Każdy ma swoje potrzeby, a przy moich szybkość, karty CF, duży bufor
    w czym szybsza jest karta CF 1 GB SanDisk Extreme III od SD 1GB SanDisk Extreme III???
    po za tym rodzaj karty to tylko subiektywna ocena. dla Ciebie to plus bo już takie masz. nie jest nigdzie napisane, że aparaty mają mieć CF a gorsze SD. po tym co ostatnio moja koleżanka zrobiła z kartą CF i aparatem zaczynam doceniać rozwiązanie kart stykowych a nie takich z pinami. co do szybkości body to już pisałem - różnicą widoczną gołym okiem jest tylko fps.

dla mnie D80 jak najbardziej podkopie 30D. Z resztą sam zobaczysz
    Ostatnio edytowane przez mkwiek ; 28-08-2006 o 16:29

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

mkwiek patrzyłeś na ceny tych puszek z kitowymi obiektywami. Na razie wychodzi na to, że 30d jest tańszy. W takim wypadku to ja niemiałbym żadnego dylematu Żeby 80d był konkurencyjny, powiniem być tańszy od 30d, a jest odwrotnie Zerknij w ofertę foto-raj.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez solti
    mkwiek patrzyłeś na ceny tych puszek z kitowymi obiektywami. Na razie wychodzi na to, że 30d jest tańszy. W takim wypadku to ja niemiałbym żadnego dylematu Żeby 80d był konkurencyjny, powiniem być tańszy od 30d, a jest odwrotnie Zerknij w ofertę foto-raj.
    hmm,

primo - ceny D80 są NIEOFICJALNE i jeszcze NIEUSTALONE na polskim rynku! poczekaj na takie.
    secundo - mówisz o zestawach z kitowymi szkłami, a ten z D80 (18-70) jest o niebo lepszy niż ten z 30d 18-55 i kosztuje też ponad dwa razy więcej!

ja w takim wypadku też nie mam żadnego dylematu
    Ostatnio edytowane przez mkwiek ; 28-08-2006 o 21:37

Dopiero zaczyna Awatar flippy
    Miasto
    Wrocław/Pszczyna

Domyślnie

mkwiek to w sumie temat dotyczacy 400D a nie 30d vs d80 ale.. skoro o tym...
    Wydaje mi sie ze to zalezy od ustawienia sie na pewien system, ja mialem podobny dylemat pol roku temu. Poza tym... mkwiek cos tu nie gra kupno samego body to 1/4-1/3 tego co wydasz na szkla i ewentulna lampe tak ja dotego podchodzilem dlatego mam leciwy sprzet ale w dobrym stanie i jestem zadowolony. Wydaje mi sie ze to duza pomylka pstrykac na 30D i kicie z 300D-paranoja. Ale sa rozne filozofie:] Poza tym odbiorca D80 jest raczej inny klient niz 30D. Ja zainwestowalem w Canona bo lepiej jest rozwinieta polka sredniej klasy i semi pro, co rokuje na szybsza zmiane sprzetu i kupno go po dobrej cenie.
    Pozdrawiam
    Piotr

DawidKw
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez logger
    Ciekawe jaka bedzie jego cena ???
    Co do ceny 400D to proszę:
    http://www.foto-raj.pl/index.php?op=...nie=cena#tutaj

Ciekawe tylko czy rzeczywiście mają na stanie?

Pzdr.
    Dawid

Strona 44 z 58 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów