Strona 36 z 58 PierwszyPierwszy ... 26343536373846 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 577

Wątek: Nowosc - EOS 400D, nastepca 350D

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Jeśli te ceny będą się tak układać to po pierwsze 400D będzie niedługo poniżej 2500 (za tą cenę biorę spokojenie), a po drugie gratuluję nikonowi optymizmu zwłaszcza co do naszego rynku. Po za tym to już jest tak niedaleko D200 że każdy się zastanowi czy nie wziąć nawet rat ale nie kupić czegoś naprawdę wypasionego niż cieszyć się z namiastki. Narzekają niektórzy na politykę cenową canona ale oni jednak wiedzą co robią. Wypuścili taką sobie puszkę ale cenę na wejściu dali interesującą, podejżewam że niedługo będzie konkurować ceną z D50, a to jednak inna półka. Ciekawie się porobiło. Bardzo:-D!
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 25-08-2006 o 21:57
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

keda
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac
    Popatrzyłem na informacje cenowe, jeśli Nikon D80 ma kosztować ze szkłem ponad 5000 PLN to będzie jakaś porażka, przecież przy Canonie 400D to nikonowskie body jest takie sobie.
    ty sobie jaja robisz???
    NIKON D80 przy mydelniczce 400D body "takie sobie".....
    to TY chyba nigdy nie miales D50 w rece, ani D70/70s one leza rewelacyjnie w raczce a D80 jeszcze lepiej (nei mialem wiec z opini innych userow) a do tego to nie "plastic fantastic".....

ach szkoda pisac przeciez to forum C...

ja mam Canona A80 i zastanawiam sie przed kupnem lustra, lecz jak ktos takei teksty wali to nie wiem czy plakac czy smiac sie@!!!!

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Mój trabant też dobrze leży w dłoni...
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Domyślnie

Dajcie spokoj, taki duzy wyswietlacz to super sprawa, mialem do porownania 20d i d200(tam jest wlasnie taki 2,5 cala) i jestem w szoku do dzis, 20d z tym "ekranikiem" wygladal jak kalkulator, juz nawet pomiojajac sama wielkosc to obraz byl bardzo wyrazny nawet w sloncu, podczas gdy na 20d musialem sie dopatrywac czegogolwiek...
    A Wy tu zamiast sie cieszyc placzecie

Coś już napisał
    Miasto
    wawa

Domyślnie

> keda
    > /.../ one leza rewelacyjnie w raczce a D80 jeszcze lepiej /.../

Eeeee???? One maja lezec, czy "robic zdjecia" bo juz sie zgubilem?

Początki nałogu

Domyślnie

Już wcześniej podkreślałem ,że księgowi w Canonie mają łeb nie od parady...potrafią się znaleść w każdej sytuacji i widać ,że wiedzą co robią.

Myślą przyszłościowo i mimo ,że nam szarym amatorom fotografii wydaje się nieraz ,ze powariowali to nagle pózniej doznajemy olsnienia i wszystko układa sie w jedna słuszną całość =)

Sam nie potrafie do konca pojąć jak im się to udaje....jakby byli z przyszłosci i wiedzieli co kiedy należy wprowadzic a z czym poczekać ..po prostu dyktują warunki na rynku i sony mimo że bardzo się stara widać ,że brakuje im doświadczenia....nie sądze aby kiedykowliek zagrozili Canonowi.
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iDD
    >
    zdjecia robi fotograf. od jego wygody pracy zalezy jakosc tych zdjec
    chyba, ze mowimy o generowani ostrych pikseli. ale to co innego niz fotografia
    www albo tez flickr

keda
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iDD
    > keda
    > /.../ one leza rewelacyjnie w raczce a D80 jeszcze lepiej /.../

chodzi mi o to ze przy robieniu zdjec wazne jest to jak sie czujemy z aparatem w rece...
    to tak jakbys kupil super wypasione buty z rewelacyjnym napisem z kazdej strony lecz troche zaciasne... niby wszysto ok bo da sie w nich chodzic lecz po dluzszym czasie juz cie to denerwuje bo cos pije, odciski itd....i jednak nie jest juz ok...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez keda
    ty sobie jaja robisz???
    NIKON D80 przy mydelniczce 400D body "takie sobie".....
    to TY chyba nigdy nie miales D50 w rece, ani D70/70s one leza rewelacyjnie w raczce a D80 jeszcze lepiej (nei mialem wiec z opini innych userow) a do tego to nie "plastic fantastic".....(...)
    Kłopot tylko w tym że generalnie dla mnie to aparat służy do robienia zdjęć. I nie chce mówić gdzie mi lata czy on jest plastik czy fantastik czy mi rewelacyjnie leży czy stoi (...proszę bez skojarzeń). Po prostu 350-tką da się robić super zdjęcia, a przez to że jest mała i lekka można ją zawsze ze sobą mieć. Zgadzam się nie jest szczytem wygody jeśli chodzi o trzymanie. Przy dużych obiektywach trzyma się za obiektyw i tyle. Natomiast w 400D poprawili kilka rzeczy być może uchwyt też (tego do końca nie wiemy) dali fajną cenę (nawet dla mnie) i w tej chwili to jest mój faworyt mimo, że kilka dni temu był nim D80.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez keda
    chodzi mi o to ze przy robieniu zdjec wazne jest to jak sie czujemy z aparatem w rece...
    to tak jakbys kupil super wypasione buty z rewelacyjnym napisem z kazdej strony lecz troche zaciasne... niby wszysto ok bo da sie w nich chodzic lecz po dluzszym czasie juz cie to denerwuje bo cos pije, odciski itd....i jednak nie jest juz ok...
    IMO nietrafiony przykład. W butach efektem finalnym jest jakość chodzenia a w aparacie jakość obrazu. W twoim przykładzie buty nie realizują efektu finalnego w zadowalającej jakości a w aparacie (zakładając, że nic nie spieprzyli względem 350tki) efekt ten będzie zralizowany. Modyfikując przykład to tak jakbyś kupił fajne wygodne buty ale posiadające upierdliwy sposób wkładania i sznurowania. Dobra ciut się rozpisałem
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Strona 36 z 58 PierwszyPierwszy ... 26343536373846 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów