nie wie ktos przypadkiem jak sie zachowa telewizor w nowym trabancie w momencie krecenia galka w trybie M? Np. mam aparat przy oku, krece kolkiem aby zmienic czas. Wlaczy sie wtedy to badziewie i da po oczach?
nie wie ktos przypadkiem jak sie zachowa telewizor w nowym trabancie w momencie krecenia galka w trybie M? Np. mam aparat przy oku, krece kolkiem aby zmienic czas. Wlaczy sie wtedy to badziewie i da po oczach?
logicznie rzecz biorąc nie powinien się włączyć bo w wizjerku bedziesz widział zmiany...pozatym czujnik zbliżeniowy będzie czuł twój oddech i nie pozwoli włączyć LCD...
Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka.....+ LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze
Usunięcie tego ekranika to, po mojemu, strzał we własne kolano. W słoneczny dzień nic nie widać, w nocy świeci jak choinka a akumulator cierpi katusze.
Szczerze powiedziawszy, gdybym miał decydować pomiędzy 350D a 400D, wybrałbym ten pierwszy.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Faktycznie, ale gapa ze mnie. Przecie on ma oczosensory, zapomnialemZamieszczone przez VANT
![]()
Dzielicie skórę na niedzwiedziu. Nikt z Was nawet nie widział tego ekraniku i sposobu jego działania a już wiecie, że jest to badziewie, które w słońcu nie działa a po ciemku zżera baterie. Może warto trochę ochłonąć i poczekać na wrażenia pierwszych użytkowników.
KM tez ma oczosensory i mimo to daje po oczach*Zamieszczone przez DoMiNiQuE
![]()
* z tego co pamietam
@gonzo44
toż to zwykły LCD TFT a jego działanie w słoneczne dni jest powszechnie znane.....
Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka.....+ LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze
Gonzo,
Cudów nie ma. Duży wyświetlacz MUSI ciągnąć prąd. I nie tylko po ciemku
A LCD-ek był praktycznie żadnym obciążeniem dla aku. Ta zmiana, przynajmniej w kontekscie zasilania, nie ma szans być korzystna.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
W dodatku nowy TFT w trabancie jest o 40% jasniejszyZamieszczone przez roofman
![]()
ale z tym pradem to wy tak serio? stac was na aparat za 3k, a zakup 3 zamiennikow (najbardziej zatwardzialemu strzelaczowi starcza na caly dzien focenia) po 25zl sztuka robi problem?
nie kumam. serio...
EDIT: co nie zmienia faktu, ze gorny wyswietlacz i tak rzadzi. prad pradem, ale daje najwieksza dyskrecje i wygode przy robieniu na statywie (IMHO)